Home > Dadipark gaat deze zomer (even weer) terug open

Dadipark gaat deze zomer (even weer) terug open

Geschreven op 6 maart 2020 om 09:17 door Mario De Wilde

Het voormalige Dadipark in Dadizele gaat deze zomer terug (even) open. Althans voor even. De vzw Heeren Deweer wil er tussen 27 juni en 21 juli de nostalgie van vroeger opwekken met onder andere verschillende speeltuigsimulaties, evenementen en een interactieve openluchttententoonstelling over vroeger. Het gekende recreatiepark Dadipark sloot in 2002 definitief de deuren. Het park werd inmiddels gesloopt en de site wacht op een definitieve invulling. Binnen enkele jaren zal het grote terrein ingevuld worden met woningen, recreatie en bij het nieuwe project werd ook gedacht aan waterbeheersing. Tot de werken aan de herinrichting van het Dadipark starten kan de site gebruikt worden voor andere evenementen. Onlangs organiseerde atletiekvereniging V.A.D. Dadizele er noodgedwongen haar Parkloop en ook de Ontbijtrun, het evenement ten voordele van Think Pink, strijkt begin april op het terrein neer. De nieuwe vzw Heeren Deweer, genoemd naar pastoor Gaston Deweer die het Dadipark oprichtte, diende onlangs een aanvraag in om deze zomer het Dadipark te heropenen. Tussen 27 juni en 21 juli willen de vier initiatiefnemers achter de vzw de nostalgie van het voormalige Daidpark terug opwekken. “Met ons ambitieus project hopen we de gouden driehoek van Dadizele, die gevormd wordt door de basiliek, Floralux en het Dadipark, terug voor even in ere te herstellen”, aldus Giovanni Maes van de vzw. De vier vrienden hopen met hun initiatief onder ander de Dadiparkbezoekers van voreger samen met hun kinderen terug op de terreinen te mogen begroeten. De site zal ingericht worden met onder andere picknickbanken en simulatiespeeltuigen die doen terugdenken aan de gloriedagen van het Dadipark. De initiatiefnemers zullen er ook een terras inrichten en wekelijks worden evenementen georganiseerd. Daarbij wordt bijvoorbeeld gedacht aan het opzetten van een springkastelendorp. “Onder de noemer ‘waar (grote) kinderen koning zijn’ willen we via beelden, artikels en ander interessant archiefmateriaal een pad uitstippelen voor volwassenen die zich tijdens hun wandeling voor even terug meer dan twintig jaar geleden wanen.” Het Dadipark zal in die periode iedere dag open zijn tussen 10 en 18 uur, de openingstijden van weleer.
Het Moorsleedse gemeentebestuur is het voorstel van de vriendengroep genegen. “Het initiatief kan enkel het toekomstig beeld van het Dadipark versterken. Dadipark leeft tot ver buiten de gemeente. Ik denk wel dat deze opzet een succes kan worden. Elk voorstel die er komt tot de definitieve invulling van het Dadipark is gerealiseerd bekijken we en onderzoeken we de haalbaarheid ervan”, aldus burgemeester Ward Vergote (Visie). Voor de realisatie van de tentoonstelling werkt de vzw onder andere samen met de plaatselijke heemkundige kring. “Het Dadipark heeft een rijke geschiedenis. Ik denk dit pop-upinitiatief wel veel volk naar de gemeente zal lokken. Hopelijk kunnen de lokale handelaars en horecazaken hier een graantje bij meepikken”, aldus schepen van cultuur en toerisme Nessim Ben Driss (Visie).
Ondertussen is het viertal van de vzw al volop bezig met de voorbereidingen op deze zomer. Momenteel wordt nog naar sponsors gezocht om het Dadipark terug tot leven te helpen brengen. “Binnenkort starten we ook met de verkoop van een authentieke Dadipark t-shirt ter ondersteuning van het project”, vult Giovanni aan.

Meer info op www.dadipark.be.

1 reactie

Christian Debackere
Geschreven op 2020-03-08 14:26:27
Waaw pure jeugdnostalgie !!!!! Ik wil daar naar toe voor een fotoreportage ! #PhotographyByChristianDebackere

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.