Home > Club Brugge loot Noorse Molde voor achtste finales van UEFA Conference League

Club Brugge loot Noorse Molde voor achtste finales van UEFA Conference League

Geschreven op 23 februari 2024 om 13:44 door Mario De Wilde

Zopas werd er in Nyon geloot voor de achtste finales van de UEFA Conference League. Daarin ontmoet Club Brugge Molde. De heenmatch wordt op donderdag 7 maart op verplaatsing afgewerkt. De thuismatch is de week erna gepland op donderdag 14 maart. Molde FK is een ploeg uit Noorwegen die vorig seizoen als 5de eindigde in de Eliteserien. In hun geschiedenis werden de Noren al 5 keer kampioen en pakten 6 eindzeges in de beker.

Molde FK begon hun Europees avontuur dit seizoen in de voorrondes van de Champions League, waar ze uitgeschakeld werden door het Turkse Galatasaray. In de groepsfase van de Europa League eindigden de Noren als derde in hun groep, waardoor ze het in de play-offronde van de Conference League moesten opnemen tegen het Poolse Legia Warszawa. Die tegenstander versloegen ze in een dubbele confrontatie met 2-6.

Tot nu toe kwam Molde FK al 137 keer in actie in Europa. In hun Europese geschiedenis namen ze het al 3 keer op tegen een Belgische tegenstander: KSV Waregem, Standard en Gent. Het wordt dus de eerste confrontatie tussen Molde en Club. Hun beste Europese resultaat dateert van 2021, toen bereikten ze de 1/8ste finales van de Europa League.

In het verleden waren er 3 spelers die zowel voor Molde FK als Club Brugge uitkwamen in hun carrière, namelijk Mushaga Bakenga, Eidur Gudjohnsen en Ethan Horvath.

Abonnees zullen alvast voorrang krijgen om een ticket aan te schaffen op hun vaste zitje en dit van maandag 26 februari om 10u00 tot en met 3 maart.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.