Home > Cercle verliest knotsgekke wedstrijd tegen OHL met 3-2

Cercle verliest knotsgekke wedstrijd tegen OHL met 3-2

Geschreven op 13 februari 2022 om 10:13 door Mario De Wilde

Op de 27ste speeldag ging Cercle gisteren op bezoek bij OHL. Matondo bracht groen-zwart al op het half uur op voorsprong. Maertens maakte gelijk, maar Denkey zorgde voor een 1-2 aan de rust. In de tweede helft ging Leuven op en over Cercle met doelpunten van Kaba en Tamari.

Coach Dominik Thalhammer moest wat puzzelen in zijn basiself door heel wat afwezigheden. Daardoor waren er basisplaatsen weggelegd voor Velkovski, Kanouté en Denkey. Leuven begon goed aan de wedstrijd, en het duurde even voor Groen-Zwart de organisatie op punt kreeg. Na de openingsfase hield het echter makkelijk gelijke tred. Cercle kwam zelfs op Voorsprong via Matondo. Na een inworp kreeg Deman te veel ruimte van de Leuvense verdediging. Runarsson kreeg zijn trap maar half verwerkt, en Rabbi was er als de kippen bij om de score te openen.

Vijf minuten voor rust was er een gelijkaardige fase aan de overzijde. Tamari pakte uit met een vreemd krullend schot en Didillon bokste de bal in de voeten van Maertens, die de bordjes weer gelijk zette. Het venijn zat in de staart van die 1ste periode want Velkovski krulde een vrijschop op het hoofd van Kevin Denkey die overhoeks binnen kopte.

Groen-zwart kwam met een voorsprong uit de kleedkamer en Thalhammer bracht met Sousa en Lopes Da Silva 2 frisse krachten tussen de lijnen. Cercle zetten Leuven vast op de eigen speelhelft, maar net voorbij het uur kwam het er wel fluks uit via Mercier en Maertens. Het ging uiteindelijk tot bij De Norre die zijn voorzet op het hoofd van Kaba mikte. De man in vorm bij de Leuvenaars miste niet en kopte de 2-2 voorbij Didillon.

En nog geen 5 minuten later werd het zelfs een voorsprong voor de thuisploeg. Moussa Tamari vertrok op aangeven van Maertens richting Didillon. Miangue kreeg hem niet meer bijgebeend, en met een geplaatst schot was ook de Cercledoelman geklopt. De VAR had er nog de handen mee vol, nadat de lijnrechter oordeelde dat het buiten spel was, maar dat was niet het geval.

Ook invallers Ganvoula en Sampers kregen de OHL-verdediging daarna niet meer ontwricht. Zo verliest Cercle in het King Power at Den Dreef stadion en ziet het OHL over zich wippen in het klassement.

OH Leuven: Runarsson, Patris (89’ Ngawa), Ouédraogo, Dewaest, Tamari, Schrijvers, Malinov, De Norre, Mercier (93’ Keita), Kaba en Maertens.

Cercle: Didillon, Daland, Popovic, Vitinho, Miangue, Van der Bruggen (88’ Sampers), Kanouté (46’ Lopes Da Silva), Velkovski (46’ Sousa), Deman, Matondo en Denkey (69’ Ganvoula).