Home > Club pakt droomstart na zware en felbevochten zege tegen Bayer Leverkusen

Club pakt droomstart na zware en felbevochten zege tegen Bayer Leverkusen

Geschreven op 8 september 2022 om 08:17 door Mario De Wilde

Op de eerste speeldag van de UEFA Champions League ontving Club het Duitse Bayer 04 Leverkusen. Kort voor de rust bracht de jonge Sylla de thuisploeg op voorsprong. Het bleef bibberen tot het einde, maar Blauw-Zwart trok de zege over de streep. Perfecte start van de nieuwe campagne!
Blauw-Zwart tankte de voorbije weken in de vaderlandse competitie vertrouwen met 4 zeges op rij. Er stond bijgevolg steeds meer een stevige basis, maar net voor de belangrijke eerste thuismatch in de UEFA Champions League drong er zich toch een noodgedwongen wissel op. Belangrijke pion Mata blesseerde zich jammerlijk in de wedstrijd tegen Cercle en zo moest er wat geschoven worden. Odoi nam plaats in de verdediging naast Mechele en Sylla. Nieuwkomer Onyedika kon op die manier zijn eerste basisplaats verzilveren op het middenveld van Club. De opvallendste naam bij Leverkusen was misschien wel Kossounou, die zijn ex-ploeg in de ogen keek.

In de eerste minuten van de wedstrijd was het vooral Club dat de bal opeiste, maar zoals verwacht stond Leverkusen meteen goed in de organisatie. Rond minuut 10 was het eerste doelgevaar zelfs voor de bezoekers. De snelle Diaby begon aan een rush vanop de rechterflank en sneed naar binnen. Uiteindelijk kon hij ook trappen, maar Mignolet ging goed plat op zijn poging. Vijf minuten later stak Club toch ook eens zijn neus aan het venster: Skov Olsen legde de bal terug voor Sowah, maar diens schot werd nog afgeblokt en belandde in hoekschop. Beide ploegen hielden elkaar goed in evenwicht, maar Leverkusen kwam wel het dichtste bij een doelpunt. Schick tikte een lage voorzet aan de eerste paal gelukkig naast doel.

Even later kwam Blauw-Zwart opnieuw goed weg. Kossounou speelde de bal centraal naar Diaby en die plaatste de bal hard naar de hoek. Mignolet strekte zich gelukkig goed en kon met zijn vingertippen de bal nog tegen de paal duwen. De thuisploeg had het niet makkelijk om openingen te forceren tegen het Duitse blok en Jutglà probeerde het daarom eens vanop afstand. Zijn schot was jammer genoeg een afzwaaier die ver over en naast het doel ging. Het zwaartepunt van de eerste helft lag echter op het eind. Skov Olsen sneed een hoekschop scherp aan en Sylla devieerde de bal met het hoofd. Doelman Hradecky ging niet vrijuit en het leer belandde in doel. Jan Breydel daverde op zijn grondvesten en op slag van rust was er ei zo na een dubbele voorsprong. Nu kon de goalie van de bezoekers de poging van Sowah wel over de lat te duwen. Club ging dus rusten met een 1-0 voorsprong…

Blauw-Zwart begon met dezelfde elf namen aan de tweede helft, maar het was Leverkusen dat voor de eerste dreiging zorgde. Een schot(je) van Diaby week af en ging gelukkig naast het doel, waarbij Mignolet aan de grond genageld stond. Enkele minuten later was er gevaar aan beide kanten: een volley van Bakker ging over doel en aan de overkant knalde Jutglà te centraal op Hradecky. Het spel ging goed op en neer en nu was het Hudson-Odoi die kon aanleggen net buiten de zestien. Zijn schot werd gelukkig nog afgeblokt door Nielsen en het leer ging over doel.

Club had de match al bij al goed onder controle en probeerde zelf ook vooruit te voetballen. Rond minuut 70 was er wel een poging van Demirbay, maar zijn voorzet-schot ging voorlangs. Kort daarna was er echter ophef in Jan Breydel. Hudson-Odoi bracht de bal scherp voor doel en daar werd het leer gedevieerd door Schick. Mignolet zag de bal tegen de netten gaan, maar het Duitse feestje ging uiteindelijk niet door: de VAR zag buitenspel van Schick en de goal werd afgekeurd. Enkele minuten nadien scoorde Schick opnieuw, maar wederom stond de spits van Leverkusen in een buitenspelpositie. Blauw-Zwart moest even bekomen van de stormloop, maar probeerde wel het evenwicht te herstellen. Een schot van Skov Olsen belandde echter over doel. Bij Club was het nu echt pompen of verzuipen, maar een schot van Demirbay miste wat richting. In de toegevoegde tijd moest Mignolet nog eens al zijn kunnen tonen op een vrije trap van Hlozek, maar de goalie van Club dook goed naar de hoek. De 1-0 bleef op het bord en zo kent Blauw-Zwart een perfecte start van de Champions League-campagne!

UEFA Champions League – Speeldag 1
Toeschouwers: 22.200 – Jan Breydelstadion
Scheidsrechter: Irfan Peljto
Club Brugge: Simon Mignolet – Denis Odoi, Brandon Mechele, Abakar Sylla – Andreas Skov Olsen (83’ Cisse Sandra), Casper Nielsen, Raphael Onyedika (83’ Éder Balanta), Hans Vanaken, Bjorn Meijer – Kamal Sowah (89’ Eduard Sobol), Ferran Jutglà (64’ Roman Yaremchuk).
Bank: Senne Lammens, Eduard Sobol, Dedryck Boyata, Éder Balanta, Lynnt Audoor, Cisse Sandra, Cyle Larin, Antonio Nusa, Roman Yaremchuk.
Coach: Carl Hoefkens.
Bayer 04 Leverkusen: Lukas Hradecky – Odilon Kossounou, Jonathan Tah, Piero Hincapié, Mitchel Bakker (67’ Adam Hlozek) – Jeremie Frimpong (86’ Sardar Azmoun), Charles Aránguiz (46’ Exequiel Palacios), Callum Hudson-Odoi (86’ Nadiem Amiri), Robert Andrich (67’ Kerem Demirbay), Moussa Diaby – Patrik Schick.
Bank: Niklas Lomb, Maximilian Neutgens, Paulinho, Sardar Azmoun, Kerem Demirbay, Nadiem Amiri, Edmond Tapsoba, Adam Hlozek, Timothy Fosu-Mensah, Exequiel Palacios.
Coach: Gerardo Seoane.

Gele kaarten: Palacios, Andrich, Demirbay, Sowah
Rode kaarten: geen
Doelpunten: 42’ Abakar Sylla (1-0)

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.