Home > Chatsessies en veilig campusbezoek: VIVES informeert zesdejaars over studiekeuze

Chatsessies en veilig campusbezoek: VIVES informeert zesdejaars over studiekeuze

Geschreven op 12 juni 2020 om 08:21 door Mario De Wilde

Hogeschool VIVES pakt in deze coronatijden uit met alternatieve informatiesessies naar studenten en ouders toe. Je kan van maandag t.e.m. vrijdag (16u30-18u) en zaterdag (10u30-12u) chatten met docenten en studenten via infodag.vives.be. Je vindt daar ook alle info over opleidingen, getuigenissen van studenten, proeflessen, presentaties … Je kan bovendien de campussen bezoeken na reservatie: op maandag, woensdag en vrijdag om 14u, 16u en 18u en op zaterdag om 10u en 11u. Op zaterdag 27 juni zijn er zo goed als de hele dag bezoekmogelijkheden. Dan vindt er van 10 tot 17u een digitale infodag plaats die wordt uitgebreid met livesessies. Maar eigenlijk houdt VIVES nu dagelijks digitale infodag.

Campusbezoeken

Alhoewel we momenteel geen reguliere infodagen kunnen organiseren willen we iedereen die dat wil de kans geven om een persoonlijk bezoek te brengen aan onze campussen en kennis te maken met onze hogeschool, op afspraak en in alle veiligheid. Dat kan elke maandag, woensdag en vrijdag om 14u, 16u en 18u en elke zaterdag om 10u en 11u, en dit tot medio juli en dan weer vanaf medio augustus tot eind september. Op zaterdag 27 juni kan dat om 10u, 11u, 13u, 14u, 15u en 16u.
Je boekt een bezoek via bezoek.vives.be voor de opleiding(en) waarin je het meest geïnteresseerd bent en wij nodigen jou en je ouders uit voor een bezoek waarbij je bij ons langs kunt komen. We leiden je graag rond, je krijgt alle informatie over de opleiding van jouw keuze en alle antwoorden op al je vragen. Weet je nog niet wat je wil gaan studeren, dan kun je tijdens je bezoek uiteraard ook terecht voor studieadvies.
Meer info op bezoek.vives.be.

Chats met docenten en studenten

Vanaf nu kan je ook dagelijks, behalve op zondag, chatten met docenten en studenten van de opleiding(en) waarin je geïnteresseerd bent. Dat kan tot midden juli elke weekdag van 16u30 tot 18u en op zaterdag van 10u30 tot 12u. Je kan er presentaties zien, proeflessen volgen, cursusinhouden en getuigenissen van studenten bekijken … Net als bij de campusbezoeken kan dit opnieuw vanaf medio augustus tot eind september. Meer info op infodag.vives.be.

Uitgebreide digitale infodag op zaterdag 27 juni

Op zaterdag 27 juni vindt er een uitgebreide digitale infodag plaats, en dit doorlopend van 10u tot 17u. VIVES leidt je digitaal rond op de campussen en op de online stands vind je alle informatie over jouw toekomstige opleiding. Je kunt presentaties bijwonen over opleidingen waarin je geïnteresseerd bent en live chatten met docenten en studenten uit elke opleiding. En uiteraard kun je die middag – gewoon van bij je thuis – ook terecht met al je vragen over studiebegeleiding, studiekeuze-info en informatie over financiering, op kot gaan, examens en vrijstellingen … Je kunt ook boeken en cursussen inkijken, een kijkje nemen in de vaklokalen, een digitale les bijwonen en nog veel meer. En wie dat wil, kan ook meteen inschrijven.

Hogeschool VIVES

Hogeschool VIVES telt ruim 1 250 personeelsleden en 15 000 studenten in de basisopleidingen in zes studiegebieden: biotechniek, gezondheidszorg, handelswetenschappen en bedrijfskunde, industriële wetenschappen en technologie, onderwijs en sociaal-agogisch werk. VIVES beschikt over campussen in vijf steden in West-Vlaanderen: Brugge, Kortrijk, Oostende, Roeselare en Torhout. Meer info: www.vives.be.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.