Home > ‘Costa Belgica’ volgt Katleen en Johan (Kortrijk) met hun ‘Inmo Cobat’ in Calpe

‘Costa Belgica’ volgt Katleen en Johan (Kortrijk) met hun ‘Inmo Cobat’ in Calpe

Geschreven op 7 januari 2021 om 14:42 door Mario De Wilde

Costa Belgica, de kuststrook van de Costa Blanca tot de Costa del Sol, waar elk jaar duizenden Belgen een vakantieverblijf kopen. Ook in een jaar waarin er door het coronavirus amper gereisd kon worden, kochten gemiddeld acht Belgen per dag een Spaanse ‘casa’. Vanaf 28 januari reizen de VTM 2-kijkers elke donderdag om 21.30 vanuit hun zetel naar Spanje en kijken ze mee in het leven en het werk van vijf Vlaamse makelaarsfamilies in het nieuwe realityprogramma ‘Costa Belgica’. De makelaars hebben elk op hun beurt alles achtergelaten in België om met volle toewijding en volharding een eigen vastgoedkantoor uit de grond te stampen in Spanje. Ze genieten volop van ‘la vida loca’, maar bewegen ook hemel en aarde om Vlaamse en internationale klanten aan hun droomplek onder de Spaanse zon te helpen.

“Zolang de criteria realistisch zijn en binnen het juiste budget vallen, kunnen we voor iedereen een droomwoning vinden in Spanje. 150.000 euro meer of minder, dat zijn uiteindelijk maar twee Tesla-wagens hé”, aldus Inge en Steve van ‘Lavanda Real Estate’, een van de vijf makelaarsfamilies die in ‘Costa Belgica’ te zien zijn.

De vijf makelaarsfamilies zoeken in ‘Costa Belgica’ voor jong en oud een buitenverblijf of woonst in Spanje. Van een privé-woonst en werk-mansion voor een YouTuber, die als eerste Belg één miljoen volgers haalde, tot een huis voor een gepensioneerd koppel, waarvan de man vooral oog heeft voor een giga garage voor zijn vele fietsen. Ook de prijzen gaan van het ene uiterste naar het andere: van een appartement van 90.000 euro tot een immense villa van meer dan een miljoen. Vooral de gezondheid, het warme klimaat en de Spaanse mentaliteit lijken redenen genoeg om België achter te laten.

In elke aflevering werpt ‘Costa Belgica’ niet alleen een blik in het leven van de makelaarsfamilies, ze volgen ook de zoektocht van talloze Vlamingen naar een droomplek onder de Spaanse zon binnen een bepaald budget. Op het einde van de rit komen de makelaars én kijkers te weten of de klant een bod wil doen op één van de drie voorgestelde huizen of appartementen.

Deze vijf families helpen Vlamingen aan een droomplek onder de Spaanse zon in ‘Costa Belgica’. Komen ook aan bod: Katleen en Johan van ‘Inmo Cobat’ in Calpe. “Het was niet de bedoeling om in Spanje te wonen, maar van het één is het ander gekomen. We hadden allebei een goede business in België. Die hebben we die opgegeven om hier van nul te starten.” Katleen en Johan (Kortrijk) hebben sinds 2003 ‘Inmo Cobat’ in Calpe en bieden een totaalpakket aan: van gronden en goedkope woningen tot dure villa’s en nieuwbouwprojecten. In het vastgoedkantoor moet Johan zijn mannetje staan tussen vier vrouwen, al verwent hij zijn ‘harem’ maar al te graag.

Nieuw vanaf 28 januari, elke donderdag om 21.30 bij VTM 2

1 reactie

romain Buyck
Geschreven op 2021-01-25 17:41:45
Schitterende reportage over de familie Cocquyt -- Baeten. Johan kon een geslaagde carrière in België uitgebouwd hebben, maar besloot dan toch maar naar het zonnige Spanje uit te wijken, waar hij de kers op de taart zette. Hij heeft zic inderdaad tot een geslaagd makelaar opgewertk en geniet met volle teugen van de ingeslagen weg. Als oud-leraar kan ik hem en zijn vrouwtje alleen maar proficiat wensen.

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.