Home > Club wint, makkelijker dan gedacht, op het veld van Charleroi: 1-3

Club wint, makkelijker dan gedacht, op het veld van Charleroi: 1-3

Geschreven op 27 augustus 2022 om 10:04 door Mario De Wilde

Voor de openingswedstrijd van speeldag 6 trok Club Brugge naar Mambourg voor een confrontatie met Charleroi. De thuisploeg kwam vroeg op voorsprong via Morioka, maar dankzij twee goals van Jutglà ging Club met 1-2 rusten. Na de rust kon Nielsen met een harde knal de 1-3 eindstand vastleggen.
Blauw-Zwart pakte de voorbije twee wedstrijden een deugddoende 6 op 6. Bijgevolg had coach Carl Hoefkens geen redenen om zijn basiselftal te wijzigen. We noteerden dus dezelfde elf starters als in de matchen tegen OH Leuven en KV Kortrijk. Onze nieuwste aanwinst Boyata zat meteen in de selectie, maar begon dus op de bank. Bij de thuisploeg was de opvallendste wijziging de eerste basisplaats voor Mbenza en Gholizadeh verdween op die manier naar de bank.

Beide ploegen begonnen vrij voorzichtig aan de wedstrijd en keken dus wat de kat uit de boom. Zowel Sowah als Tchatchoua probeerden wel op doel te trappen, maar kraakten allebei hun schot en dus geen probleem voor de doelmannen. Na deze studiefase brak de match op minuut 9 open. Mbenza kan zich doorzetten en zet de bal voor doel. Mignolet kon de bal wegboksen, maar in de voeten van Morioka. Die laatste twijfelde niet en plaatste de bal tegen de netten. Club reageerde meteen via Skov Olsen, maar zijn poging vanuit een schuine hoek werd gepareerd door Koffi. Bij de thuisploeg bleef de snelle Mbenza de gevaarlijkste man. In een sprintduel met Mata was hij sneller op de bal, maar miste dan zijn schot. De wedstrijd bleef wel goed op en neer gaan met dreiging langs beide kanten. Kayembe probeerde het vanuit een schuine hoek, maar dat vormde geen probleem voor Mignolet..

Aan de overzijde was Nielsen dichter bij de gelijkmaker, maar zijn knappe poging werd nog net van onder de lat getikt door Koffi. De bezoekers werden steeds sterker en enkele minuten later vond Skov Olsen met een mooie pass Vanaken. De captain twijfelde niet en devieerde het leer meteen met de binnenkant van de voet. Jammer genoeg stond deze keer de lat in de weg. De gelijkmaker hing dus in de lucht en net voorbij het halfuur was het zover. Vanaken vond met een mooie pass Jutglà in de zestien en die trapte het leer tegen de netten. Blauw-Zwart was nu helemaal ontketend en enkele minuten later was het diezelfde Jutglà die heel knap met zijn tweede van de avond Club op voorsprong bracht. Daarna konden Skov Olsen en Sowah nog dreigen, maar Blauw-Zwart ging rusten met 1-2.

De eerste dreiging na de pauze kwam van de thuisploeg. Heymans had veel ruimte, maar zijn schot ging hoog over en naast het doel van Mignolet. In minuut 53 kwam Club met de schrik vrij. Een vloeiende aanval van Charleroi belandde uiteindelijk bij Heymans en die krulde het leer tegen de paal. Meteen daarna was het dan Gholizadeh die de bal net naast de verste paal krulde. Net wanneer Charleroi aan het komen was, sloeg Blauw-Zwart aan de overkant ongenadig toe. Skov Olsen legde de bal met een tikje opzij voor Nielsen en die twijfelde niet om het leer onhoudbaar voorbij Koffi te knallen. Het was duidelijk dat Club de match nu wel onder controle had. Gholizadeh probeerde het wel nog eens met een poging vanop afstand, maar de bal ging hoog over doel.

Na de goal van Nielsen controleerde Club de wedstrijd en vielen er aan beide kanten eigenlijk nauwelijks nog kansen te noteren. Nieuwkomer Boyata kreeg zijn eerste speelminuten bij Club en enkele minuten na zijn invalbeurt was het wel nog even schrikken voor Club. Een voorzet kwam aan de tweede paal bij Mbenza en die trapte in één tijd op doel. Mignolet redde knap met een beenreflex en voorkwam zo de aansluitingstreffer. Op het einde van de reguliere speeltijd toonden de bezoekers zich toch nog eens. Larin kan alleen op Koffi af, maar twijfelde te lang en zo was de kans verkeken.

Kort daarna trilden de netten wel, maar de mooie goal van Sylla werd jammer genoeg (terecht) afgekeurd wegens buitenspel. Zo pakte Club de belangrijke drie punten en werd de opmars verdergezet. Volgende week wacht de Brugse derby tegen Cercle!

Jupiler Pro League – Speeldag 6
Toeschouwers: 15.000 – Stade du Pays de Charleroi
Scheidsrechter: Jasper Vergoote
RSC Charleroi: Hervé Koffi – Jonas Bager, Stelios Andreou, Joris Kayembe (84’ Loïc Bessilé) – Ken Nkuba, Ryota Morioka (69’ Marco Ilaimaharitra), Adem Zorgane, Jackson Tchatchoua – Daan Heymans (68’ Youssouph Badji), Isaac Mbenza, Nadhir Benbouali (46’ Ali Gholizadeh).
Bank: Pierre Patron, Loïc Bessilé, Ali Gholizadeh, Youssouph Badji, Damien Marcq, Marco Ilaimaharitra, Martin Wasinski.
Coach: Edward Still.
Club Brugge: Simon Mignolet – Clinton Mata, Brandon Mechele, Abakar Sylla – Andreas Skov Olsen (79’ Dedryck Boyata), Casper Nielsen, Denis Odoi, Hans Vanaken, Bjorn Meijer (81’Lynnt Audoor) – Kamal Sowah, Ferran Jutglà (85’ Cyle Larin).
Bank: Senne Lammens, Nick Shinton, Owen Otasowie, Noah Mbamba, Dedryck Boyata, Lynnt Audoor, Cisse Sandra, Cyle Larin, Antonio Nusa.
Coach: Carl Hoefkens.

Gele kaarten: Benbouali
Rode kaarten: geen
Doelpunten: 9’ Morioka (1-0), 32’ Jutglà (1-1), 36’ Jutglà (1-2), 58’ Nielsen (1-3)