Home > CHANTage brengt einde november ‘Reflections from the heart’ in kerk van Woumen

CHANTage brengt einde november ‘Reflections from the heart’ in kerk van Woumen

Geschreven op 12 oktober 2022 om 08:16 door Mario De Wilde

Projectkoor CHANTage is het zingen niet verleerd. In navolging van een bijzonder geslaagd Queenconcert eind 2019 kiest het koor, na een noodgedwongen intermezzo, dit keer opnieuw voor een hedendaags-klassiek programma. Op vrijdag 25 en zaterdag 26 november 2022 hoopt CHANTage zijn publiek tijdens het concert ‘Reflections from the heart’ in de kerk van Woumen muzikaal tot in het hart te raken.

Van meet af aan had Projectkoor CHANTage de missie om verschillende stijlen en genres aan bod te laten komen. Sinds de oprichting negen jaar geleden zong het koor o.a. concertprogramma’s met musicalhits, jazznummers en songs van The Beatles of Queen. Tijdens de concerten Luminous Night of the soul en Music for the soul kwamen dan weer klassiekere koorwerken van gekende koorcomponisten aan bod.

Muziek vanuit en voor het hart
Het is in deze stijl dat het koor ook dit jaar concerteert. “We zingen een concert met hedendaags-klassieke koorwerken die allemaal passen in een welbepaalde sfeer die we met de titel Reflections from the heart hebben proberen te omschrijven”, verduidelijkt dirigent Geert De Deygere. De toehoorder mag werken verwachten van jonge, hedendaagse componisten als Ola Gjeilo of de flamboyante Eric Whitacre, maar evenzeer van klassieke componisten als Mozart of Fauré. Daarnaast staan o.a. het gekende thema Nella Fantasia van Ennio Morricone uit de film The Mission, of May it be uit Lord of the Rings op het programma. Naast een aantal a capellawerken laten ze zich voor dit project begeleiden door hun vaste pianist Martijn Devos.

De kracht van samen zingen
Het komende concert is voor CHANTage het eerste sinds de start van de coronacrisis. Dat het koor, net als zovele andere koren Vlaanderenbreed of wereldwijd, een hele periode niet kon en mocht zingen, was een noodzakelijk kwaad. Toch is het overduidelijk dat ze er nu des te meer zin in hebben en dat bevestigt ook voorzitter Sabrina Vanstechelman. “Wat deed het deugd om sinds het begin van dit jaar weer te mogen beginnen repeteren. Samen zingen geeft zoveel energie!”

Al negen jaar lang
Het begon voor het koor allemaal met een kerstconcert in 2013. Toen concerteerde CHANTage in de Sint-Andreaskerk in Woumen voor het eerst nadat het, in januari van datzelfde jaar, van start ging met iets meer dan 25 enthousiaste zangers die de audities hadden doorstaan. “Ondertussen zijn er 36 koorleden, waarvan iets minder dan de helft er al van bij start in 2013 bij is”, zegt Geert De Deygere. Indien nodig worden er na een afgewerkt project, net als bij de start, audities georganiseerd voor de extra stemmen waar het koor op dat moment naar op zoek is. “Op die manier kunnen we een evenwichtige verdeling tussen de stemgroepen garanderen of de extra zangers aantrekken die voor een bepaald project gewenst zijn”, aldus de dirigent.

Met het concert Reflections from the heart is het koor dus zeker en vast niet aan zijn proefstuk toe. Meer nog, volgend jaar viert het zijn tiende verjaardag. Welk project het dan zal worden houden ze liever nog even als verrassing, maar vast staat dat het zal knallen!

Info en tickets:
Reflections form the heart door Projectkoor CHANTage
Vrijdag 25 en zaterdag 26 november 2022, 20.00 uur
Sint-Andreaskerk Woumen
Tickets (17 euro) via www.ticketwinkel.be Minder weergeven

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.