Home > Cercle Brugge met droge 0-3 cijfers onderuit tegen nieuwkomer Union

Cercle Brugge met droge 0-3 cijfers onderuit tegen nieuwkomer Union

Geschreven op 3 oktober 2021 om 10:21 door Mario De Wilde

Op de tiende speeldag van de Jupiler Pro League ontving Cercle gisteravond Union. Cercle had het overwicht in de eerste helft, maar ging na rust ten onder met 0-3 na doelpunten van Dante Vanzeir (2x) en Lapoussin. Yves Vanderhaeghe koos voor Popovic in plaats van Miangue achterin, Hotic en Matondo mochten starten op de plaatsen van Millàn en Vanhoutte. De wedstrijd begon moeizaam, mede door de hevige regen. De eerste doelkans was wel voor Cercle, via Matondo. De Welshman stond na een slim passje van Denkey oog in oog met Moris, maar die had zijn doel reeds klein gemaakt.

Net voor het kwartier kwam ook Union eens piepen. Kandouss stormde vanop links het strafschopgebied binnen op aangeven van Undav, maar Didillon redde Groen-zwart met een prima beenveeg. Iets voor de start van minuut 20 was het Cercle dat het heft in handen nam. Denkey bediende Hotic, maar die moest zijn schot te veel kruisen: de bal ging voorlangs. Het laatste wapenfeit van de eerste helft kwam er op vrije trap via Unionmiddenvelder Teuma. De bal vloog tegen de dwarsligger, zo kwam Cercle even met de schrik vrij.

Uniontrainer Mazzu was duidelijk minder tevreden over zijn ploeg. Hij begon de 2de helft met 2 verse krachten. Lynen en Van der Heyden vervingen Marcq en Bager. Vroeg in de tweede helft kreeg Union-topschutter Undav een uitstekende kans op de openingstreffer, maar hij trapte de bal wild voorlangs. Het was zijn spitsbroeder Vanzeir die tien minuten later de openingstreffer maakte. Undav werd uitstekend aangespeeld binnen de grote baklijn en kapte Utkus uit. Vervolgens liet hij de bal aan Vanzeir, die Didillon op het verkeerde been zette met een schijnbeweging en dan de 1-0 binnen legde.

Groen-zwart reageerde met veel druk naar voren, maar tien minuten voor tijd werd daar optimaal gebruikt van gemaakt door Union. Opnieuw vond Undav Vanzeir en die trapte de 0-2 van dichtbij overhoeks binnen. Vijf minuten voor tijd maakte la Vieille Dame het verdict nog wat harder voor Cercle. Invaller Mitoma dribbelde zich door de Cercle-verdediging en bediende Lapoussin, die moederziel alleen stond en de 0-3 binnen knalde. Union verlaat Brugge zo met 3 punten en de leidersplaats in het klassement. Voor Cercle schieten er kopzorgen over.

Cercle: Didillon, Vitinho, Daland (74’ Van der Bruggen), Popovic (81’ Millàn), Utkus, Denkey, Hotic (65’ Deman), Matondo (65’ Waldo), Da Silva Lopes, Corryn en Kanouté (74’ Vanhoutte).

Union: Moris, Nieuwkoop, Bager (46’ Lynen, 58’ Amani), Nielsen, Undav ( Avenatti), Vanzeir (83’ Mitoma), Burgess, Teuma, Marcq (46’ Van der Heyden), Kandouss en Lapoussin.