Home > Dames van WZC Wielant breien voor kansarmenwinkel Potpourrie in Kortrijk

Dames van WZC Wielant breien voor kansarmenwinkel Potpourrie in Kortrijk

Geschreven op 20 oktober 2020 om 11:31 door Mario De Wilde

Het is voor de bewoners van woonzorgcentra een bijzonder zwaar jaar geweest, waarbij ze vaak maandenlang geen bezoek mochten ontvangen en dus hun dierbaren moesten missen. Ook WZC Wielant te Ingooigem bleef niet gespaard van de maatregelen, maar zij besloten de verplichte isolatie vanuit een positief standpunt aan te pakken. Actieve dames vonden het goed om in hun kamer creatief en zinvol bezig te zijn en te breien voor kansarmoede.

“In ons woonzorgcentrum verblijven zo’n 112 bewoners”, vertelt Carine Callewaert, de verantwoordelijke achter dit project. “ Met het paramedisch team proberen we hun verblijf zo aangenaam mogelijk te houden door op geregelde basis verschillende activiteiten te organiseren. Maar de coronacrisis en de bijbehorende lockdown hebben ons daarin enorm beperkt. Al moet ik eraan toevoegen dat we volledig achter de maatregelen staan, want ze beschermen onze bewoners. Ik ben dan ook buitengewoon fier te kunnen zeggen dat we sinds het begin van de coronapandemie nog geen enkele besmetting hebben geteld, noch bij bewoners noch bij werknemers. We leven de maatregelen strikt na, om onze bewoners zo goed als we kunnen te beschermen.”

“Maar het is uiteraard belangrijk dat we voorkomen dat de verveling toeslaat. Er wonen hier enkele dames die graag breien, dus vatten we het idee op om de extra tijd die de lockdown ons schonk, te besteden aan het breien van sjaals en mutsen voor mensen die het financieel moeilijk hebben. Uiteindelijk waren we met een tiental deelnemers, gaande van breisters tot diegenen die hen assisteerden ”, legt Carine uit. “Het was echt mooi om te zien hoe enthousiast onze bewoners waren om anderen te kunnen helpen. Iedereen verdient een warme sjaal of muts in de winter, aldus de bewoners.
Dat leverde een zestigtal sjaals en mutsen op, die nog tot eind december te bezichtigen zijn in het winkeltje van het woonzorgcentrum.

Wie interesse heeft om een sjaal te kopen kan telefonisch of per mail contact opnemen. Wie een sjaal koopt, krijgt de keuze om hem mee te nemen of net niet mee te nemen. Indien je hem niet meeneemt, wordt deze gedoneerd. Op 23 november worden alle kindersjaals en -mutsen geschonken en opgehaald door Mevr. Tine De Leeuw, verantwoordelijke van de kansarmenwinkel Potpourrie te Kortrijk. Zij zorgt ervoor dat die terechtkomen bij kinderen die deze kunnen gebruiken. “We vinden dat elk kind recht heeft op de basisbenodigdheden”, verduidelijkt Carine. “ Sommige gezinnen hebben minder financiële mogelijkheden om kleren te kopen en daarom vinden wij het belangrijk dat we met onze bewoners van het WZC daarbij kunnen helpen door een dikke sjaal en muts te doneren. ”

Het geld komt dan weer in de ‘spaarpot’ van de WZC-bewoners terecht, en wordt gebruikt om activiteiten te organiseren, zoals bijvoorbeeld een optreden of een uitstap,…
Wie dit goede doel wil steunen, kan mailen naar paramedisch@wzcwielant.be of bellen/een berichtje sturen naar 0496 90 28 09 . Daarnaast steunen wij ook graag het ‘Berrefonds’ Dit is een organisatie die tijdens de ‘koesterweek’ van 13 – 20 december sjaals uitdeelt over heel België aan mensen die een kindje moeten missen. Tegen 30 oktober wordt een deel van de gebreide sjaals binnengebracht in een Veritas winkel. Zij zijn het verzamelpunt voor de gebreide sjaals en zorgen dat deze bij de organisatie terechtkomen.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.