Home > Club Brugge ziet titel steeds verder weg verdwijnen na 3-1 verlies op Genk

Club Brugge ziet titel steeds verder weg verdwijnen na 3-1 verlies op Genk

Geschreven op 30 april 2023 om 23:11 door Mario De Wilde

Club Brugge heeft de Champions’ Play-Offs ingezet met een 3-1 nederlaag op KRC Genk. Blauw-Zwart kwam al vroeg op voorsprong via een knappe goal van Vanaken, maar Muñoz maakte al vlug gelijk. Na de pauze zorgden McKenzie en Paintsil voor de beslissing. De achterstand op leider Genk loopt zo op tot elf punten.
Rik De Mil voerde één wijziging door aan het team dat vorige week Eupen met 7-0 van de mat veegde: Clinton Mata – terug uit schorsing – nam op de rechtsachter de plaats in van Denis Odoi. Door de bekerwinst van Antwerp was Blauw-Zwart voor aanvang van de wedstrijd al verzekerd van een Europees ticket. Club had vorige week uiteraard vertrouwen getankt en etaleerde dat ook vanaf de openingsminuut. De Bruggelingen grepen de thuisploeg meteen bij de keel en zorgden ook voor de eerste echte dreiging. Skov Olsen legde het leer terug tot bij Vanaken, maar zijn schot werd gered door Vandevoordt.

Club speelde erg dominant aan een hoog tempo en werd nog binnen de tien minuten beloond voor die goede start. Skov Olsen legde het leer opnieuw af tot bij Vanaken en deze keer knalde de Brugse kapitein het leer heerlijk in de verste hoek. De Bruggelingen bleven ook daarna doorduwen, maar bij de eerste tegenprik van Genk stond het meteen gelijk: de mee opgerukte Daniel Muñoz kopte een voorzet van Arteaga binnen.

Blauw-Zwart bleef wel de betere ploeg, al gaf dat doelpunt de Limburgers wel vertrouwen. Vandevoordt bracht redding op een schot van Skov Olsen en aan de overkant werd een kopbalgoal van Paintsil terecht afgekeurd wegens buitenspel. Club had het meeste balbezit en kwam voor rust nog enkele keren dreigen: Vanaken devieerde een voorzet van Meijer over doel, een pegel van Skov Olsen zoefde naast en Rits kopte een voorzet van diezelfde Skov Olsen over doel. Aan de overkant ging Trésor op wandel, maar zijn schot verdween over doel. Ook een poging van Samatta ging naast.

Na de pauze konden de Bruggelingen minder hun wil opdringen. Genk groeide in de wedstrijd en kon bij de eerste kans opnieuw meteen scoren: Mark McKenzie kopte een hoekschop van Trésor binnen en zorgde zo voor de 2-1. Club leek even van slag en had een goede redding van Mignolet nodig op een voorzet-schot van El Khannouss. Blauw-Zwart kwam zelf aanvankelijk niet verder dan een vrije trap van Rits die over doel ging.

Twintig minuten voor tijd kwam Club wel weer meer opzetten. Een schot van Jutglà werd gepakt door Vandevoordt, de doelman redde ook een poging van Rits en even later kopte Jutglà het leer via Muñoz in hoekschop. Tussendoor had Spileers een uitstekende interceptie in huis op een counter van Genk. De Bruggelingen moesten volop risico’s nemen en leken een kwartier voor tijd het genadeschot te krijgen. Na een voorzet van Trésor kon Paintsil scoren, maar het doelpunt werd op aangeven van de VAR afgekeurd omwille van voorafgaand buitenspel.

Het bleek echter slechts uitstel van executie. Paintsil kon zich zeven minuten voor tijd doorzetten op rechts en trapte de 3-1 binnen in de korte hoek. Club probeerde daarna nog met de moed der wanhoop tegen te scoren, maar schoten van de ingevallen Vermant en Sandra werden afgeblokt. Diep in de blessuretijd trapte Sandra een voorzet van Mata nog over de deklat. Club Brugge begint zo met een nederlaag aan de Champions’ Play-Offs en ziet de achterstand op leider Genk oplopen tot elf punten.

Champions’ Play-Offs – Speeldag 1
Toeschouwers: 23.000 – Cegeka Arena
Scheidsrechter: Lawrence Visser
KRC Genk: Maarten Vandevoordt – Daniel Muñoz, Mujaid Sadick, Mark McKenzie, Gerardo Arteaga – Bryan Heynen, Bilal El Khannouss (72’ Yira Sor, 91’ Luca Oyen)), Patrik Hrošovský – Joseph Paintsil, Aly Samatta (91’ Tolu Arokodare), Mike Trésor (91’ Aziz Ouattara). Coach: Wouter Vrancken.
Club Brugge: Simon Mignolet – Clinton Mata, Brandon Mechele, Jorne Spileers, Bjorn Meijer – Mats Rits (85’ Cisse Sandra), Raphaël Onyedika, Hans Vanaken – Andreas Skov Olsen (85’ Antonio Nusa), Ferran Jutglà (76’ Romeo Vermant), Noa Lang. Bank: Senne Lammens, Nick Shinton, Denis Odoi, Abakar Sylla, Kyriani Sabbe, Antonio Nusa, Chemsdine Talbi en Cisse Sandra. Coach: Rik De Mil.
Gele kaarten: Skov Olsen, Muñoz, Onyedika, Lang, Heynen.
Rode kaarten: geen
Doelpunten: 9’ Vanaken (0-1), 18’ Muñoz (1-1), 56’ McKenzie (2-1), 83’ Paintsil (3-1).

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.