Home > Club Brugge wint zuinig de Supercup tegen AA Gent met 1-0. Doelpunt van afgeweken schot van Olsen

Club Brugge wint zuinig de Supercup tegen AA Gent met 1-0. Doelpunt van afgeweken schot van Olsen

Geschreven op 17 juli 2022 om 21:02 door Mario De Wilde

Club Brugge heeft voor de zeventiende keer de Belgische Supercup gewonnen. Blauw-Zwart versloeg bekerwinnaar AA Gent met 1-0 dankzij een doelpunt van Andreas Skov Olsen. Carl Hoefkens liet in zijn eerste officiële wedstrijd als coach van Blauw-Zwart meteen drie spelers debuteren: Owen Otasowie, Bjorn Meijer en Ferran Jutglà verschenen alle drie aan de aftrap. Otasowie – vorig seizoen al overgekomen van Wolves – speelde achterin aan de zijde van Mata en Mechele. De Amerikaan nam als linker centrale verdediger de plaats in van de geschorste Nsoki. Op het middenveld speelde Noah Mbamba in de rug van Vormer en Vanaken, terwijl Skov Olsen en Meijer de flanken voor hun rekening namen. De Nederlander verving in extremis Buchanan die met een lichte blessure moest afhaken. Voorin speelde Jutglà aan de zijde van Noa Lang. De Spanjaard kreeg de voorkeur op Charles De Ketelaere, die op de bank begon.

Club drukte het gaspedaal meteen stevig in en kwam tijdens het openingskwartier drie keer dicht bij een doelpunt. Vormer bediende Jutglà, maar de Spanjaard kon zijn poging niet kadreren. Direct daarna volgde een nog grotere kans: Meijer haalde de achterlijn en legde het leer terug tot bij Vormer, die zijn schot gepareerd zag worden door doelman Roef. Even later miste Jutglà de 1-0 op een haar na. De Spanjaard verlengde een voorzet van Skov Olsen richting doel, maar het leer hobbelde net naast de verste paal. Het enige wat de bezoekers daar tegenover konden stellen, was een scherpe voorzet van Cuypers die voorbij alles en iedereen ging.

De Bruggelingen waren duidelijk baas, al loerden de Buffalo’s wel op de counter. Tien minuten voor de rust zoefde een pegel van Nurio over de deklat en direct daarna kon Tissoudali zelfs scoren. Het doelpunt werd evenwel afgekeurd wegens buitenspel. Het was daarentegen Club Brugge dat op voorsprong kwam. Andreas Skov Olsen sneed naar binnen en zag zijn schot via een Gentse voet in doel belanden. De bezoekers reageerden met een kopbal van Cuypers, die door Mignolet over doel getikt werd.

Na de pauze gingen de bezoekers meteen op zoek naar de gelijkmaker. Cuypers kon Tissoudali bereiken, maar de poging van de Marokkaanse international ging naast de verste paal. Even later probeerde Hjulsager het van buiten de zestien meter. Mignolet kon het schot van de Deen wegboksen. Voor coach Hoefkens was dat het sein om in te grijpen: Skov Olsen en de geblesseerde Otasowie gingen naar de kant. Antonio Nusa en Denis Odoi waren hun vervangers.

Club was niet langer baas en kon met uitzondering van een kopbal van Mechele niet meteen dreigen. Al vlug kwam er nog vers bloed om de wedstrijd nieuw leven in te blazen. Zo mochten Lynnt Audoor en Cyle Larin ook allebei debuteren. Mbamba en Jutglà gingen naar de kant. Toch was het Gent dat de gevaarlijkste ploeg bleef: een volley van Hjulsager ging naast, een poging van Tissoudali strandde via Odoi in het zijnet en ook Samoise kon zijn schot niet kadreren.

Door het nipte verschil bleef het in de slotfase ongemeen spannend. De bezoekers bleken evenwel niet meer bij machte om Club uit verband te spelen. Het was daarentegen Blauw-Zwart dat nog dicht bij een tweede goal kwam. Eerst kon Larin net niet bij een voorzet van Lang en kort daarop zag de Canadees zijn schot gepareerd worden voor Roef. Het bleef 1-0 en dus won Club Brugge voor de zeventiende keer de Supercup! Jammer dat Hoefkens Charles De Ketelaere niet enkele speelminuten gunde. Alleen al om de vele duizenden supporters een extraatje te gunnen.

Supercup
Toeschouwers: 16.000 – Jan Breydelstadion
Scheidsrechter: Erik Lambrechts
Club Brugge: Simon Mignolet – Clinton Mata, Brandon Mechele, Owen Otasowie (59’ Denis Odoi) – Andreas Skov Olsen (59’ Antonio Nusa), Ruud Vormer, Noah Mbamba (66’ Lynnt Audoor), Hans Vanaken, Bjorn Meijer (83’ Kamal Sowah) – Ferran Jutglà (66’ Cyle Larin), Noa Lang. Bank: Senne Lammens, Nick Shinton en Charles De Ketelaere. Coach: Carl Hoefkens.
KAA Gent: Davy Roef – Andreas Hanche-Olsen, Michael Ngadeu, Joseph Okumu – Matisse Samoise, Alessio Castro-Montes (46’ Sulayman Marreh), Sven Kums (94’ Malick Fofana), Andrew Hjulsager (84’ Darko Lemajic), Nurio Fortuna – Hugo Cuypers, Tarik Tissoudali. Coach: Hein Vanhaezebrouck.
Gele kaarten: Ngadeu, Jutglà, Meijer, Hanche-Olsen, Nurio.
Rode kaarten: geen
Doelpunten: 38’ Skov Olsen (1-0).

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.