Home > Christiaan Contant (Home Sweet Home, Brugge) ontvangt het UNIZO- authenticiteitslabel

Christiaan Contant (Home Sweet Home, Brugge) ontvangt het UNIZO- authenticiteitslabel

Geschreven op 23 maart 2022 om 09:45 door Mario De Wilde

Vandaag weet je als consument niet altijd meer zeker wat je koopt. Consumenten zijn meer dan ooit op zoek naar originele producten en willen daarvoor een authenciteitsgarantie. En die vinden ze bij ambachtelijke ondernemers via het HIB-label. Het is voor consumenten vaak niet gemakkelijk om de ambachtelijke ondernemers en hun producten te onderscheiden van de industriële. Anderzijds is het voor deze ondernemers niet makkelijk op te boksen tegen de concurrentie van onder meer industriële producten. En de term ‘ambachtelijk’ is, in tegenstelling tot Frankrijk, in België niet beschermd. Iedereen kan zichzelf ‘ambachtelijk’ noemen. Daarom lanceert UNIZO het label Handmade In Belgium (kortweg HIB). Enkel wie aan de strikte criteria van het label voldoet, komt in aanmerking. Het is een jury van ondernemers en expert die dit label toekent.
Onderscheiden via open ateliers
UNIZO reikt vandaag het label uit aan Christiaan Contant uit Brugge. Hij wordt zo UNIZO-ambassadeur van HIB. Home Sweet Home is het levenswerk van het koppel Barbara en Christiaan. Al tientallen jaren zijn ze actief in de chocoladewereld. Ze onderscheiden hen van de vele andere chocoladewinkels enerzijds door de aanwezigheid van open ateliers en anderzijds door een uitgebreide bedieningstoonbank te combineren met een uniek self-service concept. Daar kan de klant zijn eigen geschenkjes samenstellen. Het duo zet in op een artisanale bereiding. “Home-made is bij ons geen loos begrip. Bijna alles wat we in de winkels aanbieden, wordt effectief op ambachtelijke wijze in ons eigen atelier gemaakt: pralines, truffels, chocoladerepen, holgoed, etalage stukken…”, aldus Barbara en Christiaan. Elke dag opnieuw biedt Home Sweet Home zijn klanten de beste Belgische chocolade aan. “Dit doen we door de meest verfijnde ingrediënten te gebruiken. We hechten hierbij ook veel belang aan de expertise, motivatie en klantvriendelijkheid van onze medewerkers.”
Onafscheidelijk duo
Barbara & Christiaan: een onafscheidelijk duo met liefde voor chocolade Barbara kreeg de liefde voor chocolade al van jongs af aan mee. In het atelier van de ouderlijke bakkerij zag ze tijdens de periode van Pasen en Sinterklaas de talrijke chocoladefiguurtjes vorm krijgen. Toen haar ouders met de winkelketen ‘Moeder Babelutte’ de Belgische kust veroverden, leerde zij alle kneepjes van het vak. Dankzij zijn grote liefde, Barbara, kwam ook Christiaan al gauw in het chocoladewereldje terecht. Vandaag staan ze samen in voor het complete concept van Home Sweet Home: de winkelinrichting, de prachtige etalages, de aantrekkelijke verpakkingen, het heerlijke assortiment, etc. De gemeenschappelijke passies voor chocolade en het ondernemerschap zijn de drijfveren die Barbara en Christiaan elke dag opnieuw motiveren om jullie de beste chocolade te presenteren!
Definitie – criteria
Enkel wie aan strikte voorwaarden voldoet, komt in aanmerking voor het label. Zo moet de ambachtelijke ondernemer zijn beroep in hoofdberoep uitoefenen, mag hij of zij maximum 20 werknemers in dienst hebben, moet het product minstens 50% ‘handmade’ zijn, heeft het product een zekere nutsfunctie en is het uniek in zijn soort. http://www.handmadeinbelgium.com/
Logo
UNIZO lanceerde via een crowdsourcing platform een challenge om het HIB-logo te ontwerpen. Zo’n 2.000 jongeren en studenten kregen de kans hun ideeën in te sturen. Uit zo’n twintigtal ontwerpen koos UNIZO voor het logo van Wim Dussels, een jonge twintiger uit Limburg. Wim is recent afgestudeerd aan de MAD-faculty in Limburg en is productontwikkelaar en graphic designer.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.