Home > Cercle opent vanavond 22ste speeldag tegen Standard Luik, met nieuwe spits Efekele

Cercle opent vanavond 22ste speeldag tegen Standard Luik, met nieuwe spits Efekele

Geschreven op 26 januari 2024 om 15:07 door Mario De Wilde

Cercle opent vanavond de 22ste speeldag in de Jupiler Pro League met een thuiswedstrijd tegen Standard. “We kijken er naar uit”, aldus coach Miron Muslic tijdens de wekelijkse persconferentie. “Het is een thuismatch, een reden te meer om iets neer te zetten. Met focus op andermaal een goede prestatie, met dezelfde intensiteit, net zoals vorige zaterdag in Genk. Als dat zo is, dan kunnen we Standard zeker in de problemen brengen.” Nieuwkomer Malamine Efekele wordt meteen in de selectie gedropt.  De jonge Fransman geldt als een groot talent en komt tot het einde van dit seizoen op uitleenbasis over van AS Monaco. “Malamine is alvast volledig fit en komt zeker in aanmerking voor speelminuten. Ik ben overtuigd dat we veel plezier aan hem gaan beleven. Bovendien toont zijn komst toont nog maar eens aan hoe bijzonder sterk onze samenwerking, de synergie met AS Monaco is. We blijven een sterke, stabiele band met elkaar hebben.”

-Sinds het begin van vorig Jupiler Pro League-seizoen kwam alleen Hugo Cuypers vaker tot scoren in 1A (33 keer) dan Cercle Brugge-spits Kévin Denkey (27 – net als Vincent Janssen), geen enkele huidige speler van Standard kwam in diezelfde periode tot meer dan zes doelpunten (Kawabe, Kanga, Balikwisha 6).

-Geen van de vier trainers voor de aanstelling van Ivan Leko (V1) wist hun eerste twee Jupiler Pro League-duels in dienst van Standard te winnen (Hoefkens V2, Valenne V2, Deila G1, V1, Elsner G2), de laatste die dat wel lukte is Mbaye Leye in januari 2021 (W2).

-Cercle Brugge kan voor het eerst sinds juli-augustus twee keer op rij de nul houden in eigen huis binnen een Jupiler Pro League-jaargang (toen ook 2), de laatste keer dat de ploeg dat lukte in combinatie met twee overwinningen dateert van december 2021 (toen ook 2).

-Cercle Brugge won de laatste twee Jupiler Pro League-duels met Standard Luik, nadat geen van de voorgaande negentien ontmoetingen in 1A een zege opleverden voor de Vereniging (G6, V13).

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.