Home > Club Brugge wint makkelijk van Standard en staat weer in top-5

Club Brugge wint makkelijk van Standard en staat weer in top-5

Geschreven op 3 december 2023 om 22:17 door Mario De Wilde

Club Brugge is de terugronde vanavond met een zege begonnen. In een best genietbare partij kende Blauw-Zwart geen problemen met Standard en doelpunten van Thiago voor en Zinckernagel na de rust bezegelden het lot van de Rouches. Ondanks de ruime en niet eens overdreven forfaitzege in Istanboel, wijzigde coach Ronny Deila zijn elftal toch op een drietal plaatsen. De door ziekte afwezige Casper Nielsen werd op het middenveld vervangen door Hans Vanaken, die de uitwedstrijd bij Besiktas door een schorsing aan zich moest laten voorbijgaan. Achterin kreeg Tajon Buchanan de voorkeur op Denis Odoi. Net als in Leuven mocht Ferran Jutglà opnieuw op de flank beginnen, waardoor Andreas Skov Olsen naar de bank werd verwezen.

Net als afgelopen donderdag nam Club de wedstrijd meteen in handen en voorzetten van Zinckernagel en Buchanan werden in eerste instantie nog ontzet. In de derde minuut was het wel raak wanneer Thiago tussen twee Luikenaars een voorzet van Zinckernagel van dichtbij in doel kopte. Een droomstart voor Blauw-Zwart dat de bezoekers op het eigen doel bleef drukken. Vanaken probeerde het vanaf de rand van de zestien maar zijn schot verdween via een Luikse voet in hoekschop. Daarna was het tot de 21ste minuut wachten op een nieuwe kans maar onder druk van een Luikse verdediger trapte de goed doorgelopen Jutglà een scherpe voorzet van Zinckernagel in één tijd naast het doel van Bodart. Het was het signaal voor de thuisploeg om het gaspedaal even opnieuw wat steviger in te drukken en na een prima actie van Vanaken aan de achterlijn was er niemand gevolgd om zijn voorzet in doel te verlengen.

Pas rond het halfuur kwam Standard een eerste keer opzetten maar de voorzet van Price ging aan iedereen voorbij. Blauw-Zwart kon de hoge druk van de openingsfase niet langer aanhouden en hiervan konden de bezoekers profiteren om wat beter in de wedstrijd te komen maar een schot uit de draai van Kanga belandde in de handen van Mignolet. Daarna verwaterde de eerste helft, bleven kansen logischerwijze uit en mochten beide teams bij een 1-0 ruststand warmere oorden opzoeken.

In tegenstelling tot de eerste helft nam Club in de tweede helft geen vliegende start, maar tien minuten na de rust kon het toch de score verdubbelen wanneer Bodart kansloos was bij een afgeweken schot van Zinckernagel. Blauw-Zwart bleef de wet dicteren en Bodart moest tussenbeide komen bij schoten van Buchanan, Jutglà en Onyedika.

Met nog een kwartier op de klok kwamen Skov Olsen als Nusa de doelpuntenmakers Thiago en Zinckernagel vervangen en de Deen meteen zijn kans. De poging van Skov Olsen zoefde maar net boven het doel van Bodart. Even later ging de pas ingevallen Mundle over het been van Onyedika, maar zowel scheidsrechter Vergoote als de VAR gingen er verder niet op in. Net voor het verstrijken van de reguliere speeltijd liet Jutglà de kans op de 3-0 nog liggen en trapte Nusa over. In de toegevoegde tijd was er een prima tussenkomst van Mignolet nodig om Ohio van de aansluitingstreffer te houden. Het bleef dus 2-0 en zo kan Club met vertrouwen uitkijken naar het bekerduel van komende woensdag tegen Zulte Waregem. (MV)

Jupiler Pro League – Speeldag 16

Toeschouwers : 19.471 – Jan Breydelstadion

Scheidsrechter : Jasper Vergoote

Club Brugge : Simon Mignolet – Tajon Buchanan (84’ Odoi), Brandon Mechele, Jorne Spileers, Maxim De Cuyper (84’ Meijer) – Raphael Onyedika, Hugo Vetlesen (65’ Eder Balanta), Hans Vanaken – Philip Zinckernagel (74’ Andreas Skov Olsen), Ferran Jutglà, Igor Thiago (74’ Antonio Nusa)

Bank : Nordin Jackers, Axl De Corte, Michael Skoras

Coach : Ronny Deila

Standard : Arnaud Bodart, Zinho Vanheusden, Hayao Kawabe (73’ Stipe Perica, Isaac Price, Wilfried Kanga (65’ Noah Ohio), Steven Alzate, Moussa Djenepo (65’ Kamal Sowah), Aiden O’Neill, Konstantinos Laifis, Lucas Noubi, Cihan Canak (66’ Romaine Mundle)

Bank : Laurent Henkinet, Tom Poitoux, Isaac Hayden, Brahim Ghalidi, Hakim Sahabo

Coach : Carl Hoefkens

Gele kaarten : O’Neill, Vetlesen, Buchanan, Vanheusden

Rode kaarten : /

Doelpunten : 3’ Thiago (1-0), 55’ Zinckernagel (2-0)

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.