Home > Club wint heel gemakkelijk van zwak Westerlo (3-0) en komt op één puntje van AA Gent

Club wint heel gemakkelijk van zwak Westerlo (3-0) en komt op één puntje van AA Gent

Geschreven op 21 januari 2024 om 08:12 door Mario De Wilde

Club Brugge heeft zijn eerste thuiswedstrijd van 2024 vlot met 3-0 gewonnen van Westerlo. Igor Thiago opende kort voor de rust de score en verdubbelde na een dik uur spelen de Brugse voorsprong. In de slotfase zorgde Antonio Nusa voor de definitieve beslissing.

Ronny Deila wijzigde het team dat dinsdag op AA Gent won op één plaats: Philip Zinckernagel nam links vooraan de plaats in van Antonio Nusa. De Bruggelingen wilden al vlug het verschil maken en grepen de bezoekers meteen bij de keel: een schot van Thiago werd afgeblokt, een voorzet van Meijer verdween net achter Thiago en een afstandsschot van Vetlesen zoefde naast.

De eerste echt grote kans volgde na een dik kwartier spelen: na een goede interceptie van Thiago en Zinckernagel kon de Deen zijn landgenoot Skov Olsen bedienen op rechts, maar hij probeerde eerst nog zijn linker te zoeken en liet zo een wenkende kans verloren gaan. Enkele minuten later kwam Club nog dichter bij de openingsgoal: Nielsen schilderde de bal voor doel en daar kopte Thiago het leer overhoeks tegen de paal. Kort daarop moest Bolat ook redding brengen op een schot van De Cuyper.

Kort voor het half uur kwam ook het team van Rik De Mil twee keer gevaarlijk opzetten: eerst kon De Cuyper een lage voorzet van Reynolds nog net wegwerken en direct daarna krulde Madsen het leer rakelings naast. Blauw-Zwart was gewaarschuwd, maar had meteen een gepaste reactie in huis: Zinckernagel kon zich plots doorzetten op rechts en bediende Igor Thiago, die de 1-0 van dichtbij kon binnenglijden. Kort voor de rust werd een hoge voorzet van Meijer door Rommens nog net weggekopt.

Na de pauze controleerde Club de partij, terwijl Westerlo niet meteen bij machte bleek om de Bruggelingen in de problemen te brengen. Het was daardoor een tijdje wachten op concreet doelgevaar. Kort voor het uur kwam Blauw-Zwart wel dicht bij de 2-0: na een scrimmage voor doel konden eerst Zinckernagel en Skov Olsen en daarna ook Thiago en Vanaken net niet scoren. Even later bracht Bolat redding op een schot van De Cuyper en een kopbal van Thiago.

De verdiende 2-0 viel uiteindelijk na twintig minuten in de tweede helft. Daci beging handspel in de zestien meter en dus wees scheidsrechter Laforge naar de stip. Igor Thiago zag zijn strafschop gepareerd worden door Bolat, maar de bal caprioleerde alsnog in doel waardoor de Braziliaan toch zijn tweede goal van de avond scoorde. Tien minuten voor tijd besliste Club de wedstrijd definitief: Hans Vanaken lepelde de bal over doelman Bolat en Antonio Nusa tikte de bal nog net over de doellijn, waardoor de Noor de goal op zijn naam kreeg.

Vijf minuten voor tijd leken twee invallers de 4-0 te scoren toen Ferran Jutglà een voorzet van Michał Skóraś verzilverde, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. In de blessuretijd pakte Arthur Piedfort nog zijn tweede geel, waardoor Westerlo de match met zijn tienen beëindigde. Daarna moest Bolat nog redding brengen op een kopbal van Jutglà en een schot van Skóraś, maar de 3-0 bleef op het bord. Aangezien Genk op een gelijkspel bleef steken tegen Cercle, springt Club Brugge in het klassement over de Limburgers naar de vierde plaats.

Jupiler Pro League – Speeldag 21
Toeschouwers: 24.000 – Jan Breydelstadion
Scheidsrechter: Nicolas Laforge
Club Brugge: Simon Mignolet – Maxim De Cuyper (83’ Kyriani Sabbe), Jorne Spileers, Brandon Mechele, Bjorn Meijer – Hugo Vetlesen, Casper Nielsen (75’ Éder Balanta), Hans Vanaken – Andreas Skov Olsen (83’ Michał Skóraś), Igor Thiago (83’ Ferran Jutglà), Philip Zinckernagel (75’ Antonio Nusa). Bank: Nordin Jackers, Axl De Corte, Victor Barbera en Dedryck Boyata. Coach: Ronny Deila.
KVC Westerlo: Sinan Bolat – Bryan Reynolds, Roman Neustädter, Emin Bayram, Tuur Rommens (72’ Ravil Tagir) – Griffin Yow (72’ Mathias Fixelles), Sergiy Sydorchuk, Arthur Piedfort, Nicolas Madsen, Thomas Van den Keybus – Erdon Daci (72’ Nacer Chadli). Coach: Rik De Mil
Gele kaarten: Van den Keybus, Bolat.
Rode kaarten: 91′ Piedfort (2x geel).
Doelpunten: 37’ Thiago (1-0), 65’ Thiago (penalty, 2-0), 80’ Nusa (3-0).

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.