Home > Cercle verliest in sneeuwmatch tegen leider Union met 2-1

Cercle verliest in sneeuwmatch tegen leider Union met 2-1

Geschreven op 3 december 2023 om 22:22 door Mario De Wilde

Cercle Brugge startte vanavond zijn terugronde van de Jupiler Pro League in het mythische Dudenpark. Daar ontving koploper Union zondagavond iets voor halfacht de Vereniging. Met een vijfde plaats hadden de Bruggelingen een uitstekende heenronde achter de rug. Afgaande op de stand én op de vorm waarin beide ploegen verkeren werd het een niet te onderschatten sneeuwgevecht. Muslic koos voor drie centrale verdedigers: Popovic kwam zo in de ploeg voor Gboho ten opzichte van de thuiszege van vorige week tegen Eupen.

High pressing: het is het handelsmerk van zowel Union-coach Blessin als Cercle-trainer Muslic. Een spektakelwedstrijd – zoals vorig jaar – behoorde dan ook tot de verwachtingen. De eerste aanval die gestalte kreeg, na een strijdlustige maar sportieve start, was voor de Vereniging. Siquet haalde uit van buiten de zestien, Denkey kon de rebound van dichtbij niet binnenwerken. Union zocht vooral Amoura via de lange bal, al schoot zijn spitsbroeder Nilsson het eerste Brusselse kansje hoog over. Na een kleine twintig minuten stormde Minda alleen op Moris af, maar een voetveeg van de Luxemburger en de buitenspelvlag voorkwamen een voorsprong voor de bezoekers. Een onverzettelijke Denkey sprong meer dan eens in het oog: na knap wegdraaien bij Burgess en afspelen naar Lemaréchal kon die laatste zijn schot niet genoeg richting en snelheid geven. Union daarentegen ging efficiënter om met zijn kansen: Vanhoutte lanceerde de pijlsnelle Amoura, die het leer in de verste hoek binnen legde: 0-1. Vier minuten later verdubbelde de thuisploeg de voorsprong meteen via Nilsson: niet naar het beeld van de wedstrijd, maar Union stond wel degelijk 2-0 voor. Ook de bezoekers voegden iets toe aan dat doelpuntenmomentum: Minda bracht een vrije trap in de rebound opnieuw voor doel, een ijzersterke Denkey knalde de bal in de draai heerlijk binnen. Na vijf hectische minuten kwam er een adempauze. Amoura probeerde nog een voorzet over Warleson te koppen, maar de Braziliaan klemde makkelijk.

In de tweede helft was ook de eerste kans voor groen-zwart. Denkey draaide goed weg en haalde meteen uit, maar mikte zijn poging iets te scherp. Een snedige reactie van Union volgde op het uur: revelatie Puertas trof de kruising staalhard met een volley. Aan de overkant sneed Minda naar binnen en viseerde zonder succes de verste hoek. Twintig minuten voor tijd leek de wedstrijd gespeeld. Een afgeweken schot van de ingevallen Rodriguez werd breed gelegd door Rasmussen tot bij Amoura, die vrij kon scoren. Na VAR-overleg werd er buitenspel geopperd, dus bleef het verschil slechts één doelpunt. Het gaf groen-zwart vleugels: na een hectische vrije trap besloot De WIlde vanaf de tweede lijn, Moris kon de bal maar net over zijn kooi tikken. Een plaatsbal van Olaigbe kwam nog het dichtst bij een gelijkmaker. Muslic zette in het slot nog alles op alles, maar het mocht niet zijn voor de Bruggelingen.

OPSTELLINGEN
Union SG: 49. A. Moris, 4. M. Rasmussen, 5. K. Mac Allister, 10. L. Lapoussin, 16. C. Burgess, 21.A.Castro-Montes, 23. C. Puertas, 24. C. Vanhoutte, 28. K. Machida, 29. G. Nilsson, 47. M. Amoura

Cercle Brugge: 1. Warleson, 3. Edgaras Utkus, 4. J. Daland, 5. B. Popovic, 6. F. Lemaréchal, 9. K. Denkey, 11. A. Minda, 20. F. Nazinho, 27. N. De Wilde, 34. T. Somers, 41. H. Siquet

Goals: 27’: Amoura (1-0), 31’ Nilsson (2-0), 33’ Denkey (2-1)

Kaarten: 48’: Denkey (geel) , 49’ Somers (geel), 80’ De Wilde (geel)