Home > Club Brugge wint verdiend met 1-2 van Union na vreemdste goal van het jaar

Club Brugge wint verdiend met 1-2 van Union na vreemdste goal van het jaar

Geschreven op 21 april 2024 om 21:00 door Mario De Wilde

Op speeldag 4 van de Champions’ Play-offs trok Club Brugge deze avond naar het Dudenpark voor een confrontatie met Union SG. In de eerste helft hielden beide ploegen elkaar in evenwicht, maar in de tweede helft was het Club dat op voorsprong kwam via Vetlesen. Club moest dan met 10 verder na een tweede gele kaart voor Vetlesen, maar verdubbelde wel de score na een kopbaldoelpunt van Meijer. Union kwam niet verder dan een knappe aansluitingstreffer van Puertas en zo mengt Club zich volledig in de titelstrijd!

Blauw-Zwart kende donderdag een historische avond door zich ten koste van PAOK te plaatsen voor de halve finale van de UEFA Europa Conference League. In de vaderlandse competitie wachtte echter al snel een nieuwe topper op het veld van Union en voor deze confrontatie moest interimcoach Hayen toch opnieuw wat schuiven. De opvallendste afwezige was Onyedika, die geschorst moest toekijken. Hierdoor schoof Balanta een rij op en werd er centraal in de defensie geopteerd voor het duo Spileers en Mechele. De laatste wijziging deed zich voor in het offensieve compartiment waar Thiago zijn plaats in de punt opnieuw innam ten koste van Jutglà.

Het was de thuisploeg dat meteen druk vooruit zette en dat leidde in de openingsminuten al meteen tot een grote mogelijkheid. Castro-Montes trachtte door de defensie te dribbelen in de zestien, maar op die manier kwam de bal voor de voeten van Nilsson die van dichtbij kon uithalen. Gelukkig kon de Zweed het leer niet laag genoeg houden om zijn schot te kadreren. Kort daarna was het de beurt aan Puertas die het vanuit een scherpe hoek probeerde, maar deze keer stond Jackers pal om een vroege tegengoal te voorkomen. Na de blitzstart van Union kon Club gaandeweg wel het evenwicht herstellen en na 10 minuten konden de Bruggelingen een eerste keer dreigen. Sabbe smeet de bal in het pa ken daar kon Vetlesen het leer met zijn hoofd deviëren, maar zijn poging ging naast het doel. De reactie van de thuisploeg bleef echter niet lang uit, want kort voor het kwartier werd de bal voor doel gebracht en kon Nilsson de bal met het hoofd raken. Hierdoor kon Puertas in één keer uithalen en zijn schot belandde net over de kooi van Jackers.

‘Intensiteit’ bleef wel het sleutelwoord en er werden veel stevige duels uitgevochten. Net voor het halfuur viel er toch nog eens dreiging te noteren wanneer Amoura zich op snelheid doorzette, maar gelukkig kon Mechele nog net zijn pass deviëren en hierdoor kon Jackers de bal makkelijk oprapen. Vijf minuten later hadden de bezoekers een uitstekende mogelijkheid om op voorsprong te komen. Vetlesen speelde de bal goed in de zestien voor de infiltrerende Nusa. Die had de kans om de 0-1 op het scorebord te koppen, maar de Noor miste jammer genoeg het leer. Enkele minuten later mocht de Noorse winger het nogmaals proberen van dichtbij, maar nu trapte hij hoog over het doel van Moris. Tot twee keer toe zat hier misschien wel meer in voor Blauw-Zwart, maar de efficiëntie stond nog niet op punt. Club kwam wel meer en meer opzetten en ook Sabbe ging eens zijn kans vanop afstand. De jongeling hield zijn schot goed laag, maar Machida zette de bal in hoekschop. Daarop kon captain Vanaken koppen, maar wederom niet binnen het doelkader. Kort voor de rust kwamen de Brusselaars toch nog eens opzetten en waren ze op korte tijd twee keer gevaarlijk. Eerst werd een schot van Amoura gelukkig nog gedevieerd door Spileers en kort daarna moest Jackers alles uit de kast halen om een poging van Lapoussin over zijn lat te zweven. Beide ploegen hielden elkaar dus behoorlijk goed in evenwicht en zo gingen we rusten met een brilscore…

