Home > Club wordt overspeeld door Leipzig: 0-5 eindstand

Club wordt overspeeld door Leipzig: 0-5 eindstand

Geschreven op 24 november 2021 om 23:15 door Mario De Wilde

Club Brugge heeft in de Champions League een zware 0-5 nederlaag geleden tegen RB Leipzig. Blauw-Zwart slikte binnen het kwartier twee ongelukkige tegengoals en moest voor rust nog twee treffers toestaan. Na de rust kreeg Club nog verschillende kansen, maar scoren lukte niet. Diep in de blessuretijd werd het nog 0-5.
Philippe Clement voerde drie wijzigingen door aan het team dat vrijdag onderuit ging in Mechelen. Zo kwam Jack Hendry terug in de ploeg als centrale verdediger, terwijl Ignace Van der Brempt en Kamal Sowah de flanken voor hun rekening namen. Maouassa, Mechele en Vormer moesten zich daardoor tevreden stellen met een plaatsje op de bank. Bij de bezoekers uit Leipzig ontbraken doelman Peter Gulacsi en coach Jesse Marsch omwille van een coronabesmetting.

De Duitsers moesten absoluut winnen om nog Europees te kunnen overwinteren en trokken meteen ten aanval. Schoten van Angeliño en Gvardiol zoefden naast, terwijl Mignolet al vroeg redding moest brengen op een knal van Mukiele. Club wist niet van welk hout pijlen maken en keek nog voor het kwartier tegen een achterstand aan: Mignolet kon eerst nog een schot van Silva pareren, maar was daarna kansloos tegen de rebound van Nkunku. Kort daarop stond het zelfs al 0-2: Sowah trapte Brobbey onderuit in de zestien meter en Emil Forsberg zette de strafschop feilloos om.

Club probeerde zich daarna te herpakken, maar kwam niet verder dan een voorzet van Sowah die door Dost op doelman Martinez werd gedevieerd. Tot overmaat van ramp werd het nog voor het halfuur al 0-3, toen André Silva een voorzet van Angeliño overhoeks binnenkopte. Aan de overkant werd een voorzet van Van der Brempt nog net weggewerkt, terwijl een afgeweken schot van Sowah naast ging. De Bruggelingen moesten echter de kelk tot op de bodem ledigen: op slag van rust knalde Forsberg immers de 0-4 binnen vanop de rand van de zestien meter.

Philippe Clement greep in bij de rust en bracht Ricca en Rits in de plaats van Nsoki en Dost. Vooral Mats Rits liet zich al vlug opmerken met enkele goede infiltraties. Zijn eerste poging werd echter afgeblokt, terwijl de tweede gered werd door Martinez. Ook De Ketelaere kon even later de Leipzigdoelman niet verschalken. Aan de overkant moest Mignolet redding brengen op schoten van Lainer en Nkunku.

De Duitsers lieten intussen het tempo zakken, waardoor Club beter in de match kwam. Kort voor het uur kreeg Blauw-Zwart ook twee mogelijkheden om tegen te scoren. Eerst speelde De Ketelaere slecht in op Lang en daarna kon De Ketelaere met zijn voorzet Vanaken niet bereiken. Ook twee schoten van Ricca leverden niets op. Aan de overkant ging een schot van Henrichs over doel en bracht Mignolet tot twee keer toe redding op pogingen van Silva.

Een kwartier voor tijd lanceerde Vanaken Noa Lang, maar de Nederlander zag zijn schot gepareerd worden door Martinez. Dichter kwam Club niet meer bij een doelpunt. Tien minuten voor tijd vielen ook Izquierdo en Wesley nog in, maar ook zij konden niets meer forceren. Diep in de blessuretijd werd het nog 0-5, nadat Nkunku een rebound kon binnentikken. Door deze nederlaag neemt Leipzig de derde plaats over van Blauw-Zwart.

