Home > Club Brugge wint met 0-3 op Genk en Play-offs spannender dan ooit

Club Brugge wint met 0-3 op Genk en Play-offs spannender dan ooit

Geschreven op 28 april 2024 om 21:36 door Mario De Wilde

Op speeldag 6 van de Champions’ Play-offs zakte Club Brugge deze middag met vertrouwen af naar Limburg om het opnieuw op te nemen tegen KRC Genk. Club kwam in de eerste helft op voorsprong dankzij Sabbe en die gaf in de tweede helft ook de assist voor het doelpunt van Vetlesen. Het slotakkoord was voor Thiago, die met het hoofd de 0-3 eindstand vastlegde. De zegereeks blijft duren en dus met vertrouwen naar Firenze!

Blauw-Zwart klopte afgelopen woensdag in eigen huis heel overtuigend KRC Genk met 4-0 en zit onmiskenbaar in een goede flow. Gezien de snelle opeenvolging van matchen achtte interimcoach Hayen het toch wel aangewezen om wat te roteren. Zo vielen er voor de return in Genk drie wijzigingen te noteren in de Brugse basiself, nl. één in elke linie. Zo kreeg Meijer opnieuw zijn kans op de linksachterpositie ten koste van De Cuyper en in het middenveld viel de keuze op Vetlesen in plaats van Odoi. Tot slot moest Jutglà ook vrede nemen met een plaats op de bank en dit ten voordele van Nusa. Bij de thuisploeg werd er slechts één wissel doorgevoerd: Fadera verdween naar de bank en Kayembe was zijn vervanger.

Het waren de Limburgers die in de openingsminuten de bal opeisten, maar Club stond goed in organisatie waardoor er aanvankelijk geen doelgevaar te noteren viel. Na vijf minuten was er toch een eerste keer opschudding, want aan beide kanten viel een grote kans. Skóraś zette de bal goed voor doel waar Thiago naar de grond kopte en zo had Nusa een nog betere mogelijkheid om op doel te koppen. De Noor trachtte overhoeks te koppen, maar het leer ging jammer genoeg over doel. Kort daarna stak Genk ook zijn neus aan het venster via El Oahdi die zich in de zestien door de defensie dribbelde en vervolgens met links de bal voorbij de verste paal puntte. Enkele minuten later ging Tolu zijn kans vanop afstand, maar zijn volley ging ruim naast het doel van Jackers. Het was duidelijk dat de thuisploeg in het openingskwartier uit een ander vaatje tapte dan afgelopen woensdag en Club had het moeilijk om de bal in de ploeg te houden.

Halfweg de eerste helft kon Club gaandeweg het evenwicht wat herstellen en dit resulteerde in een mooie diepe bal van Vanaken voor Meijer. Die laatste bracht goed voor doel, maar Thiago kon jammer genoeg het leer niet deviëren. Uit de herhaling leek Meijer wel in buitenspel vertrokken, dus een eventueel doelpunt ging misschien wel afgekeurd worden. Op het halfuur dribbelde Skóraś zich knap tussen twee verdedigers door en vervolgens vond Vanaken met een listig balletje Thiago in de zestien. De Braziliaan kon echter onvoldoende koppen in duel met Sadick en zo kon Vandevoordt makkelijk pakken. De reactie van Genk bleef niet lang uit, want vijf minuten later kreeg El Khannouss de bal breed gespeeld van Tolu en de Marokkaanse spelverdeler zette laag voor naar de rand van de zestien waar Hrosovsky kon uithalen. Die laatste kon zijn schot gelukkig niet kadreren. Even later trilden de netten een eerste keer! Sabbe bracht de bal voor doel en zag het leer pardoes in de verste hoek tegen de netten belanden. McKenzie besloot namelijk om de ongevaarlijke voorzet niet weg te koppen en verraste op die manier zijn eigen doelman. De thuisploeg trachtte snel te reageren via een schot van El Hadj, maar zijn poging was te centraal om Jackers te verontrusten. Zo gingen we rusten met een kleine voorsprong…

