Home > Club pakt een punt in Madrid en dwingt historische kwalificatie af: 0-0

Club pakt een punt in Madrid en dwingt historische kwalificatie af: 0-0

Geschreven op 12 oktober 2022 om 21:24 door Mario De Wilde

Club Brugge heeft na een erg spannende match 0-0 gelijk gespeeld op Atlético Madrid. Dankzij dit punt dwingt Blauw-Zwart een historische kwalificatie af voor de 1/8ste finales van de Champions League. Simon Mignolet ontpopte zich tot matchwinnaar met tal van cruciale reddingen.
In vergelijking met de match van vorige week tegen Atlético voerde Carl Hoefkens één wijziging door: Andreas Skov Olsen, die vorige week verstek moest geven wegens een voedselvergiftiging, verscheen aan de aftrap ten nadele van Bjorn Meijer. De Deen speelde op zijn vertrouwde rechterflank, waardoor Tajon Buchanan doorschoof naar links en daar de plaats innam van Meijer. Atlético trok meteen ten aanval, maar het was Club dat als eerste kon dreigen: Skov Olsen bediende Sowah, maar zijn schot zoefde naast. Aan de overkant ging een poging van Kondogbia hoog over.

De Madrilenen gingen op zoek naar een vroeg doelpunt, maar het was Blauw-Zwart dat na tien minuten opnieuw bijna kon scoren: Jutglà trapte een teruglegger van Skov Olsen in één tijd naast. Atlético schakelde daarna echter een versnelling hoger, met ook enkele kansen tot gevolg: Mignolet had eerst een prima voetreflex in huis op een schot van Griezmann en redde vervolgens ook een kopbal van de Fransman. Even later gingen ook pogingen van Correa en Lemar naast. Halfweg de eerste helft kon Saúl Ñíguez dan toch scoren, maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel van Correa.

Coach Simeone bleef zijn team vooruit schreeuwen, maar Mignolet weigerde zich gewonnen te geven. De Limburger had opnieuw een uitstekende reflex in huis op een kopbal van Griezmann. Daarna konden ook Correa en opnieuw Griezmann hun pogingen niet kadreren. Tussendoor bediende Skov Olsen Jutglà, die zijn kopbal gered zag worden door Oblak. Op slag van rust leek Club plots een uitstekende kans te krijgen op de 0-1, toen scheidsrechter Makkelie naar de stip wees na een fout van Molina op Buchanan. Op aangeven van de VAR ging de Nederlander echter de beelden bekijken en maakte hij zijn beslissing ongedaan. Buchanan bleek zijn tegenstander op de enkel te trappen en kreeg geel in plaats van een penalty.

Na de pauze ging Atlético Madrid onmiddellijk op zoek naar de openingsgoal. Mignolet redde een schot van Griezmann, maar Correa kon het leer binnenduwen. Weliswaar vanuit buitenspel en dus werd de goal afgekeurd. Even later moest Mignolet opnieuw redding brengen, eerst op een schot van Saúl Ñíguez en daarna op een lob van Griezmann. Bovendien trapte Correa de rebound net naast. Aan de overkant belandde een omhaal van Nielsen recht op Oblak, terwijl Buchanan na een lange rush niet kon besluiten.

Simeone werd ongeduldig en voerde een driedubbele wissel door. Onder meer Carrasco en Morata vielen in, maar veel zoden bracht dat niet aan de dijk. Club bleef goed de organisatie behouden en liet zich niet uit zijn lood slaan door de lepe Madrilenen. Bovendien kon het via Jutglà nog even dreigen en kon het telkens rekenen op Mignolet: eerst op een kopbal van Savic en daarna op een voorzet van De Paul.

Acht minuten voor tijd pakte Sowah ongelukkig zijn tweede geel na het wegtrappen van de bal. Voor Club was het vanaf dan pompen of verzuipen. De Bruggelingen vochten voor elke morzel grond en dreven Atlético tot absolute wanhoop. Mignolet bleek onklopbaar en redde ook een schot van Morata met het gezicht en een poging van Cunha met de dij. Het bleef dus 0-0 waardoor Club 10 op 12 pakt. Het dwingt zo een historische kwalificatie af voor de 1/8ste finales van de Champions League.

Champions League: Groep B – Speeldag 4
Toeschouwers: 56.000 – Cívitas Metropolitano
Scheidsrechter: Danny Makkelie (Ned)
Atlético Madrid: Jan Oblak – Nahuel Molina, Stefan Savic, José Maria Giménez, Reinildo Mandava – Thomas Lemar (60’ Alvaro Morata), Koke (60’ Rodrigo de Paul), Geoffrey Kondogbia, Saúl Ñíguez (73’ Matheus Cunha) – Antoine Griezmann (79’ Axel Witsel), Angel Correa (60’ Yannick Carrasco). Coach: Diego Simeone.
Club Brugge: Simon Mignolet – Denis Odoi, Brandon Mechele, Abakar Sylla – Andreas Skov Olsen (50’ Bjorn Meijer), Casper Nielsen, Raphael Onyedika, Hans Vanaken, Tajon Buchanan (84’ Clinton Mata) – Kamal Sowah, Ferran Jutglà (73’ Éder Balanta). Bank: Senne Lammens, Eduard Sobol, Noa Lang, Antonio Nusa, Roman Yaremchuk en Cisse Sandra. Coach: Carl Hoefkens.
Gele kaarten: Buchanan, Savic, Sowah, Vanaken, Kondogbia, Mignolet.
Rode kaarten: 82’ Sowah (2x geel).
Doelpunten: geen

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.