Champions League: Groep A – Speeldag 5
Toeschouwers: 28.000 – Jan Breydelstadion
Scheidsrechter: Davide Massa (Ita)
Club Brugge: Simon Mignolet – Clinton Mata, Jack Hendry, Stanley Nsoki (46’ Federico Ricca) – Ignace Van der Brempt (60’ Brandon Mechele), Hans Vanaken, Éder Balanta, Charles De Ketelaere (82’ Wesley Moraes), Kamal Sowah (82’ José Izquierdo) – Bas Dost (46’ Mats Rits), Noa Lang. Bank: Senne Lammens, Owen Otasowie, Faitout Maouassa, Ruud Vormer en Noah Mbamba. Coach: Philippe Clement.
RB Leipzig: Josep Martinez – Nordi Mukiele, Lukas Klostermann (62’ Benjamin Henrichs), Josko Gvardiol (80’ Solomon Bonnah), Angelino – Christopher Nkunku, Kevin Kampl, Konrad Laimer (62’ Ilaix Moriba), Emil Forsberg – André Silva, Brian Brobbey (66’ Hugo Novoa). Coach: Achim Beierlorzer.
Gele kaarten: Lang, Balanta, Wesley.
Rode kaarten: geen
Doelpunten: 12’ Nkunku (0-1), 17’ Forsberg (penalty, 0-2), 27’ Silva (0-3), 45’ Forsberg (0-4), 93’ Nkunku (0-5).

9 reacties

Eric De Baeremaeker
Geschreven op 2021-11-25 10:55:01
Trainer nu ook ontslaan? Ik lees niet anders van trainers die zogezegd ontslagen moeten worden: Antwerp, Anderlecht, Genk, Cercle, Beerschot, Zulte Waregem en nu ook Club. Ze zijn overklast en dat is niet enkel de schuld van de trainer . iedereen dacht al dat Brugge een Europese topploeg was, nuchter blijven aub !
Jurgen Van de Velde
Geschreven op 2021-11-25 09:52:30
Was da hier allemaal? Kijken hoe zij spelen en elkaar tegenwerken. mss Union vragen voor hun spelers te gebruiken en Clement skip onder zen reet
Guido Rottiers
Geschreven op 2021-11-25 09:31:51
Er zijn verzachtende omstandigheden voor Clement Covid tast de hersenen aan
Eddy Billiet
Geschreven op 2021-11-25 08:53:47
Het moest er eens van komen hé Clement met uw eigenzinnige beslissingen !
Bob Janssens
Geschreven op 2021-11-25 08:51:41
Blijkbaar is Vormer de enige bij Brugge die deftige corners kan trappen; en die mag dan van Clement niet mee doen... Clement buiten, het is 5 over 12. Bob Janssens
Claudia Vermeersch
Geschreven op 2021-11-25 08:34:49
Het is duidelijk. De ploeg staat niet meer achter hem. Claudia Vermeersch
Kurt Jansen
Geschreven op 2021-11-25 08:32:41
Top coach heeft nog ( bijna) nooit een wedstrijd kunnen doen kantelen met zijn ingrepen. Kurt Jansen
Timothy Jessy Lenn
Geschreven op 2021-11-25 08:16:23
de 6-1 op Gent was je dan niet beschaamd ? De 0-5 tegen real, psg, de afgang tegen manchester United.. Zo is er regelmatig een afgang. Timothy Jessy Lenn, Bruges
Brecht Van Vaerenbergh
Geschreven op 2021-11-25 07:56:32
Club Brugge K.V. Krijgen we dan nu ons geld terug? Wanprestatie tot en met. Dit is de eerste dag in heel mijn leven dat ik mij werkelijk schaam als club supporter. Waar zit die ‘no sweat no glory’ mentaliteit? Zagen over de rsz dat de clubs nu meer moeten betalen, maar wij als supporters maar blauw laten betalen voor zulke wanprestaties. Schaam u diep, spelers, maar ook Phillipe Clement. Topcoach, maar nu de bal faliekant mis geslagen… #teleurgesteld

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.