Home > Cercle onderuit tegen Franse tweedeklasser Valenciennes

Cercle onderuit tegen Franse tweedeklasser Valenciennes

Geschreven op 8 september 2018 om 08:38 door Mario De Wilde

Gisteravond heeft gisteravond een pijnlijke nederlaag opgelopen tegen FC Valenciennes, een Franse tweedeklasser. Op het terrein van KFC Lichtervelde ging de ploeg van trainer Guyot vooral in de aanvangsfase volledig de mist in. Na amper 15 minuten wezen de bordjes al 0-2. Voorspeler Raspentino, deze week door de Franse club nog transfervrij binnengehaald bij Eupen, scoorde de openingstreffer en een minuut later verdubbelde Robail (ex-Cercle) na balverlies van Lusamba de voorsprong. Ook na die 0-2 werden de spelers werden de spelers niet wakker geschud(Cercle miste enkele spelers met interlandverplichtingen en gaf enkele jongeren een basisplaats). Gelukkig stak scheidsrechter Christophe Dierick een handje toe want hij zag wellicht als enige een trekfout op Bongiovanni. De Belder nam de penalty in cadeauverpakking met beide handen aan en trapte staalhard binnen. Daarmee waren alle goals van de match al ruim een half uur gemaakt, want ook na de rust was er weinig verheffends te zien. Op het einde moest de Franse invallersdoelman Vincensini wel nog twee keer uitpakken met een knappe reflex.

Cercle Brugge: Van Damme, Lopez (46′ Vanhoutte), Taravel (46′ Lambot), Delacourt, Etienne, Koné (46′ Mercier), Hoggas, Lusamba (46′ Hazard), Bongiovanni (72′ Koshi), Tormin (72′ Bruno), De Belder (75′ Irie).