Bij aanvang van de tweede helft voerde interimcoach Hayen één wijziging door in zijn elftal: Nusa kende een moeilijke eerste helft en werd vervangen door Jutglà. In tegenstelling tot het begin van de match, was het deze keer Blauw-Zwart dat het meest overtuigend startte. Toch was het Jackers die als eerste zijn kunnen moest tonen op een poging in de korte hoek van El Khannouss. De goalie van Club ging uitstekend en snel plat om zo de gelijkmaker te voorkomen. De bezoekers uit Brugge bleven wel goed in organisatie staan en zo slaagde Genk er niet in om echt veel grote mogelijkheden te creëren. De net ingevallen Zeqiri kon zich wel eens doorzetten in de zestien, maar zijn gekraakt schot vormde geen probleem voor Jackers. Halfweg de tweede helft was het Blauw-Zwart dat de score kon verdubbelen. Sabbe kon aan de zijlijn nog net de bal in het spel houden en troefde vervolgens McKenzie op snelheid af om vervolgens perfect achteruit te leggen in de loop van Vetlesen. De Noor bleef rustig en legde het leer mooi weg in de verste hoek.

De bezoekers uit Brugge bleven doorgaan op hun positieve elan en enkele minuten na de 0-2 mocht er weer gevierd worden. Onyedika speelde diep voor Vetlesen en die kon Thiago in de lucht bedienen. De Braziliaanse spits lijkt zijn torinstinct teruggevonden te hebben, want hij aarzelde niet om het derde doelpunt voorbij Vandevoordt te koppen. De meegereisde Brugse fans kirden nu van de pret, want de wedstrijd was gespeeld. Coach Hayen had bijgevolg de mogelijkheid om verschillende titularissen wat extra rust te gunnen en voerde meerdere wissels door. De thuisploeg ging nog op zoek naar de eerredder, maar Zeqiri kende pech bij de afwerking wanneer hij een kopbal van dichtbij tegen de paal zag belanden.

Er werden 6 minuten extra gespeeld en hierin kon Genk nog één keer dreigen. De ingevallen Bangoura probeerde het met een knal vanop ruime afstand, maar Jackers moest niet meer ingrijpen. Aan de score veranderde er niets meer en zo blijft Club de reeks overwinningen aan elkaar rijgen in deze Champions’ Play-offs. Nu donderdag met vertrouwen naar Firenze om het op te nemen tegen Fiorentina!

Jupiler Pro League – Champions’ Play-offs: Speeldag 6
Toeschouwers: 23.718 – Cegeka Arena
Scheidsrechter: Lawrence Visser
KRC Genk: Maarten Vandevoordt – Mujaid Sadick, Carlos Cuesta, Mark McKenzie – Zakaria El Ouahdi (75’ Alieu Fadera), Matías Galarza, Patrik Hrosovsky (75’ Ibrahima Sory Bangoura), Joris Kayembe – Bilal El Khannouss (88’ Noah Adedeji-Sternberg), Tolu Arokodare (64’ Andi Zeqiri), Anouar Ait El Hadj (75’ Christopher Bonsu Baah).
Bank: Mike Penders, Eduard Sobol, Ken Nkuba, Thomas Claes, Josue Kongolo, Alieu Fadera, Ibrahima Sory Bangoura, Andi Zeqiri, Christopher Bonsu Baah, Noah Adedeji-Sternberg.
Coach: Wouter Vrancken.
Club Brugge: Nordin Jackers – Kyriani Sabbe (79’ Maxim De Cuyper), Joel Ordóñez, Brandon Mechele, Bjorn Meijer – Raphael Onyedika (85’ Philip Zinckernagel), Hugo Vetlesen (79’ Casper Nielsen), Hans Vanaken – Michał Skóraś (62’ Denis Odoi), Igor Thiago, Antonio Nusa (46’ Ferran Jutglà).
Bank: Simon Mignolet, Josef Bursik, Jorne Spileers, Maxim De Cuyper, Denis Odoi, Éder Balanta, Casper Nielsen, Philip Zinckernagel, Andreas Skov Olsen, Ferran Jutglà.
Coach: Nicky Hayen.

Gele kaarten: Cuesta, Vetlesen, Nielsen
Rode kaarten: geen
Doelpunten: 38’ Sabbe (0-1), 67’ Vetlesen (0-2), 71’ Thiago (0-3)

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.