Home > Club legt OHL makkelijk over de knie met 0-3

Club legt OHL makkelijk over de knie met 0-3

Geschreven op 15 augustus 2022 om 11:03 door Mario De Wilde

Club Brugge heeft een vlotte 0-3 overwinning geboekt op het veld van Oud-Heverlee Leuven. Blauw-Zwart speelde een sterke partij en dook al met een dubbele voorsprong de rust in dankzij goals van Nielsen en Jutglà. Kort na de pauze zorgde Noa Lang vanop de stip voor de definitieve beslissing.
Carl Hoefkens voerde één wijziging door aan het elftal dat vorige week gelijk speelde tegen Zulte Waregem. Abakar Sylla verscheen voor het eerst aan de aftrap en verving centraal achterin Owen Otasowie. Voorin speelde Sowah opnieuw in steun van diepe spits Jutglà. Club begon heel gretig en leek ook al vroeg te kunnen scoren. Na enkele minuten week een verre knal van Jutglà af op Nielsen en caprioleerde zo in doel, maar de goal werd afgekeurd wegens buitenspel van de Deen.

De Bruggelingen bleven wel hoog druk zetten en kwamen op het kwartier erg dicht bij de openingsgoal. Een scherpe voorzet van Skov Olsen werd door Pletinckx nog net aangeraakt, waardoor Jutglà te verrast was en niet kon scoren. Direct daarna ging een schot van Vanaken centimeters naast. OHL was tot dan toe amper over de middellijn geweest, maar leek bij de eerste kans zowaar te kunnen scoren. Het doelpunt van Nsingi werd evenwel afgekeurd wegens buitenspel.

Blauw-Zwart was niet onder de indruk en bleef duidelijk baas. Nielsen haalde knap de achterlijn, maar Skov Olsen kon zijn teruglegger niet verzilveren. Even later werd een volley van Jutglà afgeblokt, terwijl een harde knal van Sowah over de lat zoefde. De verdiende goal viel uiteindelijk tien minuten voor de rust. Casper Nielsen zette goed druk, snoepte Malinov de bal af en schoof de 0-1 binnen. OHL moest nu wel meer naar voren trekken en daar kon Club kort voor de rust van profiteren. Sowah veroverde de bal op links en gooide het leer richting Jutglà. De Spanjaard kapte knap de doelman en een verdediger uit en trapte de 0-2 vervolgens in het lege doel.

Na de pauze probeerde de thuisploeg vlug tegen te scoren. Tamari krulde een vrije trap tegen de buitenkant van de paal en een schot van Malinov vloog over de lat. De Bruggelingen lieten zich niet uit hun lood slaan en konden direct daarna de match definitief beslissen. Lang stuitte eerst nog op Cojocaru, maar werd daarna gehaakt door Tamari. De penalty van Vanaken werd gered door Cojocaru, maar de doelman was te vlug van zijn lijn. Noa Lang nam de tweede poging voor zijn rekening en knalde de 0-3 staalhard binnen.

De thuisploeg probeerde alsnog de eer te redden, maar kwam niet verder dan een schot van Maertens dat gepareerd werd door Mignolet. Aan de overkant kon Malinov een voorzet van Lang nog net wegkoppen voor de inlopende Vanaken. Ook de ingevallen Lynnt Audoor kon even later niet scoren. Lang lanceerde ook nog Cyle Larin, maar doelman Cojocaru bracht knap redding. Ook Mignolet moest nog in actie komen op een schot van Thorsteinsson.

In de slotfase nam Club geen risico’s meer, terwijl de thuisploeg niet meer bij machte bleek om nog iets te forceren. Blauw-Zwart kreeg vijf minuten voor tijd nog een penalty na een fout van Patris op Lang. Hans Vanaken nam opnieuw zijn verantwoordelijkheid, maar doelman Cojocaru bracht redding. De score veranderde niet meer en dus pakte Club een verdiende 0-3 overwinning.