Home > Club Brugge pakt eerste Europese zege in 13 jaar: 0-4 zege op Monaco

Club Brugge pakt eerste Europese zege in 13 jaar: 0-4 zege op Monaco

Geschreven op 6 november 2018 om 22:22 door Mario De Wilde

Na het 1-1 gelijkspel thuis tegen AS Monaco ging Club Brugge nu vlotjes met 0-4 winnen in het zuiden van Frankrijk. De Fransen zitten bovendien al enkele weken in de hoek waar de klappen vallen want het telde maar liefst 10 gekwetste kernspelers. Ook de monsterscore weerspiegelde zeker niet het spelbeeld in Monaco want de Fransen begonnen heel sterk aan de partij. Er was zelfs een heel sterke doelman Horvath nodig om de Monogasken de openingsgoal te beletten. Keerpunt is de match was een aanval in de 12de minuut van Club op rechts. Rits haalde de achterlijn en trok goed door. De bal schoot door tot bij Vanaken ter hoogte van het penaltypunt en die maakte er 0-1 van. Drie minuten later hielp de scheidsrechter de Bruggelingen door een onterechte penalty toe te kennen. Vanaken zette  die feilloos om. Ook de derde goal van Club, nog voor het halfuur, was voer voor discussie want Wesley vertrok centimeters in buitenspel maar schoot prachtig overhoeks binnen. Tussendoor deden de Fransen -met de uitgefloten Thielemans in de hoofdril- hun stinkende best maar de rust ging in met 0-3. De tweede helft was dan ook overbodig. Even voor tijd maakte Vormer er zelfs nog 0-4 van. In ieder geval tankt Club vertrouwen voor de volgende Europese uitmatch tegen Dortmund.