Home > Club Brugge walst in Europa Conference League over onkennelijk zwak Besiktas: 0-5

Club Brugge walst in Europa Conference League over onkennelijk zwak Besiktas: 0-5

Geschreven op 1 december 2023 om 07:12 door Mario De Wilde

Op speeldag 5 van de UEFA Europa Conference League trok Blauw-Zwart gisteravond naar Turkije voor de confrontatie met Besiktas JK. Club kwam al heel vroeg op voorsprong via Nielsen en op het kwartier verdubbelde Thiago de score. Na de rust besliste Thiago met zijn tweede van de avond al snel de match en de score werd nog verder uitgediept door Onyedika en Skov Olsen. Club tankt vertrouwen met een forfaitzege tegen Besiktas!

Blauw-Zwart boekte afgelopen zondag een deugddoende zege op het veld van OH Leuven en dus had coach Deila weinig redenen om veel wijzigingen door te voeren aan zijn basiself. Toch noteerden we drie wissels bij de startelf. In de defensie kwam Odoi in de ploeg ten nadele van Buchanan en offensief zagen we Skov Olsen terugkeren. Hij speelde, samen met Zinckernagel, in steun van Thiago en hierdoor verdween Jutglà naar de bank. De meest opvallende afwezige was captain Vanaken, die geschorst in Brugge was gebleven. Zijn vervanger heette Onyedika, maar het was Vetlesen die de rol van Vanaken op zich moest nemen.

Het was Club dat het best aan de wedstrijd begon door meteen aanvallende impulsen te tonen. Dat resulteerde al vrij snel in het openingsdoelpunt! Na 4 minuten kwam de bal voor de voeten van Nielsen en de Deen had tijd en ruimte om aan te leggen van buiten de zestien. Zijn knal kende een verraderlijke curve en op die manier werd doelman Destanoğlu verrast. Droomstart voor de Bruggelingen dus en vijf minuten later vond Skov Olsen met een lage voorzet Odoi aan de eerste paal. De rechtsachter trachtte in één tijd te trappen, maar miste zijn poging jammer genoeg volledig. Dit bleek slechts uitstel van verdere executie, want net voor het kwartier stond de dubbele voorsprong al op het bord. Skov Olsen stuurde Vetlesen diep op de rechterflank en die laatste bracht het leer perfect voor doel waar Thiago het tweede Brugse doelpunt tegen de netten duwde. De thuisploeg moest toch even bekomen van deze dubbele uppercut, maar kon na 20 minuten toch ook eens dreigen. Rebic kreeg de bal toegespeeld en had tijd om aan te leggen, maar zijn schot ging wild over doel.

Blauw-Zwart besefte dat ze alert moesten blijven spelen en dreef het tempo opnieuw wat op. Op een tegenaanval speelde Vetlesen de bal naar Zinckernagel en die laatste ging voor eigen succes. Zijn poging was iets te centraal en vormde weinig problemen voor de goalie van Besiktas. Tien minuten later noteerden we wederom een goede combinatie van de Bruggelingen via o.a. Zinckernagel en Skov Olsen. Die laatste bracht de bal ook mooi voor doel, maar daar kon Thiago net niet bij het leer. De Braziliaanse spits was wel goed aanwezig in de match, want even later liep hij zich goed vrij om vanuit een scherpe hoek richting doel te besluiten. Destanoğlu had een goede beenveeg nodig om het derde tegendoelpunt te voorkomen. Besiktas dreigde ook nog eens via Tosun, maar zijn ploegmakker Aboubakar stond in de weg van diens kopbal. Na een sterk openingskwartier gingen we aldus rusten met een dubbele voorsprong voor de bezoekers…

De tweede helft werd aangevat met twee nieuwe namen bij Club, nl. Skóras en Balanta, en die laatste toonde zich meteen. Na een goede balrecuperatie werd Thiago meteen gelanceerd en de Braziliaan aarzelde niet om zijn tweede goal van de avond in het dak van het doel te knallen. Club bijgevolg op rozen, maar de doelpuntenhonger was nog niet gestild. Enkele minuten later legde Skóras de bal achteruit voor Onyedika en die plaatste het leer mooi weg in de hoek. De bezoekers domineerden dus de tweede helft en even later waren ook de forfaitcijfers een feit. Op een snelle counter vond Skóras de achterlijn en de Pool wachtte op het perfecte moment om Skov Olsen te bedienen. De Deense winger had de 0-5 maar binnen te tikken!

Blauw-Zwart bleef er zin in hebben, maar (jammer genoeg) belandde niet elke poging tegen de netten. Jutglà glipte door de buitenspelval en kon alleen op Destanoğlu af. Hij trachtte de doelman te omspelen, maar die reageerde alert om het leer uit de voeten van de Catalaanse spits te halen. Ondertussen werden er aan beide kanten al heel wat wissels doorgevoerd en vonden beide clubs het welletjes. Besiktas was niet bij machte om Mignolet echt te bedreigen en Club speelde de wedstrijd rustig uit.

De Sloveense ref Šmajc liet slechts één minuut overspelen en na het laatste fluitsignaal verlieten de spelers van de thuisploeg het veld onder een striemend fluitconcert van de thuisaanhang. De bezoekers daarentegen tankten vertrouwen, maar zijn nog geen groepswinnaar. Bodo Glimt won namelijk ook met 5-2 en zo beslist de laatste wedstrijd (thuis tegen de Noorse ploeg) over winst in de poule!

UEFA Europa Conference League – Speeldag 5
Toeschouwers: 42.590 – Vodafone Park
Scheidsrechter: David Šmajc (SLO)
Beşiktaş JK: Ersin Destanoğlu – Tayfur Bingöl (84’ Aytuğ Kömeç), Onur Bulut, Omar Colley, Baktiyor Zainutdinov – Salih Uçan (56’ Gedson Fernandes), Ege Tiknaz (56’ Amir Hadziahmetovic), Alex Oxlade-Chamberlain – Cenk Tosun (64’ Semih Kılıçsoy), Ante Rebić (46’ Jackson Muleka), Vincent Aboubakar.
Bank: Göktuğ Baytekin, Utku Yuvakuran, Amir Hadziahmetovic, Emirhan Delibaş, Jackson Muleka, Mustafa Erhan Hekimoğlu, Aytuğ Kömeç, Serkan Terzi, Gedson Fernandes, Semih Kılıçsoy.
Coach: Rıza Çalımbay.
Club Brugge: Simon Mignolet – Denis Odoi, Brandon Mechele, Jorne Spileers, Maxim De Cuyper – Raphael Onyedika, Casper Nielsen (46’ Éder Balanta), Hugo Vetlesen (59’ Antonio Nusa) – Andreas Skov Olsen, Igor Thiago (59’ Ferran Jutglà), Philip Zinckernagel (46’ Michal Skóras).
Bank: Nordin Jackers, Tajon Buchanan, Ferran Jutglà, Joel Ordóñez, Antonio Nusa, Michal Skóras, Bjorn Meijer, Éder Balanta, Shion Homma.
Coach: Ronny Deila.

Gele kaarten: Nielsen, Salih Uçan
Rode kaarten: geen
Doelpunten: 4’ Nielsen (0-1), 14’ Thiago (0-2), 46’ Thiago (0-3), 51’ Onyedika (0-4), 70’ Skov Olsen (0-5)

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.