Home > Culturele Centrale Zwevegem organiseert 20ste editie van Simply Jazz met ‘The Spirit of New Orleans’

Culturele Centrale Zwevegem organiseert 20ste editie van Simply Jazz met ‘The Spirit of New Orleans’

Geschreven op 18 januari 2023 om 08:19 door Mario De Wilde

Culturele Centrale Zwevegem organiseert op 28 januari de 20ste editie van Simply Jazz. Op het programma staat The Concord Jazz Ensemble, de groep ook al vorig jaar was aangekondigd, en nu opnieuw werd uitgenodigd voor een optreden. Zij brengen met hun ruime en volledige bezetting, en zelfs met vier extra solisten met name Geert Bekaert, Elise Deryckere, Filip Demeyere en Freddy Vandewalle, hun muzikaal programma ‘The Spirit of New Orleans’, een avond vol traditionele en hedendaagse New Orleans jazzmuziek.

The Concord Jazz Ensemble is een Vlaamse bigbandformatie. Het ensemble werd in 1989 opgericht in het Stedelijk Muziekconservatorium van Kortrijk onder impuls van een aantal conservatorium afgestudeerden die samen de Bigbandmuziek in zijn vele facetten wilden exploreren. Als gevolg van het voortdurend streven naar perfectie werd een omvangrijk repertoire ontwikkeld: het reikt van swingende Standards tot hedendaagse jazz. Concerten doorheen Vlaanderen en in het buitenland vormen het uitgebreid palmares van The Concord Jazz Ensemble. Hoogtepunten van The Concord Jazz Ensemble zijn zeker de optredens tijdens « Rencontres Internationales des Cuivres » te Lille (Frankrijk), het « Montreux Jazz Festival » (Zwitserland), de « Gershwin-abend » te Salzburg (Oostenrijk) en het « Jazzevenement » te Lyon (Frankrijk). De Big Band bracht eerder al vier cd’s uit en genoot de eer op te treden met gastsolisten en vedetten: Toots Thielemans, James Morrison, Eddie Daniels, Stéphane Chausse, Marc Godfroid, Marc Matthys, Rony Verbiest, Judy Niemack, Sabine Tiels, Marijn Devalck, Gunther Neefs, Jo Lemaire en tal van anderen.

Simply Jazz gaat door op zaterdag 28 januari 2023, Gauwelstraat 28 te Heestert. Deuren gaan open om 19 uur, optreden start om 20 uur. Toegangskaarten voor Simply Jazz kosten 12 euro in voorverkoop en 15 euro aan de deur. Kinderen tot 12 jaar gratis ingang. Kaarten zijn te verkrijgen bij de bestuursleden van de Culturele Centrale Zwevegem of kunnen gereserveerd worden via e-mail: culturele.centrale.zwevegem@proximus.be of via 0476 99 54 92. Gelieve na reservatie het bedrag storten op het rekening Nr. BE49 9792 5104 2671 met de vermelding Simply Jazz, naam en het aantal kaarten

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.