Home > Commotie over zogenaamde kerst(sfeer)verlichting in Brugse binnenstad

Commotie over zogenaamde kerst(sfeer)verlichting in Brugse binnenstad

Geschreven op 1 september 2019 om 19:01 door Mario De Wilde

Er is de voorbije dagen veel commotie over de zogenaamde kerst(sfeer)verlichting in de Brugse binnenstad. Jong Vld Brugge gaf een reactie en bekijkt met verwondering de briefwisseling van de dienst ruimtelijke ordening. Deze stelt vast dat verschillende horecazaken in overtreding zijn.
De sfeerverlichting van deze zaken blijkt nu kerstverlichting te zijn en moet onmiddellijk verwijderd worden. De jong liberalen zijn echter van mening dat deze verlichting enkel en alleen een meerwaarde met zich meebrengt. Matthias Vyncke: “Sfeer en gezelligheid moeten de pijlers zijn van een bloeiend stadsleven (overdag en ’s nachts). Als het verwijderen van deze verlichting storend zou kunnen zijn voor buurtbewoners of passanten dan vraagt jong vld zich af of de lichtpollutie van nachtwinkels en pitazaken de dienst ruimtelijke ordening ook tot handelen zal aansporen. En wat dan gezegd over de verlichting van pop-up bar Urb Egg waar hetzelfde type verlichting hangt. Aangezien meerdere zaken de brief in hun brievenbus aantroffen, vrezen we dat er geen duidelijkheid is omtrent de regels en dringen we aan tot een beter contact tussen horeca Brugge, de horecaondernemers en stad Brugge, Deze partijen hebben allen baat met een bruisend Brugge waar goede afspraken goede vrienden maken.” Volgens Vyncke kan het stadsbestuur dit wel gebruiken na de commotie rond de kalmere zomermaanden en eerdere voorvallen met horecazaken.
Jong Vld Brugge is blij dat de stad haar stadscentrum voor iedereen leefbaar wil houden, maar dit kan beter door een goede communicatie.

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.