Home > Cercle moet meerdere erkennen tegen Anderlecht (2-0) en gaat als zevende de winterstop in

Cercle moet meerdere erkennen tegen Anderlecht (2-0) en gaat als zevende de winterstop in

Geschreven op 28 december 2023 om 08:31 door Mario De Wilde

Groen-zwart heeft gisteravond geen laatste wonder toegevoegd aan het mooie en succesrijk kalenderjaar 2023. Het moest zijn meerdere erkennen in een efficiënt Anderlecht (2-0). Dreyer en Vazquez straften het enthousiasme van de Vereniging aan het begin van beide helften af. Met deze uitslag gaat Cercle 2024 wel in als de zevende in de stand.

Door de vele afwezigen schudde Muslic zijn elftal hevig door elkaar. Denkey werd getroffen door een persoonlijk drama, Siquet was net zoals Ravych geblesseerd en ook Popovic stond niet in de basiself. Vervangers waren Utkus, Nazinho, Miangue en Olaigbe. Zoals steeds dit seizoen ging Cercle meteen all-in al was het Anderlecht dat een vroege voorsprong beet had. Dreyer frommelde de bal in doel namens paars-wit nadat hij Warleson met een slechte controle op het verkeerde been zette. De Brusselaars hadden toen de openingsfase al overleefd. Olaigbe toonde zich een waardige vervanger van Denkey met enkele flitsende acties. Hij versierde de eerste kans van de wedstrijd na een strakke uithaal met rechts. Ook Gboho liep kiplekker te voetballen: de dribbelkont gomde de openingsoal bijna uit nadat Schmeichel zijn afgeweken poging maar net wist te stoppen. De bedrijvige Fransman zorgde iets later weer voor gevaar na een goeie dribbel aan het halve maantje, al wist zijn schot geen deuk in een pak boter te slaan. Verder behield groen-zwart het overwicht in het eerste deel. De Anderlecht-defensie werd teruggedrukt en de meeste tweede ballen in en rond de zestien waren voor groen-zwart, al bleef de gelijkmaker uit.

Afgestraft enthousiasme
De start van het tweede bedrijf leek akelig hard op het eerste. Cercle viel Anderlecht meteen aan, maar kreeg ook nu al snel het deksel op de neus. Invaller Vazquez dankte Verschaeren voor een lange bal met een snoeihard schot: 2-0. De 11 in het paars speelden vanuit een zetel, al was Cercle niet aangeslagen na die dubbelde achterstand. De Vereniging bleef het proberen: Daland schermde als een spits een doorgekopte bal af en haalde uit, maar kwam niet verder dan het zijnet. De Mauve loerde op de counter en dreigde eens via Hazard, al bleven grote kans aan beide kanten -exclusief een pege van Vazquez op de dwarsligger- uit. Na 75 minuten powervoetbal misten de Cercle-aanvallers scherpte in en rond de box. Het middenveld werd overladen door duels en enkel Gboho kon het Schmeichel nog lastig maken. Zo sluit de Vereniging het historische jaar 2023 af als zevende in het stand. Na een welverdiende vakantie voor de Cercle-spelers moet de Vereniging het Genk proberen lastig maken in de Cegeka Arena op 20 januari. Tot dan!

Digest
Cercle Brugge: Warleson, Utkus (57’ Popovic), Daland, Miangue (70’ Lopes), Lemaréchal, Minda, Van Der Bruggen, Gboho, Olaigbe (78’ Lietaert), Nazinho (45’ Semedo) & Somers.

Anderlecht: Schmeichel, Sardella (45’ Patris), Debast Delaney (65’ Arnstad), Augustinsson, Rits (46’ Vazquez), Léoni, Verschaeren, Dreyer, Dolberg (45’ Hazard) & Stroeykens (90’ Ashimeru)

Kaarten: 53’ Delaney (geel), 56’ Miangue (geel)

Doelpunten: 10’ Dreyer (1-0), 52’ Vazquez (2-0)

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.