Home > Cercle pakt verrassend de volle buit bij leider Genk

Cercle pakt verrassend de volle buit bij leider Genk

Geschreven op 24 november 2018 om 23:51 door Mario De Wilde

Cercle sloeg vanavond België en leider Genk met verstomming. De groenzwarten smeerden de Limburgse leider de eerste nederlaag van het seizoen aan. Het was in de openingsfase nochtans pompen of verzuipen voor Cercle. De bezoekers hadden een karrenvracht overtredingen nodig om Genk af te stoppen en mochten blij zijn dat de thuisploeg haar kansen niet wist af te werken. Trossard mikte een paar keer over en Samatta kopte slap. Gaandeweg gingen de Brugse pionnen beter staan en was er zelfs ruimte om uit te breken. Bruno prikte op aangeven van Gakpé de eerste waarschuwing naast. Even later schoot Genk zichzelf in de voet met een klunzig eigen doelpunt van Aidoo.
Tien minuten voor de pauze leed Uronen balverlies en speelden de bezoekers het heerlijk uit. Vukovic kon het schot van Bruno nog keren, maar in de herneming bleef Gakpé ijzig kalm. Genk wilde de kloof nog voor de rust verkleinen, maar Samatta en Ndongala vonden Nardi op hun weg.
Nardi boeman voor de leider
Na de rust, met Malinovski tussen de lijnen, kregen we hetzelfde spelbeeld. Genk tastte geduldig af en zocht naar gaten, Cercle metselde alles dicht en verdedigde de voorsprong met veel hartstocht. Malinovski zette Trossard twee keer schuin voor doel, maar Nardi liet zich niet kloppen. Cercle kwam één keer piepen met een afzwaaier van Mercier, maar werd voor de rest bijna voortdurend tegen het eigen doel geplakt. Terwijl de tijd langzaam wegtikte, zoefden een vliegende hakbal en een vluchtschot van Pozuelo over en scheerde een schicht van Malinovski de paal. Toen Lusamba uitgesloten werd na twee snelle gele kaarten, plooide Cercle nog meer terug. Uiteindelijk wist Trossard toch het net te vinden, maar de 1-2 kwam rijkelijk laat. De eerste competitienederlaag van het seizoen betekent dat Genk morgen Antwerp en Anderlecht kan zien naderen. Club Brugge mag Cercle bedanken, want dankzij de kleine stadsgenoot wordt de kloof met de leider deze week niet groter.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.