Home > Cheque van € 800 opbrengst van Brugse boekenmarkten overhandigd. Petekind overleden Jean-Pierre Drubbel ook present

Cheque van € 800 opbrengst van Brugse boekenmarkten overhandigd. Petekind overleden Jean-Pierre Drubbel ook present

Geschreven op 4 september 2022 om 09:59 door Mario De Wilde

Gisteren werd door het Comité voor Initiatief Brugge een cheque van € 800 overhandigd. Dat gebeurde tijdens de voorlaatste dag van de succesrijke boekenmarktweekends in hartje Brugge. Vandaag is het immers de laatste kans (tot 18 uur) om strips, romans, thrillers, sport- en geschiedenisboeken voor een prijsje op de kop te tikken. De opbrengst van het standgeld wordt door het Comité voor Initiatief Brugge telkens geschonken aan een goed doel en de som werd dit jaar aangevuld met een bijdrage van partner ‘De IJsbeer, ambachtelijk ijs’. Deze keer werd er gekozen voor de Brugse welzijnsorganisatie Komerbi. Zij willen – door middel van het aanbieden van een leerplatform en een vrijetijdsaanbod – een veilige plek creëren voor maatschappelijk kwetsbare jongeren die hun capaciteiten willen ontwikkelen en benutten. Samia Helsmoortel, de verantwoordelijke voor de jeugdwerking van Komerbi was gisteren aanwezig, net zoals het petekind van de plots overleden Jean-Pierre Drubbel, Ann-Sofie Bessemans. Een mooi en warm gebaar van het Comité voor Initiatief Brugge waarvan Jean-Pierre Drubbel jarenlang het boegbeeld, penningmeester én oprichter van de boekenmarkten was. Het was immers dit voorjaar (7 mei) dat Brugge met het verschrikkelijke nieuws van zijn plots overlijden geconfronteerd werd. Sinds zijn schielijk overlijden kreeg de Bruggeling een mooie plek geven op de boekenmarktstand maar ook bij de andere activiteiten die het comité organiseert, met de foto van Jean-Pierre Drubbel prominent op een tafel. Burgemeester Dirk De fauw en schepen van cultuur Nico Blontrock tekenden gisteren eveneens present tijdens de overhandiging van de cheque.

Na de geslaagde edities van de voorbije maanden vormen de idyllische Groenerei en Steenhouwersdijk, vlakbij de Vismarkt in hartje Brugge, vandaag opnieuw het decor van de boekenmarkt. Alle bezoekers zijn welkom van 10 uur tot 18 uur voor de laatste boekenmarkt van het jaar. En het heerlijk zomerweertje leent zich daar natuurlijk extra voor.

 

1 reactie

De craemer
Geschreven op 2022-09-04 18:07:11
Volgend jaar (2023) organiseren we opnieuw deze boekenmarkten tijds de eerste weekends van juni, juli, augustus en september.

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.