Home > Club, zonder zieke Casper Nielsen, ontvangt straks Standard Luik en Carl Hoefkens

Club, zonder zieke Casper Nielsen, ontvangt straks Standard Luik en Carl Hoefkens

Geschreven op 3 december 2023 om 12:37 door Mario De Wilde

De terugronde van de Jupiler Pro League start voor Club Brugge deze avond met de topper tegen Standard op Jan Breydel! Club neemt het voor de 190ste keer op het hoogste niveau op tegen Standard. Tegen geen enkele andere ploeg speelde FCB meer competitiematchen dan tegen de Rouches. In de vorige 94 thuiswedstrijden trok Club 49 keer aan het langste eind (laatste keer 2-0 op 12/03/2023), deelde het 24 keer de punten (laatste keer 2-2 op 07/11/2021) en leed het 21 nederlagen (laatste keer 0-2 op 01/04/2013). Als Club vandaag de drie punten kan thuishouden, wint het voor de 50ste keer op eigen veld van Standard. Club is thuis al 10 jaar ongeslagen tegen Standard. Als FCB wint, dan is het de 15de thuisoverwinning op een rij tegen de Rouches. Club zal het straks zonder Casper Nielsen moeten opnemen wegens ziekte van de middenvelder.

Eerder dit seizoen ging Club onderuit op het veld van Standard. Na 11 minuten kwam de thuisploeg op voorsprong via Bokadi, maar net voor de rust kon Skov Olsen de gelijkmaker binnentikken. In het slot van de wedstrijd scoorde Price en bezorgde de Rouches zo de overwinning. Club hield in de laatste 4 officiële wedstrijden telkens de 0. De laatste keer dat dit nog vaker lukte was in april-mei 2022 (toen 5 keer na elkaar).

De topschutter van Blauw-Zwart in de Jupiler Pro League is Andreas Skov Olsen met 7 stuks. De assistkoning is Maxim De Cuyper met 5 beslissende passes.

DE TEGENSTANDER
Op verplaatsing verzamelde Standard nog maar 8 punten. Van de top 11 clubs in de Jupiler Pro League haalde enkel Antwerp (7) minder punten buitenshuis. Standard won op verplaatsing bij KAS Eupen en OH Leuven, speelde gelijk tegen Sporting Charleroi en KV Kortrijk en verloor bij STVV, KAA Gent en Royal Antwerp FC.

Van alle ploegen uit de Jupiler Pro League slaagde Standard er dit seizoen nog geen enkele keer in om het doelhout te raken. Ook vorig jaar waren zij de ploeg die dit het op één na minst deed (5 keer).

De topschutter bij de Rouches is Hayao Kawabe met 5 goals. Al zijn 21 schoten waren ofwel op doel (11) of werden afgeblokt door de tegenstander (10). Kawabe is samen met Cihan Çanak en Wilfried Kanga ook de assistkoning (2 assists).

Verdediger Nathan Ngoy reist niet mee af naar Brugge. Na 5 gele kaarten is hij geschorst voor dit duel.

MIJLPALEN
-Brandon Mechele kan zijn 400e wedstrijd voor Club spelen! Hij loopt al sinds zijn 6e levensjaar rond in Brugge en speelde 296 competitiematchen, 31 bekermatchen, 3 Supercups en 69 Europese wedstrijden. Slechts 11 spelers kwamen vaker uit voor Blauw-Zwart.
-Joel Ordóñez kan zijn 10e wedstrijd voor Club spelen.
-Simon Mignolet kan voor de 160e keer tussen de palen staan in de competitie voor Club.

Jasper Vergoote werd aangeduid als ref voor de klassieker. Hij wordt bijgestaan door lijnrechters Michael Geerolf en Martijn Tiesters. De vierde official is Bert Put.

De VAR van dienst is Lawrence Visser. Hij wordt geflankeerd door Rien Vanyzere en Mario Vanlommel.

De 31-jarige ref zal voor de 8ste keer een officiële wedstrijd van Club leiden. Hij floot nog maar één keer een thuiswedstrijd van Blauw-Zwart. Vorig jaar floot Vergoote de confrontatie tussen Standard en Club op Sclessin.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.