Home > Cercle pakt op de valreep nog een punt tegen Standard: 1-1. Maar wat is er mis met Hotic?

Cercle pakt op de valreep nog een punt tegen Standard: 1-1. Maar wat is er mis met Hotic?

Geschreven op 4 februari 2023 om 22:08 door Mario De Wilde

Met de nummer 8 tegen de nummer 6 van het klassement had het Jan Breydelstadion op zaterdagnamiddag een mooi affiche in petto. Na de winstpartij tegen KAA Gent vorige week kwam Cercle Brugge op slechts 2 punten van Standard de Liège te staan. Miron Muslic wijzigde zijn basiself op slechts één positie. Doelman Majecki was terug fit en nam zijn vertrouwde plek in tussen de palen. Verder traden de tien vertrouwde namen aan.

De bezoekers namen het initiatief in de openingsfase. Veel kansen leverde dat evenwel niet op. Groen-Zwart slaagde er lange tijd onvoldoende in de verbinding te maken met de aanval. Het duurde tot halfweg de eerste helft tot Cercle voor dreiging kon zorgen via een kopbal van Ueda. Kort daarna vond Siquet de vrijstaande Deman aan de tweede paal, al kon de Jonge Duivel het leer enkel met de haren raken. Ook Standard werd wakker en liet van zich spreken: een schot van Ohio ging in het zijnet en iets later verslikte Majecki zich bijna in diezelfde bedrijvige Ohio. Met de rust in zicht kreeg Cercle wat meer ruimte en kort voor rust kon het daar bijna van profiteren: er was een prima tussenkomst nodig van Bokadi een schot van Denkey. Halfweg hingen de bordjes onveranderd gelijk.

Het tweede bedrijf had iets weg van de eerste helft. Veel duels, een klein speelveld en weinig open ruimtes. Na een kwartier leek Cercle dan toch de bovenhand te nemen. Denkey, zeer aanwezig maar niet steeds even zuiver, knalde in het zijnet. En toch was het Standard die voor de eerste keer de bal in het mandje legde. Canak bediende Perica via een lage voorzet, maar na enkele VAR-minuten werd het doelpunt afgekeurd. De laatste tien minuten en het moment van de waarheid braken aan. Standard ontsnapte via een tegenaanval met Zinckernagel als eindproduct. Na een geslaagde overstap haalde de Deen uit van dichtbij, maar Daland stak daar een handje voor. Ook nu werd de VAR geraadpleegd, maar dit keer was het de uitploeg die daar voordeel uit puurde. Zinckernagel nam zelf de verantwoordelijkheid en zette de elfmeter om: 0-1 was een hard verdict. Niet dat groen-zwart zoveel meer verdiende, maar de openingsgoal viel toch compleet uit de lucht. Zo viel er niets meer te verliezen voor de Vereniging: Muslic dropte onder meer Marcelin en Kehrer in de ploeg als wederwoord. En dat loonde: net nadat het bord van de 6 toegevoegde minuten verscheen, slaagde Ueda erin om vanuit de draai een afvallende bal droog in de bovenhoek te schieten: 1-1. Voor de tweede week op rij ontplofte het Jan Breydelstadion in de toegevoegde tijd. Beide ploegen kunnen tevreden zijn met een puntje en dat werd ook door beide trainers op de persconferentie bevestigd. Toch is er bij de Cercle-fans onvrede over het feit dat Hotic de laatste weken niet meer aan de aftrap verschijnt. De middenvelder pakt vaak uit met flitsen en ook zijn hoekschoppen en vrije trappen blijven gevaarlijk. Ook deze namiddag mocht hij maar acht minuten meespelen. En Hotic lag mee aan de oorzaak van de late tegengoal.

Opstelling Cercle: Majecki, Popovic, Ravych (82’ Hotic), Daland, Vanhoutte (87’ Marcelin), Francis (82’ Van Der Bruggen), Siquet, Deman, Somers (75’ Kehrer), Ueda en Denkey.

Opstelling Standard: Bodart, Dussenne, Ohio (59’ Perica), Donnum, Fossey, Alzate, Bokadi, Melegoni (46’ Canak), Balikwisha (59’ Cimirot), Laifis en Zinckernagel.

Doelpunten: 81’ Zinckernagel (0-1, penalty), 90+1’ Ayase Ueda (1-1)

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.