De tweede helft werd aangevat met dezelfde 22 tenoren en aanvankelijk ook met hetzelfde spelbeeld, nl. Union dat snel probeert om te schakelen via o.a. Amoura. Toch was het Blauw-Zwart dat op voorsprong kwam! Moris wilde uittrappen, maar Vetlesen trachtte ervoor te springen. Het leer belandde tegen de voet van de Noor en zo caprioleerde de bal tegen de netten. Het doelpunt telde, dus op die manier kwamen de bezoekers (met een gelukje) op voorsprong. Het doelgevaar na de rust bleef wel van Club komen. Skóraś zette de bal scherp voor doel en aan de tweede paal kon Meijer van dichtbij koppen, maar het leer ging ner over doel. Iets voor halfweg de tweede helft moest Blauw-Zwart wel een opdoffer verwerken. Vetlesen was reeds geelgeboekt en ging te fel door op Mac Allister. Een tweede gele kaart, en bijgevolg rood, was het harde verdict en zo moesten de Bruggelingen nog een halfuur met 10 verder.

Dit was uiteraard het signaal voor Union om extra druk te zetten op de Brugse defensie. Puertas probeerde het eens met een knal naar de linker bovenhoek, maar Jackers keepte wederom een sterke wedstrijd en voorkwam de gelijkmaker. Enkele minuten later viel er wel een tweede goal voor Blauw-Zwart! De Cuyper sneed een hoekschop goed aan en Meijer kopte de bal in de verste hoek via de paal tegen de netten. Dit doelpunt was zeker welgekomen voor de bezoekers, maar even later konden de Brusselaars wel de aansluitingstreffer maken. Puertas schilderde een vrije trap mooi en hard in de bovenhoek en liet Jackers geen schijn van kans. Dit doelpunt zorgde natuurlijk voor vernieuwde hoop bij Union en ze zetten alles op alles om op zoek te gaan naar die gelijkmaker. Bij Club was het nu vooral zaak om goed in de organisatie te blijven staan en dat deden de Bruggelingen.

Er werden vijf minuten extra gerekend, maar daarin hield Club goed stand tegen de druk van Union. De zege werd niet meer uit handen gegeven en zo komt Blau-Zwart op twee punten van de leidersplaats. Nu komen er twee nieuwe belangrijke duels tegen die andere ploeg in vorm, nl. KRC Genk!

Jupiler Pro League – Champions’ Play-offs: Speeldag 4
Toeschouwers: 9.400 – Stade Joseph Marien
Scheidsrechter: Jasper Vergoote
Union Saint-Gilloise: Anthony Moris – Kevin Mac Allister, Christian Burgess, Koki Machida – Alessio Castro-Montes, Charles Vanhoutte (81’ Noah Sadiki), Mathias Rasmussen (81’ Kevin Rodríguez), Cameron Puertas, Loïc Lapoussin – Mohamed Amoura, Gustaf Nilsson.
Bank: Heinz Lindner, Ross Sykes, Noah Sadiki, Casper Terho, Henok Teklab, Lazare Amani, Elton Kabangu, Dennis Eckert Ayensa, Kevin Rodríguez.
Coach: Alexander Blessin.
Club Brugge: Nordin Jackers – Kyriani Sabbe, Jorne Spileers, Brandon Mechele, Bjorn Meijer – Éder Balanta (61’ Denis Odoi), Hugo Vetlesen, Hans Vanaken – Michał Skóraś (71’ Maxim De Cuyper), Igor Thiago (87’ Joel Ordóñez), Antonio Nusa (61’ Ferran Jutglà).
Bank: Nick Shinton, Josef Bursik, Joel Ordóñez, Dedryck Boyata, Maxim De Cuyper, Denis Odoi, Shion Homma, Chemsdine Talbi, Philip Zinckernagel, Ferran Jutglà.
Coach: Nicky Hayen.

Gele kaarten: Vetlesen, Amoura, Lapoussin, Castro-Montes, Odoi
Rode kaarten Vetlesen (2x geel)
Doelpunten: 52’ Vetlesen (0-1), 74’ Meijer (0-2), 82’ Puertas (1-2)

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.