Home > Club Brugge blijft ook op KV Kortrijk (1-0) in zelfde bedje ziek: geen vertrouwen, geen lef, geen goals

Club Brugge blijft ook op KV Kortrijk (1-0) in zelfde bedje ziek: geen vertrouwen, geen lef, geen goals

Geschreven op 18 maart 2023 om 18:36 door Mario De Wilde

Club Brugge heeft geen vervolg kunnen breien aan de overwinning van vorige week tegen Standard. Blauw-Zwart ging met 1-0 onderuit op KV Kortrijk en leed zo zijn zevende nederlaag van het seizoen. Kadri scoorde op het half uur het enige doelpunt van de partij. In vergelijking met de wedstrijd van vorige week tegen Standard onderging de Brugse basiself één wijziging: de geblesseerde Mata werd vervangen door Denis Odoi. Rik De Mil behield achterin dus het vertrouwen in de achttienjarige Jorne Spileers. Club begon erg gretig en greep Kortrijk meteen bij de keel. Zo kon Jutglà een afgeweken schot van Buchanan net niet binnenkoppen. Direct daarna bediende Lang na een goede interceptie Mats Rits, maar de kersverse papa kon zijn schot niet kadreren.

De thuisploeg was niet onder de indruk en reageerde met enkele schuchtere pogingen van Avenatti. Mignolet kon zijn schoten tot twee keer toe onschadelijk maken, terwijl een afgeweken schot van de Uruguayaan naast ging. Aan de overkant stak Lang Meijer diep, maar doelman Vandenberghe was net iets eerder op de bal dan de jarige Nederlander. Even later leek het wel te lukken, toen Jutglà een teruglegger van Odoi kon verzilveren, maar het doelpunt werd afgekeurd omwille van een trekfout van Odoi op Loncar.

In plaats van 0-1 werd het echter 1-0. Een schot van Kadri werd eerst nog afgeblokt, maar even later lukte het wel voor de Algerijn toen hij het leer in de verste hoek binnentrapte. De Bruggelingen probeerden meteen te reageren: Buchanan nam een pass van Lang knap in één tijd mee, maar het schot van de Canadees werd gered door Vandenberghe. Enkele minuten later werd een volley van Odoi afgeblokt. Op slag van rust volgde opnieuw een uitstekende kans op de gelijkmaker: Meijer legde het leer goed terug tot bij Vanaken, maar de bal botste omhoog op het slechte veld, waardoor de Brugse kapitein het leer slecht raakte en net naast schoot.

Na de pauze ging Blauw-Zwart meteen op zoek naar de gelijkmaker, maar het was moeilijk combineren op de zware en drassige grasmat. Zo kon Jutglà een voorzet van Buchanan niet verzilveren, terwijl even later Silva de Spanjaard nog net kon afhouden. Kort daarop werd een nieuwe voorzet van Buchanan nog net weggewerkt door Watanabe.

Kort voorbij het uur mocht Roman Yaremchuk invallen en de Oekraïner kreeg meteen een dot van een kans. Lang bracht het leer knap voor doel met buitenkant voet, maar Yaremchuk devieerde de bal naast doel. Twintig minuten voor tijd gooide De Mil ook Raphaël Onyedika en Chemsdine Talbi in de strijd. Voor de zeventienjarige flankaanvaller was het zijn debuut voor Blauw-Zwart. Hij stelde vast hoe Rits knap naar binnen kapte, maar zijn schot via een Kortrijkzaan over doel zag gaan.

In de slotfase mocht ook Romeo Vermant debuteren, maar de zoon van Sven kon zich niet meer in de kijker spelen. Het was daarentegen Kortrijk dat nog dreigde, maar Mignolet bracht redding op pogingen van De Neve en Messaoudi. In de blessuretijd kon Odoi een vrije trap van Lang binnenkoppen, maar het doelpunt werd afgekeurd omwille van een duwfout van de verdediger. Ook een kopbal van Sylla ging nog naast, waardoor de 1-0 op het bord bleef. Heel wat spelers van Club bleven echt ondermaats: Vanaken, Odoi, Sylla, Jutglà en vooral Yaremchuk die op vier meter van het doel ongehinderd meters naast schoot.

Jupiler Pro League – Speeldag 30
Toeschouwers: 9.000 – Guldensporenstadion
Scheidsrechter: Bram Van Driessche
KV Kortrijk: Tom Vandenberghe – Silva, Tsuyoshi Watanabe, Martin Wasinski – Dion De Neve, Stjepan Loncar, Nayel Mehssatou, Kristof D’Haene (57’ Billal Messaoudi) – Massimo Bruno (94’ Atemona), Felipe Avenatti (84’ Habib Gueye), Abdelkahar Kadri (84’ Satoshi Tanaka). Coach: Bernd Storck.
Club Brugge: Simon Mignolet – Denis Odoi, Jorne Spileers, Abakar Sylla – Tajon Buchanan (71’ Chemsdine Talbi), Mats Rits (83’ Romeo Vermant), Casper Nielsen (71’ Raphaël Onyedika), Hans Vanaken, Bjorn Meijer – Ferran Jutglà 64’ Roman Yaremchuk), Noa Lang. Bank: Josef Bursik, Senne Lammens, Brandon Mechele, Kyriani Sabbe en Cisse Sandra. Coach: Rik De Mil.
Gele kaarten: Avenatti, Onyedika, Gueye, Sylla.
Rode kaarten: geen
Doelpunt: 31’ Kadri (1-0).

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.