Home > Cercle legt nu ook Antwerp over de knie (1-2) en klimt naar vierde plaats

Cercle legt nu ook Antwerp over de knie (1-2) en klimt naar vierde plaats

Geschreven op 13 mei 2024 om 08:36 door Mario De Wilde

Op speeldag 8 van de Champions’ play-offs trok Cercle gisteren naar de Bosuil voor de match in en tegen Antwerp. In de eerste helft klom Cercle via Lemaréchal en Denkey op voorsprong. Kerk zorgde in de tweede helft nog voor de aansluitingstreffer, maar Cercle trok zijn overwinning over de streep.

Minda kon rekenen op een basisplaats van hoofdcoach Muslic waardoor Efekele vrede moest nemen met een plaats op de bank, voorts startten dezelfde 10 namen als tegen Racing Genk vorige zaterdag. De openingsfase bracht een evenwichtig spelbeeld met zich mee. Cercle versierde een eerste echte kans via een vrije trap van Siquet. De jonge Belg schilderde een bal op het hoofd van Lopes Da Silva, maar die kopte te centraal. Ook Antwerp kon snel tot doelgevaar komen. Kerk omspeelde Lopes Da Silva, die zich toch ietwat liet verrassen, en trof vanuit een scherpe hoek het zijnet. Nog geen minuut later was Antwerp daar opnieuw. De Laet zette zich door in de zestien en vond Ejuke rond het penaltypunt, maar de Nigeriaan besloot over. Antwerp putte moed uit deze dubbele kans en combineerde net iets vlotter dan de vereniging. De eerste helft speelde zich vaak af op het middenveld en groen-zwart had het moeilijk om echt tot kansen te komen, maar soms kan eentje voldoende zijn en dat bewees de vereniging. Via Denkey belandde een bal bij Lemaréchal. De Fransman omspeelde de verdediging en knalde heerlijk overhoeks binnen. Antwerp bleef niet bij de pakken zitten en probeerde de bordjes weer gelijk te zetten. Balikwisha haalde de achterlijn en kon voorbrengen, maar Lopes Da Silva stond goed opgesteld om te vermijden dat Kerk kon binnentikken. Cercle putte vertrouwen uit zijn voorsprong en begon meer en meer de bal op te eisen. Op slag van rust kwam groen-zwart op dubbele voorsprong op de Bosuil. Na een corner kwam de bal terecht bij de laatste man van Antwerp, Bataille. Die wou terugspelen op zijn doelman, maar raakte de bal maar half waardoor Denkey met de bal aan de haal kon. Zo’n cadeautje moet je dit seizoen niet geven aan de topschutter in eerste klasse. Denkey werkte beheerst overhoeks af en tekende zo voor zijn 27ste doelpunt dit seizoen.

In de tweede periode was het lange tijd wachten op echt doelgevaar. Cercle controleerde de wedstijd zonder al te veel problemen en Antwerp slaagde er niet direct in om echt doelgevaar te creëren. Veel verder dan een afgeblokt schot van Balikwisha op de rand van de zestien kwam het niet in het openingskwartier van de eerste helft. Cercle bleef wel vlot combineren richting het doel van Lammens. Maar verder dan de vuisten van de Antwerpse goali op een schot van Denkey, die overigens buitenspel stond, kwam het ook voorlopig niet. Zowat de hele 2de helft bleef het spelbeeld ongewijzigd. Antwerp probeerde wel met hun luide achterban maar slaagde er amper tot niet in om Warleson echt te bedreigen, de groen-zwarte verdediging stond pal. Tot een voorzet plots ongelukkig op de knie van Ravych belandde en Kerk plots 1 op 1 op Warleson de aansluitingstreffer kon binnentrappen. Antwerp rook bloed en zette zijn gekende laatste troef in die rond deze tijd vorig jaar succes opleverde, Alderweireld voorin dus. De ervaren verdediger liet zich meteen gelden door knap Ravych uit te schakelen met een kap en te knallen op Warleson, die in hoekschop kon duwen. Cercle zat stilaan in overlevingsmodus en Warlesons’ vuisten werden meerdere malen getest in de slotfase. Outtara had op de tegenaanval nog de bevrijdende 1-3 aan de voet, maar werd gestuit door een ultieme terugkeer van de ingevallen Keita. Het begon langs alle kanten te kraken en te piepen in de slotfase voor groen-zwart, maar plooien deed de Vereniging niet meer en zo pakt het voor het eerst dit seizoen punten tegen Antwerp én klimt het naar de 4de plaats, wat voorrondes voor de Europa League betekenen! Op naar Union volgende week zondag!

OPSTELLINGEN:
F.C. Antwerp: Lammens, De Laet (’78 Keita), Kerk, Yusuf, Balikwisha, Ondrejka (’56 Ilenikhena), Ejuke, Alderweireld, Ekkelenkam (’56 Udoh), Van Den Bosch & Bataille (’45 Wijndal)

KSV Cercle Brugge: Warleson, Daland, Lemaréchal (’73 Popovic), Denkey (’93 Outtara), Minda (’45 Felipe Augusto) , Abu Francis, Da Silva Lopes, Van Der Bruggen, Somers (’86 Miangue), Siquet (’73 Olaigbe) & Ravych.

Doelpunten: ’33 Lemaréchal, ’44 Denkey, ’80 Kerk

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.