Home > Daar is-ie weer: Radio Vandewalle brengt 15 dagen non-stop rake Roeselaarse stadsradio

Daar is-ie weer: Radio Vandewalle brengt 15 dagen non-stop rake Roeselaarse stadsradio

Geschreven op 9 juli 2024 om 08:38 door Mario De Wilde

Radio Vandewalle is terug! Na een experiment vorige zomer pakt De Tuin der Lusten deze zomer 15 dagen lang, van 13 tot en met 28 juli, uit met non-stop rake Roeselaarse stadsradio. De programma’s kan je niet alleen online beluisteren, maar ook live vanuit een tijdelijk bar in Villa Vandewalle én zelfs via de FM-band op 96.7 FM. Bedoeling is dat je Radio Vandewalle 24 uur op 24 kan beluisteren. Overdag hebben ze een vast programmaschema. Ze starten met ochtendradio (8-11 uur) door Patrick Bollaert, gevolgd door Apeteritief (11-13 uur) met Peter Kiepe. Bij Radio Vandewalle gaan ze er prat op dat werkelijk alle muziekstijlen er aan bod komen en dat zal je alvast merken tussen 13 en 16 uur.
“Tussen 16 en 17 uur is er De Goede Golf met Harry door Philippe Derluyn en aansluitend breng ik De verzoektocht, een twee uur durende muzikale mensenketting. Om 19 uur start een themashow. Zo willen we iets doen met jeugdbewegingen, maar wordt er zeker al een programma gemaakt rond Zweedse folk. Voor we de nacht ingaan is er van 21 tot 22 uur nog Het Spreekuur met Isabel Depestel en Sandra Decock waar thema’s als mentaal welzijn niet uit de weg worden gegaan”, aldus Wouter Bossuyt.

Maar er staan ook heel wat ‘speciallekes’ gepland. “Op woensdag 17 juli van 21 tot 22 uur kruip ik opnieuw in de huid van Daïsan”, verklapt Patt Mayeu. “Dat voor de eenmalige terugkeer van mijn legendarische radioprogramma uit de jaren ‘80: ‘Van Atlantis tot ver buiten Andromeda’. En er komen nog meer nostalgische momenten uit de hoogdagen van de lokale radio’s. “Op dinsdag 23 juli kapen wij met Radio Rolarius, van 1981 tot 1995 toch één van de vaste waarden in Roeselare, Radio Vandewalle”, verklapt Jean-Marie Claeren. “Met een groep oud-medewerkers gaan we back into time.” Maar later meer hierover. “Radio Vandewalle gaat ook op bezoek in AZ Delta, palliatieve zorgeenheid Het Anker en woonzorgnetwerk BEN waar De Noenkels (verzoek)plaatjes draaien”, weet Wouter. “We krijgen ook bezoek van een theaterkampje en er zijn op 22 ,24 en 26 juli live concerten in de villa die ‘s anderdaags worden uitgezonden. Ook Rakastan maakt tot slot een show over kleine gelukjes.”

Zij zijn nog op zoek naar reporters (in spe) die mensen willen interviewen over hun kleine gelukjes. Geïnteresseerd? Graag een mail naar hanne@rakastan.be. Meer op www.despil.be/radiovandewalle.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.