Home > Citytrippen: de top-4 van mooiste musea in Amsterdam

Citytrippen: de top-4 van mooiste musea in Amsterdam

Geschreven op 6 juli 2022 om 14:59 door Mario De Wilde

Amsterdam bruist. Dit is een stad waar je met gemak hele dagen kunt doorbrengen. Vervolgens is de kans groot dat je nog niet alles hebt gedaan wat je had gewild. Wanneer je een jaar later weer komt, lijkt de stad alweer geheel anders. Iedere maand komen er wel nieuwe tentjes bij, worden er nieuwe attracties geopend en lijkt de stad nog verder te groeien. Kortom: je raakt er nooit op uitgekeken. Waar deze stad vooral bekend om staat is toch wel het rijke aanbod van mooie musea.
Ben jij een ware kunstliefhebber? Of wil je je kinderen meer geïnteresseerd maken in kunst en cultuur? Dan is deze mooie stad een goede plek om te beginnen. Er zijn heel veel verschillende musea in Amsterdam. Zowel voor jong als oud. Geen idee waar te beginnen? Dan hebben we speciaal voor jou de top 4 mooiste musea in Amsterdam op een rijtje gezet. Lees mee en laat je inspireren.
1. Het Rijksmuseum
Het Rijksmuseum staat natuurlijk met stipt op nummer één. Dit is één van de meest bekende musea in Nederland. Geen wonder. Het gebouw is al een attractie om te zien. Als je dan ook nog eens een bezoekje brengt aan de bijbehorende tuin en natuurlijk alle kunstwerken die hier te vinden zijn, dan ben je al gauw een halve dag zoet. Groot voordeel van het Rijksmuseum is ook dat hier voor zowel jong als oud genoeg te doen is. Waar veel musea zich richten op slechts één doelgroep, kan in dit museum iedere kunstliefhebber (van klein tot groot) genieten van de prachtigste kunstwerken.
2. Nemo Science Museum
Hét museum voor kinderen. Stiekem ook voor volwassenen. Het museum geeft jong en oud een tour door de wetenschap. Het leert over bijzondere fenomenen gedurende het alledaagse leven. Het is een interactief museum en laat kinderen door middel van verschillende proefjes allerlei dingen ervaren. Hierdoor leren ze door te spelen. Een leuk museum waar kinderen met gemak enkele uren kunnen doorbrengen. Iets oudere kinderen kunnen met gemak in hun eentje worden losgelaten in het museum, terwijl de ouders een heerlijk drankje doen of wat lekkers eten op het grote dakterras.
3. Het Anne Frank Museum
Het Anne Frank Museum is vooral erg indrukwekkend. Bijna iedereen kent wel het verhaal van Anne Frank. Het dappere meisje dat zat ondergedoken in Amsterdam tijdens de Tweede Wereldoorlog. Tijdens deze periode hield zij een dagboek bij. Dit dagboek is wereldwijd bekend geworden. Het Anne Frank Museum laat zien hoe zij samen met haar familie ondergedoken zat. Dit museum is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer twaalf jaar.
4. The Upside Down
The Upside Down is een relatief nieuw museum in Amsterdam en gaat nu al heel de wereld over via ‘Instagramwaardige’ foto’s. Dit is namelijk dé plek waar jij je feed eens kunt vullen met bijzondere foto’s. In de Upside Down vind je talloze ruimtes waar je de meest grappige foto’s kunt maken. In sommige ruimtes ben je letterlijk op de kop te fotograferen. Dit museum tovert gegarandeerd een lach op je gezicht en is een absolute tip voor vriendengroepen en vrijgezellenfeestjes.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.