Home > Cercle Brugge moet in het slot de punten aan KV Mechelen laten: 2-3

Cercle Brugge moet in het slot de punten aan KV Mechelen laten: 2-3

Geschreven op 2 maart 2024 om 22:25 door Mario De Wilde

Op speeldag 28 in de Jupiler Pro League ontving Cercle Brugge deze namiddag in een ware regenmatch thuis ploeg-in-vorm KV Mechelen. In een doelpuntenrijke eerste helft hielden Cercle Brugge & KV Mechelen mekaar in evenwicht. In de tweede helft trok KV Mechelen aan het langste eind door 5 minuten voor tijd via invaller Bafdili de 2-3 te scoren.

Vooraf kon hoofdcoach Muslic geen beroep doen op enkele belangrijke namen: Denkey en Van Der Bruggen moesten geelgeschorst vanop de tribunes toekijken terwijl Somers nog onvoldoende hersteld was van zijn hersenschudding. Ravych en Siquet waren opnieuw fit na hun blessures en zaten opnieuw in de wedstrijdkern. Malamine Efekele startte sinds zijn wintertransfer naar Cercle voor het eerst in de basis en ook Nazinho kon opnieuw op een basisplaats rekenen. De andere negen namen stonden ook tegen Eupen aan de aftrap.

In de openingsfase was duidelijk dat de spanning er meteen op zat tussen de twee ploegen. Naast veel duels, middenveldspel en foutieve interventies, was het wachten op echte kansen. Halfweg in de eerste helft werden we beloond voor dat wachten. KV Mechelen zorgde voor gevaar in de zestien van Warleson. Slimani werd slim diepgestoken op rechts en kon voorbrengen, Mrabti kon net niet bij het leer en Foulon trapte over. Op de tegenaanval toonde Cercle wel efficiëntie, Minda werd diepgestoken en de man-in-vorm twijfelde niet en schoot groen-zwart overhoeks op voorsprong. Op zijn lauweren rusten deed Cercle na de voorsprong alvast niet. Utkus veroverde met een knappe sliding tackle het leer van Foulon en bracht voor, Efekele kon trappen maar stuitte op een blok van een Mechelaar. De Kakkers begonnen zich stillaan terug in de wedstrijd te voetballen.

De vele pogingen volgden zich snel op van de bezoekers en het kon dan ook niet blijven duren. Mrabti kon een bal controleren in de zestien en knalde droog binnen. Van slag leek de vereniging daar alvast niet van te zijn, Lemaréchal kon een vrije trap op het hoofd schilderen van Popovic aan de tweede paal, die op zijn beurt de bal teruglegde. Felipe Augusto stond juist opgesteld en kon zo met zijn eerste voor Cercle groen-zwart opnieuw op voorsprong brengen! Maar lang stond die niet op het bord, want ook Mechelen bleef niet bij de pakken zitten. Met een mooie combinatie speelden de bezoekers zich door de verdediging van Cercle. Mrabti kon de bal voorbrengen en Hairemans had geen haar nodig om de bordjes weer gelijk te zetten. Na een bijzonder aangename slotfase van de eerste helft, was het rusten geblazen met 2-2.

Ook in de tweede helft was het in de openingsfase zoeken naar echt uitgespeelde kansen. Groen-zwart had de bal maar het bleef uitkijken voor de bezoekers die steeds gevaarlijker werden op de tegenaanval. Op het uur besloot Muslic het te proberen met verse krachten, Francis en Olaigbe kwamen Nazinho en Efekele aflossen. Olaigbe stond nog geen minuut op het veld of hij had bijna zijn invalbeurt verzilverd met doelpunt! De pijlsnelle jonge Belg kreeg de bal aangespeeld in de zestien en probeerde Coucke te verrassen in zijn korte hoek, waarin hij net niet slaagde. Zijn schot werd afgeblokt. Ook de Kakkers bleven dreigend uit de hoek komen. Op de tegenaanval lanceerde Slimani (vanuit buitenspel?) Hairemans die kon schieten, zijn poging spatte uiteen op de lat. Ondertussen gingen we het slotkwartier in met nog steeds 2-2 op het scorebord. Cercle bleef aandringen en ging op zoek naar de driepunter. Francis kreeg de bal toegespeeld op het randje van de zestien en probeerde het met een plaatsbal, maar Coucke kon in corner tikken. Ook de bezoekers bleven aandringen om aanspraak te kunnen maken op winst. Slimani werd in het straatje gestuurd en kwam 1 op 1 met Warleson, maar de Braziliaan kon in hoekschop tikken. KV Mechelen bleef dreigend en 5 minuten voor tijd klommen de bezoekers op voorsprong. Hairemans kon de bal voorbrengen en invaller Bafdili kon in twee keer Warleson verschalken. In een tweede helft die alle kanten uitkon, is de match in het voordeel van KV Mechelen uitgedraaid. De vereniging weet zo weer wat verliezen is en doet een slechte zaak in de strijd om play-off 1. Met nog twee matchen te gaan blijft Cercle voorlopig 5de maar is het afwachten wat de concurrenten doen. Op naar Charleroi volgende week!

Foto Cercle D.R

OPSTELLINGEN:
Cercle Brugge: Warleson, Utkus (’83 Lietaert), Daland, Popovic, Lemaréchal (’88 Ouattara), Malamine (’61 Olaigbe), Augusto, Minda, Miangue, Nazinho (’61 Nazinho)& Da Silva Lopes.

KV Mechelen: Coucke, Hairemans (’85 Bafdili), Konate, Slimani, Schoofs (‘90 + 8 Van Hecke), Mrabti, Cobbaut, Foulon, Bates, Antonio (’37 Pflücke) & Garananga (’90 + 8 Walsh).

Doelpunten: ’22 Minda, ’42 Mrabti, ’44 Felipe Augusto, ’45 + 1 Hairemans, ’86 Bafdili.