Home > Cercle slikt 4 goals in 25 minuten op Westerlo en verliest met 4-2

Cercle slikt 4 goals in 25 minuten op Westerlo en verliest met 4-2

Geschreven op 30 januari 2024 om 22:50 door Mario De Wilde

Een spektakelmatch vanavond tussen Westerlo en Cercle Brugge. Edgaras Utkus liet zich al heel vroeg in de wedstrijd de bal kinderlijk eenvoudig aan de achterlijn ontfutselen door de aandringende Tuur Rommens. Griffin Yow had de voorzet van de linksback maar in doel te deviëren. Amper twaalf minuten later ging diezelfde Utkus opnieuw opzichtig in de fout. Al ging er wel een heerlijke Amerikaanse combinatie tussen Reynolds en Yow aan vooraf. De Litouwse centrale verdediger werkte de bal recht in de voeten van Yow die het snelst reageerde en zijn tweede van de avond binnen duwde. Goed voor zijn vijfde van het seizoen. Twee minuten later ontplofte het Kuipje opnieuw. Na samenspel tussen Madsen en Rommens scoorde de Deen zijn tiende goal in de huidige campagne. De Kempenzonen bleven nadien aan een hoog percentage afwerken. Nieuwkomer Romeo Vermant ging met de bal op doelman Warleson af na klungelig samenspel tussen alweer Utkus en Daland. De 20-jarige spits liet opnieuw zien dat hij een goede aankoop is. Hij stiftte de bal subtiel over de Braziliaanse doelman van de bezoekers.

Wat de Cercle-verdedigers kunnen, kan ik ook, moet Emin Bayram van Westelo gedacht hebben. Hij liet zich de bal domweg afsnoepen door Denkey. Tot overmaat van ramp ging de bal ongelukkig via Sergiy Sydorchuk voorbij Sinan Bolat.

Trainer Miron Muslic liet de blamage voor de rust niet onbestraft en liet maar liefst drie spelers in de kleedkamer na de rust. O.m. schlemiel Utkus werd uit zijn lijden verlost. Op het uur zorgde Thomas Van den Keybus voor de eerste dreiging uit de tweede helft – die veel minder om het lijf had dan het spektakelstuk voor de pauze – met een harde knal. Warleson ranselde de bal uit zijn doel. Cercle bleef de fouten opstapelen. Maar het was een nochtans sterk spelende Rommens die zich liet vangen. Hij ging te intens in op het onderbeen van Olaigba. Scheidsrechter Bert Put trok prompt rood. Maar Westerlo gaf de zesde overwinning van het seizoen niet meer uit handen en rukt op naar de tiende plaats. Al scoorde Nazinho nog in de slotseconden. Daar veranderde zelfs een VAR-interventie niets meer aan. Cercle zit duidelijk in een mindere vorm de jongste weken.

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.