Home > Club bijna met de billen bloot na duur bevochten gelijkspel tegen Cercle: 2-2

Club bijna met de billen bloot na duur bevochten gelijkspel tegen Cercle: 2-2

Geschreven op 19 februari 2023 om 18:06 door Mario De Wilde

Deze middag stond de enige derby die onze hoogste klasse rijk is op het menu. Het Jan Breydelstadion zat goed gevuld voor de komst van de buren. Muslic sleutelde niet aan zijn elftal en hield vast aan het team dat de laatste drie wedstrijden ongeslagen bleef.

Het eerste initiatief kwam van de thuisploeg. Een (wel vaker) slordige Onyedika gaf de bal pardoes aan Deman, die Somers opzocht. De herneming was voor Siquet, die zijn voorzet-schot geblokt zag. Dat was het begin van een uiterst dolle beginfase: Cercle dwong na vier minuten reeds vier corners af. Kort daarna zorgden enkele vrije trappen van Siquet meermaals voor dreiging, en een afgeweken schot van Denkey dwong Mignolet tot een prima save.

Niet veel later kon Cercle opnieuw de bal hoog recuperen, en besloot Ueda na een pirouette in het zijnet. De partij was toen nog maar een dik kwartier bezig. De eerste noemenswaardige (re)actie van Club gaf de bezoekers meteen de voorsprong: Jutgla glipte door de buitenspelval en bood de alleenstaande Lang de 0-1 aan. Cercle leek niet van slag en drukte steeds door: Ueda bood Somers de gelijkmaker aan, maar de Belg moest vanuit een te scherpe hoek afwerken. Nog geen tien minuten later zette Siquet de kilometervreter opnieuw alleen voor doel, maar liet Mignolet was opnieuw niet genoeg verrast. Als afsluiter van de eerste helft bediende Siquet zijn medewingback Deman, maar de Jonge Duivel kon zijn schot niet laag houden. Club ging dus met een absoluut gevleide voorsprong de rust in, terwijl Cercle stukken agressiever was én de beste combinaties op de mat bracht.

Groen-zwart zette die strijd gewoon verder in de tweede helft. Na enkele minuten werd dat beloond: Somers, diepgestuurd op rechts, bediende Denkey die even inhield en dan zonder twijfel de bal in de verste hoek weglegde: 1-1. Ook na de gelijkmaker wist Club niet tij te keren. Odoi ontsnapte maar net aan rood na een drieste tackle op Siquet en een fantastische parade van Mignolet op een kopkans van Daland deed de Blue Army nog meer bibberen. Maar veel kansen hadden de bezoekers niet nodig: Buchanan vond Nielsen ter hoogte van de tweede lijn waarop de Deen het leer droog in de bovenhoek binnen schoot: 1-2. Cercle moest zo opnieuw achtervolgen, maar alweer zat er geen verval op de pressing.

Eerst trapte Somers een overgewaaide vrije trap met zijn mindere linker in de handen van Mignolet, iets later was het wel prijs voor de man van de match: Somers kon Mignolet eindelijk verschalken, met het hoofd. Ook vijf minuten voor tijd vond Club geen antwoord op de hoge pressing: gepruts van de centrale verdedigers stond eerst Kehrer toe om uit een voorzet te verwerken en in dezelfde fase ging Somers zijn kans. Mignolet hield Club recht, al mocht hij opgelucht zijn dat Kehrer maar net niet kon scoren nadat de Rode Duivel zich verslikte aan de kleine baklijn. De punten werden zo dus verdeeld, en daar mocht vooral Club blij mee zijn. De Vereniging deed gedurende de hele wedstrijd zijn grote broer twijfelen en had de beste kansen om deze wedstrijd te winnen.

Cercle Brugge: 1. Majecki, 4. Daland, 5. Popovic, 9. Denkey (83’: 28. Van der Bruggen), 14. Vanhoutte(79’: 10. Hotic), 17. Francis, 23. Deman, 34. Somers (79’: 8. Decostere), 36. Ueda, 41. Siquet (79’: 7. Kehrer), 66. Ravych

Club Brugge: 22. Mignolet, 5. Hendry, 6. Odoi, 9. Jutgla, (81’: 70. Yaremchuk) 10. Lang, 14. Meijer, 15. Onyedika (66’: 19. Sowah) , 17. Buchanan (81’: 32. Nusa) 20. Vanaken, 27. Nielsen, 94. Sylla (66’: 44. Mechele)