Home > Club gaat zwaar onderuit tegen Gent (0-3) en kan Beker van België vergeten

Club gaat zwaar onderuit tegen Gent (0-3) en kan Beker van België vergeten

Geschreven op 3 maart 2022 om 08:27 door Mario De Wilde

Club Brugge heeft zich gisteravond niet kunnen plaatsen voor de bekerfinale. Blauw-Zwart ging op eigen veld immers met 0-3 onderuit tegen AA Gent. Club domineerde de eerste helft maar een efficiënt Gent scoorde voor rust twee keer. Direct na de pauze kreeg Odoi rood en zorgde Depoitre voor de definitieve beslissing.

Alfred Schreuder koos voor hetzelfde elftal dat zondag Antwerp van de mat veegde. Charles De Ketelaere was hersteld van zijn schouderblessure en covidbesmetting, maar bleek nog niet fit genoeg om te starten. Adamyan begon dus weer als diepste spits, met Noa Lang in steun. Buchanan en Skov Olsen namen opnieuw de flanken voor hun rekening. Blauw-Zwart had de heenwedstrijd in Gent met 0-1 gewonnen, maar die bonus was na amper anderhalve minuut spelen al verdwenen. Odjidja nam een weggewerkte vrije trap in één tijd op de slof en zag het leer via het lichaam van Nsoki in doel verdwijnen.

Een koude douche dus voor Club, dat daarna meteen twee versnellingen hoger schakelde. De Bruggelingen zetten hoog druk, voetbalden aan een razendsnel tempo en duwden de Buffalo’s volledig achteruit. Na tien minuten volgde ook een prima kans, maar Skov Olsen kon een diepe bal van Vanaken net niet binnenglijden. Kort daarop onderschepte Vanaken een pass van Roef, die het schot van de Limburger in hoekschop verwerkte. De Gentse doelman bracht daarna ook redding op een poging van Adamyan.

De bezoekers kraakten maar buigden niet en sloegen tien minuten voor de rust genadeloos toe. Mignolet pareerde eerst nog een harde knal van De Sart, maar moest zich direct daarna gewonnen geven op een plaatsbal van Castro-Montes. Club leek even van slag en kwam vijf minuten later goed weg toen een kopbal van Depoitre op de paal uiteen spatte. De Bruggelingen probeerden voor de rust nog tegen te scoren, maar botsten op een stevige Gentse organisatie.

Na de pauze ging Blauw-Zwart meteen op zoek naar een doelpunt: een voorzet-schot van Adamyan ging voorlangs en ook Buchanan kon zijn poging niet kadreren. Scoren lukte niet en tot overmaat van ramp moest Club al vroeg met tien man verder. Denis Odoi wrikte zich los van Tissoudali, maar raakte de aanvaller in het gezicht en incasseerde zijn tweede gele kaart. Tot overmaat van ramp slikte Blauw-Zwart direct daarna een derde tegentreffer, toen Depoitre een voorzet van Samoise binnenkopte.

Club stond voor een haast onmogelijke opdracht, maar trok met man en macht naar voren. Roef redde een schot van Nsoki en een knal van Mata zoefde over doel. Alfred Schreuder probeerde nog het tij te keren met een driedubbele wissel: Dost, Balanta en Sobol kwamen in de plaats van Adamyan, Rits en Skov Olsen. Club bleef duwen, maar een harde knal van Mata werd afgeblokt en een kopbal van Vanaken ging over doel. Aan de overkant glipte Tissoudali door de buitenspelval, maar de aanvaller mikte het leer naast.

De bezoekers bleven goed verdedigen, waardoor het voor Club met een man minder erg moeilijk was om openingen te creëren. Het was uiteindelijk Mignolet die nog redding moest brengen op een schot van Nurio. In de slotminuten kon Lang nog twee keer dreigen, maar eerst ging zijn schot voorlangs en daarna zoefde zijn vrije trap net over de deklat.

Trainer Alfred Schreuder na de wedstrijd: “Ik vind dat we een knappe eerste helft spelen”, opende Schreuder op de persconferentie. “Het eerste doelpunt mocht niet op die manier vallen, onze organisatie stond niet goed. De jongens reageerden wel goed, we creëerden enkele mogelijkheden. Maar de eindfase ontbrak soms wel. Net als de eerste goal valt ook de tweede goal vervolgens te makkelijk. Die bal valt ook gelukkig binnen. Simon Mignolet stond iets te ver naar voren. AA Gent zette in die fase goed druk. Maar als je een speler van Club Brugge bent, moet je verantwoordelijkheid tonen. We begonnen de tweede helft met vertrouwen, maar dan valt al snel die rode kaart. We wilden iets omzetten. Dat viel echter in het water door de derde goal. En dan speelt Gent, een team met veel kwaliteiten, het goed uit. Na rust hebben we te weinig gecreëerd.”

Croky Cup – halve finale (terug)
Toeschouwers: 20.000 – Jan Breydelstadion
Scheidsrechter: Erik Lambrechts
Club Brugge: Simon Mignolet – Clinton Mata (82’ Cisse Sandra), Brandon Mechele, Stanley Nsoki (74’ Federico Ricca) – Andreas Skov Olsen (63’ Eduard Sobol), Mats Rits (63’ Éder Balanta), Denis Odoi, Hans Vanaken, Tajon Buchanan – Sargis Adamyan (63’ Bas Dost), Noa Lang. Bank: Senne Lammens, Ruud Vormer en Lynnt Audoor. Coach: Alfred Schreuder.
KAA Gent: Davy Roef – Joseph Okumu, Michael Ngadeu, Jordan Torunarigha (76’ Andreas Hanche-Olsen) – Matisse Samoise (81’ Nurio Fortuna), Julien De Sart, Vadis Odjidja (76’ Andrew Hjulsager), Sven Kums, Alessio Castro-Montes – Laurent Depoitre, Tarik Tissoudali. Coach: Hein Vanhaezebrouck.
Gele kaarten: Odoi, De Sart, Tissoudali, Torunarigha, Vanaken, Samoise, Hanche-Olsen.
Rode kaarten: 53’ Odoi (2x geel).
Doelpunten: 2’ Odjidja (0-1), 35’ Castro-Montes (0-2), 54’ Depoitre (0-3). Tekst: Steven Floin

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.