Home > College Diksmuide beslist om Boterhalle niet langer te verhuren

College Diksmuide beslist om Boterhalle niet langer te verhuren

Geschreven op 1 maart 2019 om 15:25 door Mario De Wilde

Afgelopen dinsdag heeft het college van burgemeester en schepenen van Diksmuide beslist om de Boterhalle niet meer te verhuren. Ze volgt hiermee het negatief advies van de preventie-adviseur en de dienst gebouwen. Momenteel wordt bekeken welke alternatieven het stadsbestuur kan voorstellen voor de geplande activiteiten. De staat van de verwarmingsinstallatie en nutsvoorzieningen in het gebouw voldoen niet langer aan huidige veiligheidsvoorschriften. Het college oordeelde om die reden dat het niet langer veilig is om het gebouw te verhuren.

Alternatief voor geplande activiteiten

De stadsdiensten zoeken op dit moment een alternatief voor de geplande activiteiten in samenwerking met de organisatoren. Afhankelijk van de activiteit zijn mogelijke alternatieven de eigen ontmoetingscentra, de sportzaal van het gemeenschapsonderwijs GO in de Grauwe Broedersstraat en de sportzaal van ’t Saam (campus Aloysius in de Wilgendijk). Voor grote activiteiten zoals fuiven zoeken we momenteel naar een andere piste zoals een hangaar of een grote zaal.

Opstart dossier evenementenhal Boterhalle

De nieuwe bestuursmeerderheid besliste afgelopen dinsdag om een nieuwe evenementenhal te bouwen op de huidige locatie. De stedelijke gebouwendienst start hiervoor de voorbereidende werken voor een procedure op voor nieuwbouw met aandacht voor bijkomende parkeerplaatsen op de site. De nieuwe evenementenhal moet opsplitsbaar zijn in afzonderlijke kleinere ruimtes voor het verenigingsleven. De evenementenhal is immers meer dan enkel een fuifzaal. De piste om appartementen boven de zaal te bouwen wordt verlaten.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.