Home > Charles De Ketelaere en Clement blikken vooruit naar Man City

Charles De Ketelaere en Clement blikken vooruit naar Man City

Geschreven op 18 oktober 2021 om 14:57 door Geert Demuynck

Deze namiddag maakten Charles De Ketelaere en Philippe Clement hun opwachting in de Brugse perszaal voor het normale perspraatje naar aanleiding van het bezoek van Manchester City. Eerst kwam de Brugse spits aan het woord.

 • Heb je de indruk dat dit al een sleutelmatch kan worden?

  CDK : Door onze goeie prestaties tegen PSG en Leipzig hebben we onszelf in deze situatie gebracht. We zijn natuurlijk niet de favoriet maar we hebben niets te verliezen en kunnen alles winnen. Enkel zal het feit worden om onze focus te behouden en dan is alles mogelijk.

 • Heb je tijdens de interlandbreak gebabbeld met Kevin Debruyne over deze match?

  CDK : Heel eventjes wel maar eigenlijk niet zoveel. Let op, hij onderschat ons zeker niet. Dat was wel duidelijk na ons gesprekje en we moeten ervan uitgaan dat ze op volle kracht op het terrein zullen staan.

 • Is Kevin Debruyne een voorbeeld voor jou en welke eigenschap van hem zou je willen overnemen?

  CDK : Een voorbeeld is hij zeker, maar er zijn er ook nog anderen. Iedereen heeft zijn eigen stijl en ik probeer toch met mijn ogen te stelen en het beste eruit te halen. Vooral zijn tweevoetigheid en het gemak waarmee hij een pass van 30 meter trapt tot op een centimeter nauwkeurig. Dat zijn eigenschappen waar ik wil voor gaan.

 • Is het niet makkelijker in de Champions Legue omdat je toch niet zó gekend bent en misschien meer ruimte krijgt en dat daardoor iets te rapen valt morgenavond?

  CDK : Moeilijk om te zeggen, het is toch niet Janneke en Mieke die we tegenkomen in de verdediging. Tactisch staan ze ook anders dan bijvoorbeeld een Belgische club. Ze leggen ook andere accenten in hun verdediging. Het vertrouwen bij ons is natuurlijk gegroeid na deze vier op zes en dat valt op tijdens de training. Misschien kunnen we iets meer op belangrijke momenten, zowel in de Belgische competitie als in de CL.

 • Coach, is Pep Guardiola een voorbeeld voor jou?

  PC : Ja natuurlijk, zonder enige twijfel. Hij heeft een eigen stijl die mij heel erg bevalt. Voetbal met veel beweging met en zonder bal. Dit soort voetbal spreekt mij sterk aan.

 • Door de uitstekende twee voorgaande matchen zal City jullie niet onderschatten.

  PC : Dit is niet belangrijk. Wij gaan het duel aan met onze kwaliteiten en we zien wel waar we uitkomen. Maar deze twee goede uitslagen hebben toch aangetoond dat er moet rekening gehouden worden met dit Brugge en dat we kunnen presteren op dit hoge niveau. Ik vergeet ook niet dat sommigen ons nul punten voorspelden net na de trekking.

 • Teken je voor de derde plaats, moest je kunnen?

  PC : Ik wil altijd het beste uit mijn ploeg halen en dat betekent dat ik altijd de volgende match wil winnen zelfs als is dit nu morgen tegen één van de beste ploegen van de wereld. Vergeet ook niet dat we morgen met 12 zijn, 11 man op het veld en 1 extra in de tribunes want onze supporters zullen ons ongetwijfeld onvoorwaardelijk steunen.

 • Heb je nog een vraagje voor Pep Guardiola, na de match 

  PC : (lachje) O, maar dit zijn meestal niet meer dan beleeftijdsgesprekjes. Waar ik wel naar uitkijk is ons bezoek ginds in Manchester. Daar wil ik wel eens zien hoe het er ginds aan toegaat. Bijvoorbeeld hoe vangen ze de begeleiding van hun spelers op. Dat zijn interessante vragen.

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.