Home > Cercle Brugge walst over een ontzettend zwak KV Kortrijk: 3-0

Cercle Brugge walst over een ontzettend zwak KV Kortrijk: 3-0

Geschreven op 21 december 2023 om 11:07 door Mario De Wilde

Cercle Brugge heeft zijn sterk seizoen gisteravond nog maar eens kracht bijgezet na een overtuigende 3-0 zege tegen rode lantaarn Kortrijk. De bezoekers waren nooit partij en mogen al bij al niet klagen dat een ijzersterke Vandenberghe zich slechts drie keer moest omdraaien. In de stand wipt Cercle naar plaats 4, en legt het de druk bij Club, Genk en Antwerp.

Het verschil tussen beide ploegen was meteen zichtbaar; je kon het aan de coaches afmeten. Muslic stuurde rustig bij en stuwde zijn ploeg naar voren, Akpala stond geen seconde stil. De Nigeriaanse coach frustreerde zich negentig minuten lang in de wedstrijdleiding, maar vooral in zijn eigen ploeg. De Kortrijkzanen liet één schot op doel optekenen en moest zich beperken tot louter verdedigen.

De Bruggelingen daarentegen waren er van bij het begin als de kippen bij. Het regende water, maar ook kansen. De nekslag van Somers was te zacht, Denkey mikte een schot te centraal en opnieuw Somers kaatste een voorzet voorlangs. Na 10 minuten werd het Jan Breydel bevrijd nadat Minda de rebound van een kopbal van Daland binnen buffelde, maar de Ecuadoriaan stond offside. Gboho, Minda en Denkey vonden mekaar blindelings. Die eerste trapte van dichtbij op Vandenberghe na een heerlijke combinatie van de Brugse aanval. Radovanovic probeerde maar mislukte een omhaal in naam van de bezoekers, Warleson schoot zichzelf op het halfuur bijna in de voet na een pass in de voeten van Bruno. Cercle verloor ietwat de grip en werd wat nonchalanter, maar pikte net voor rust de draad terug op. Denkeys schot werd in extremis geblokt, Semedo en Somers konden allebei een bal van dichtbij niet binnenkoppen.

Net wanneer Kortrijk dacht de loopgraven te kunnen verlaten voor een koffiepauze, viel het openingsdoelpunt. Cercle die hard Somers knalde een afgevallen bal in de kooi van de verdienstelijke Vandenberghe. De 1-0 was -zacht uitgedrukt- verdiend.

Kansloos Kortrijk
Het vroege doelpunt dat de Vereniging niet lukte in de eerste helft, kwam er meteen in de tweede helft. Denkey hield de Kortrijkse defensie af en joeg een bom tegen de netten. Ook nu had Kortrijk geen reactie in huis. Amper tien minuten na rust stond het 3-0. Gboho bediende de aalvlugge Minda diende Kortrijk de doodsteek toe. Na een kalmere periode en een blessure van Siquet liet Denkey een vierde Brugse goal liggen. De topschutter verwerkte een snedige vroege voorzet van invaller Nazinho over het doel van Vandenberghe.

Kortrijk kon niet meer, de thuisploeg speelde vanuit een zetel. Van der Bruggen nam een afgevallen bal goed op de volley, maar Vandenberghe vermeed andermaal een blamage voor de bezoekers. Een minuutje later haalde hij een kopbal van Daland uit de winkelhaak. Als Akpala iemand van KVK dankbaar is, dan zal het zijn doelman zijn. Somers kon in de dying seconds nog vrij koppen op een corner, maar was te verrast. Cercle speelde de wedstrijd volwassen uit en kan met vertrouwen naar het Lotto Park voor de confrontatie met runner-up Anderlecht volgende week woensdag.

Digest
Cercle Brugge: Warleson, Daland, Popovic (82’ Miangue), Lemaréchal, Denkey, Gboho (65’ Olaigbe), Minda, Van der Bruggen, Somers, Siquet (65’ Lietaert), Semedo (56’ Nazinho)

KV Kortrijk: Vandenberghe, Mampassi, De Neve, Kana, Sissako (77’ Audoor), Davies, Joao Silva, Ojo, Radovanovic, Bruno (63’ Mighten), El-Idrissy (84’: Seck)

Kaarten: 30’ El-Idrissy (geel), 22’ Semedo (geel), 76’ Van der Bruggen

Doelpunten: 45’+1 Somers, 47’ Denkey, 56’ Minda, 90’+1 Mampassi