Home > Cercle Brugge wint met 1-2 op AA Gent en tankt vertrouwen voor derby van komende weekend

Cercle Brugge wint met 1-2 op AA Gent en tankt vertrouwen voor derby van komende weekend

Geschreven op 12 februari 2024 om 09:34 door Mario De Wilde

Cercle Brugge sloot gisteravond speeldag 25 af op bezoek in de KAA Gent Arena tegen de Buffalo’s. Na een intense match trok de Vereniging aan het langste eind. In de eerste helft zette Denkey groen-zwart op rozen met een kopbal. Kort na rust zette Depoitre de bordjes weer gelijk voor KAA Gent, maar alweer Denkey trapte een efficiënt Cercle de top 6 binnen!

Muslic wijzigde zijn ploeg op één plaats, Popovic kwam in de ploeg ten koste van Olaigbe. Voorts startten dezelfde namen als vorige zondag waar Cercle overtuigend won van STVV. Nadat de Buffalo’s tijdens de openingsminuten twee keer gevaarlijk konden zijn, was het groen-zwart die via wie anders dan onze topschutter op voorsprong klom. Bij een corner van Lemaréchal kon Lopes Da Silva richting doel koppen. In de baan van zijn kopbal stond Denkey die de bal kon verlengen voorbij Schmidt. Nummer 19 voor de Togolees! Na het openingsdoelpunt bleef Gent niet bij de pakken zitten en eiste het de bal op, maar echt gevaarlijk kon het daarmee niet zijn. De bij Gent teruggekeerde Hong probeerde het eerst met een volley buiten de zestien, maar die ging ver naast. Daarna haalde Tissoudali vanop links zijn trukendoos boven en bereikte Fadiga aan de tweede paal, maar de jonge Belg kon zijn poging niet kadreren.

Halverwege de eerste helft moest groen-zwart met zijn tienen verder. Op de rand van de zestien haalde Nazinho Fadiga onderuit wat zijn tweede geel van de avond opleverde. Gent rook bloed en gelegenheidsaanvoerder De Sart ging tot tweemaal toe in vijf minuten zijn kans van buiten de zestien, maar Warleson stond paraat. Naarmate we het halfuur naderden bleven de Gentse aanvalsgolven toenemen. Hong kon Tissoudali in het straatje sturen en zo kon de Marokkaan alleen op Warleson afstevenen, maar zijn puntertje ging nipt naast. De Buffalo’s bleven het proberen met afstandsschoten van buiten de zestien, dit keer Samoise, Warleson gaf geen kik. Op slag van rust bewees Warleson nog maar eens wat voor steengoede doelman hij is. Gerkens leek een goede voorzet overhoeks te gaan binnenkoppen, maar onze Braziliaanse keeper kon knap redden. Na de tweede gele kaart voor Nazinho was het harken voor de Vereniging, maar dankzij een goeie organisatie en een vooral uitstekende Warleson kon het gaan rusten met een 0-1 voorsprong.

Bij de start van de tweede helft greep Muslic in en koos onze trainer voor een iets defensievere aanpak na de uitsluiting van Nazinho. Miangue kwam in de plaats van Minda. De vereniging toonde bij de start van de tweede helft meer initiatief en kon de bal iets meer in de eigen rangen houden. Maar dat kon niet vermijden dat de Buffalo’s toch op gelijke hoogte kwamen. Fadiga zette zich door op rechts en bracht voor, met ietwat geluk belandde de bal bij Depoitre die de bordjes weer gelijk zette. Gent rook bloed en wou op en over de Vereniging en dook een paar keer gevaarlijk op voor het doel van Warleson. Het aanvalstrio Hong, Tissoudali en Depoitre waren bedrijvig en probeerden het wel, maar echt gevaarlijke pogingen kwamen daar niet uit. In het spel was het na de gelijkmaker moeilijk geworden om nog echte kansen te creëren voor Cercle, maar uit een stilstaande lukte het wel voor groen-zwart! Een vrije trap bleef hangen en Utkus kreeg de bal tot bij zijn verdedigingsmaatje Popovic, die op zijn beurt Denkey uitstekend één op 1 op Schmidt afstuurde. De Togolees twijfelde niet en zette groen-zwart met zijn twintigste doelpunt van het seizoen opnieuw op voorsprong.

Bij ingaan van de slotfase was het voor Cercle nog bibberen en beven. Gent domineerde de bal en liet de bal van voet tot voet gaan. De Cercle defensie kopte de ene voorzet na de andere uit eigen zestien. Maar tot echt uitgespeelde kansen kwamen de Buffalo’s niet meer. Zo pakt Cercle een belangrijke driepunter op het veld van KAA Gent en komt zo de top 6 binnen. Op naar zondag waar Cercle thuis Club ontvangt voor de Brugse derby, iedereen op post!

OPSTELLINGEN:
KAA Gent: Schmidt, Watanabe, Kandouss, Hong (’85 Ayinde), Gerkens (’73 Gandelman), Tissoudali, De Sart, Samoise, Mitrovic, Fadiga (’86 De Vlieger) & Depoitre

KSV Cercle Brugge: Warleson, Utkus, Daland, Popovic, Lemaréchal (’61 Felipe Augusto), Denkey (’72 Efekele) , Minda (’45 Miangue), Nazinho, Da Silva Lopes, Van Der Bruggen (’90 + 3, Lietaert) & Somers.

Doelpunten: ‘6 Denkey, ’53 Depoitre, ’67 Denkey

Foto’s van onze sportverslaggever Geert Demuynck

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.