Home > Daar is-ie: de eerste uitgave toeristische kaart gemeente Jabbeke

Daar is-ie: de eerste uitgave toeristische kaart gemeente Jabbeke

Geschreven op 9 juli 2020 om 16:00 door Mario De Wilde

Jabbeke toont met trots de allereerste toeristische en recreatieve kaart van de gemeente. Ontdek de mooiste plekjes waarbij de kaart je een voorsmaakje geeft van het recreatieve aanbod. Het is een kaart waarin je de toeristische bezienswaardigheden en attracties kan terugvinden maar eveneens de lokale horeca en logies. Iedere inwoner krijgt deze week een exemplaar in de bus! Eén van onze gemeentelijke troeven is dat er plaats is voor fietsers en wandelaars. Naast de fietsknooppunten vind je er o.a. de startplaatsen van de gemeentelijke fietsroutes ‘Permeke achterna’, ‘Romain Maes’ en de nieuwe ‘Polderrandroute’ of de recent aangepaste mountainbike parcours “De bossenroute”. Wandelaars komen dubbel aan hun trekken want naast de startpunten van de reeds bewegwijzerde erfgoedwandelingen is er ook per deelgemeente een natuurwandeling uitgestippeld.

Zeven nuttige doe-tips werden in de kijker gezet met aandacht voor geklasseerde kerken, natuurgebied en het Permekemuseum als troeven van onze gemeente. Daarnaast is het een leidraad door de gemeente waar er misschien een aantal verborgen pareltjes, onbekende plekjes natuur, een verrassend eethuis of gezellig terrasje, een korte ketenadresje, een fijn hapje cultuur of een uniek brokje erfgoed kan ontdekt worden. Er is eigenlijk nog heel veel leuks te vertellen over deze kaart … maar dat kan je zelf ontdekken. De kaart is terug te vinden op de gemeentelijke website en meer info is te vinden via de vermelde QR-code of www.visitjabbeke.be.

Iedere inwoner krijgt een exemplaar in de bus en zo werden er 10 000 exemplaren gedrukt voor deze eerste editie. De kaart laat de inwoner, maar evenzeer samen met vrienden en familie de gemeente herontdekken. Deze zomer zomert het in Jabbeke en past deze uitgave eveneens in de provinciale campagne “Ik zomer West-Vlaams” waar de gemeente ook aan deelneemt. Een gratis exemplaar kan afgehaald worden bij het onthaal in het gemeentehuis van Jabbeke en Varsenare. Voor zolang deze enkel toegankelijk zijn op afspraak, is het mogelijk deze toegestuurd te krijgen door te mailen naar gemeentehuis@jabbeke.be.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.