Home > Club Brugge lijdt zoveelste pijnlijke nederlaag. Molde scoort (alweer) in 92ste minuut: 2-1

Geschreven op 7 maart 2024 om 22:02 door Mario De Wilde

Opnieuw een pijnlijke nederlaag voor Club Brugge vanavond tegen het bescheiden Molde. Voor de heenwedstrijd van de 1/8e Finales in de UEFA Europa Conference League trok Club met grote verwachtingen naar Noorwegen. Blauw-Zwart boekte afgelopen zondag een welgekomen en deugddoende zege op het veld van KRC Genk. Toch koos coach Deila ervoor om enkele wijzigingen door te voeren in zijn basiself voor de confrontatie met Molde. Zo kwamen Spileers opnieuw in de ploeg ten koste van Ordóñez en ook Meijer nam zijn plaats op de linksachterpositie weer in. Verrassend genoeg werd De Cuyper vooruit geschoven om samen met Skóraś in steun van Jutglà te spelen. Skov Olsen moest bijgevolg vrede nemen met een plaats op de bank. Tot slot was er ook een basisplaats voor Nielsen, die samen met Onyedika en Vanaken het centrale middenveld vormde.

Het was de thuisploeg dat meteen de bal opeiste en de aanval zochten en Jackers moest op korte tijd al 2 keer alert reageren wanneer Molde enkele ballen in de zestien pompte. Club reageerde hierop met een voorzet van Odoi, die pardoes op de onderkant van de lat viel. Hier kwam de goalie van Molde goed weg en dat was enkele minuten later wederom het geval toen een doelpunt van Skóraś (terecht) afgekeurd werd. Vanaken stuurde de Poolse winger mooi diep en Skóraś omspeelde doelman Petersen om vervolgens te scoren. Hij vertrok echter iets te snel en bijgevolg ging het Brugse feestje niet door. De Pool bleef wel bedrijvig bij Club en probeerde een afvallende bal naar doel te knallen, maar deze keer werd zijn schot afgeblokt. Ondanks de aanvallende intenties van Molde in de openingsminuten, had Club de wedstrijd dus al snel overgenomen. Op het kwartier ging Nielsen vanop afstand ook eens zijn kans op een botsende bal, maar zijn poging ging heel hoog over het doel. Kort daarna toonden de Noren zich ook eens via Møller Dæhli, maar hij knalde iets te wild over de kooi van Jackers. Molde putte hier vertrouwen uit, want ook Gulbrandsen waagde zijn kans. Jackers kende weinig problemen met zijn gekraakt schot.

Blauw-Zwart was aldus gewaarschuwd en schakelde opnieuw een versnelling hoger. Dat resulteerde vrijwel direct in twee mogelijkheden op korte tijd. Een afstandsschot van Nielsen week af en belandde naast doel en bij de hoekschop die erop volgde, kopte Jutglà aan de eerste paal in het zijnet. Hier zat misschien wel meer in, want de Catalaan schrok zelf van de ruimte die hij eigenlijk had. Nadien volgde een lange fase met veel middenveldspel, maar zonder doelgevaar langs beide kanten. Vijf minuten voor het einde van de eerste helft kwam de thuisploeg toch nog eens opzetten waarbij de bal voor doel werd gebracht en Hestad goed naar de hoek kopte, maar Jackers dook het leer knap uit zijn doel. Dit was jammer genoeg de voorbode voor een Noors doelpunt even later. De bal werd breed gespeeld voor Stenevik en die verschalkte Jackers met een lage schuiver in de korte hoek. Club trachtte nog voor de rust te reageren, maar Skóraś raakte tot twee keer toe niet voorbij doelman Petersen. Zo gingen de bezoekers uit Brugge (onnodig) met een achterstand de rust in…

De tweede helft werd aangevat met één nieuwe naam bij Club: Sabbe kwam in de ploeg ten koste van Spileers en dit bracht wat tactisch geschuif met zich mee. De Cuyper nam plaats naast Odoi en Mechele in een driemansdefensie plaats en de flanken werden bezet door Sabbe en Meijer. Het eerste doelgevaar kwam opnieuw van de gevaarlijkste man bij Club, nl. Skóraś. Hij maakte zich goed vrij op de rand van de zestien om vervolgens met zijn linker de korte hoek te viseren. Zijn schot werd echter nog licht gedevieerd en ging naast het doel van Petersen. Blauw-Zwart bleef wel op zoek naar de gelijkmaker, maar kon vooralsnog de goalie van Molde niet echt aan het werk zetten.

De thuisploeg kon hier weinig tegenover zetten, maar rond minuut 70 kwamen ze toch eens piepen via doelpuntenmaker Stenevik. Hij kwam naar binnen om vervolgens de verste hoek te viseren, maar het leer ging over de kooi van Jackers. De reactie van Club liet niet lang op zich wachten via wederom Skóraś, maar deze keer trapte hij de bal naast het doel. Deila besloot hierop dat het tijd werd om in te grijpen en bracht Zinckernagel en Skov Olsen voor Nielsen en Skóraś. Blauw-Zwart voerde de druk nog wat op en vijf minuten voor het einde van de reguliere speeltijd was de gelijkmaker toch een feit! Zinckernagel trachtte de bal voor doel te zwiepen, maar trapt tegen de armen van Linnes. De ref wees meteen naar de stip en De Cuyper zette zich achter de bal. Hij bleef ijzig kalm en stuurde Petersen de verkeerde kant uit.

Er werden 4 minuten extra tijd gerekend en daarin kreeg Club alsnog een grote domper te verwerken. Via een lange bal heeft Gulbrandsen de mogelijkheid om op snelheid op Jackers af te stormen en de Noorse spits twijfelde niet om de thuisploeg in extremis de overwinning te bezorgen. De bezoekers uit Brugge trachtten nog te reageren via een kopbal van Ordóñez, maar de bal werd weggewerkt door een verdediger. Zo leed Club toch nog een zure nederlaag en moet het volgende week vol aan de bak om de kwartfinale te bereiken.

UEFA Europa Conference League – 1/8e Finales (Heenwedstrijd)
Toeschouwers: 11.249 – Aker Stadion
Scheidsrechter: Filip Glova (SVK)
Molde FK: Oliver Petersen – Casper Øyvann, Eirik Haugan (16’ Halldor Stenevik), Anders Hagelskjær – Martin Linnes, Markus André Kaasa, Mats Møller Dæhli (90+4’ Niklas Ødegård), Eirik Hestad (62’ Kristian Eriksen), Kristoffer Haugen – Fredrik Gulbrandsen, Veton Berisha.
Bank: Jacob Karlstrøm, Halldor Stenevik, Kristian Eriksen, Johan Bakke, Niklas Ødegård, Leon Juberg-Hovland, Magnus Solheim, Gustav Nyheim.
Coach: Erling Moe.
Club Brugge: Nordin Jackers – Denis Odoi, Jorne Spileers (46’ Kyriani Sabbe), Brandon Mechele, Bjorn Meijer – Raphael Onyedika, Casper Nielsen (73’ Philip Zinckernagel), Hans Vanaken – Michał Skóraś (73’ Andreas Skov Olsen), Ferran Jutglà, Maxim De Cuyper.
Bank: Josef Bursik, Joel Ordóñez, Andreas Skov Olsen, Dedryck Boyata, Kyriani Sabbe, Shion Homma, Chemsdine Talbi, Philip Zinckernagel, Victor Barberá.
Coach: Ronny Deila.