Home > Cercle Brugge lijdt pijnlijk verlies op openingsmatch tegen nieuwkomer Westerlo: 2-0. Zondag komt Anderlecht

Geschreven op 25 juli 2022 om 09:45 door Mario De Wilde

Cercle mocht gisteravond de openingsspeeldag van het seizoen 2022-2023 afsluiten met een verplaatsing bij promovendus Westerlo. De Kemphanen hadden heel wat ervaring in huis en konden ook rekenen op een enthousiaste thuisaanhang. Popovic kreeg al na een half uur zijn 2de gele kaart en vlak voor rust kon Daci de score openen voor de thuisploeg. Een ideaal scenario, en Groen-Zwart moest achtervolgen na rust. De beste kansen bleven voor de thuisploeg, dat de vrije ruimte goed benutte. Vlak voor affluiten legde Vetokele de 2-0 eindstand vast.

Dominik Thalhammer bracht de kersverse Cerclespits Ayase Ueda meteen aan de aftrap bij het seizoensbegin. Achterin kwam Warleson tussen de palen, na het vertrek van Thomas Didillon. Verder bestond de Groen-Zwarte elf uit de namen die ook vorig seizoen de dienst uit maakten.

Ook de kampioen uit 1B kwam met een geolied elftal aan de aftrap. Enkel de ervaren doelman Bolat was nieuw. Alle veldspelers speelden ook vorig jaar al voor de Kemphanen.

Westerlo begon goed aan de wedstrijd, onder impuls van de talrijke thuisaanhang. Dierckx en Vaesen pakten uit met de eerste schoten tussen de palen, maar die brachten Warleson allerminst in verlegenheid. Net voor halfweg de 1ste helft, kwam Popovic nogal wild in een duel op de middenlijn. Hij kreeg er meteen het eerste geel voor. Op het halfuur pakte de Serviër zijn 2de na een harde tackle op Van Eenoo. Zo moest Cercle meer dan een uur met 10 verder. Westerlo trok daarop vol in de aanval en 3 minuten voor rust kon Daci op aangeven van Jordanov besluiten. Warleson gooide zich nog voor het schot, maar in de herneming mikte de Turkse spits de bal hoog in doel.

Cercle moest uit een ander vaatje tappen na rust en trok meer naar voor. Dat zorgde er evenwel voor dat Westerlo meer ruimte kreeg. Vooral een bedrijvige Van den Keybus maakte daar dankbaar gebruik van, maar hij vergat telkens zijn kansen af te werken en Warleson toonde zich bovendien erg scherp in doel. De pas ingevallen Foster kon de Braziliaanse doelman dan toch vloeren, maar deed dat uit buitenspel.

En dus bleef het spannend tot het eind. De beste kans voor Cercle was nog voor de ingevallen Deman, maar die mikte zijn schot op aangeven van Vanhoutte ruim over het doel van Bolat. In de laatste minuut van de toegevoegde tijd, waren het 2 Westelse invallers die de match beslisten. Bernat zag Vetokele in de rug van de verdediging duiken en plaatste de bal perfect op de voet van de ex-Cerclespits die met een kattepootje binnen tikte.

Volgende week ontvangt Groen-Zwart Anderlecht in eigen huis en gaan we op zoek naar een eerste overwinning in het seizoen 2022-2023.

Westerlo: Bolat, Perdichizzi (88’ Tagir), Van Eenoo, De Cuyper, Vaesen (64’ Foster), Daci (88’ Vetokele), Seigers, Jordanov, Neustaedter, Van den Keybus en Dierckx (81’ Bernat)

Cercle: Warleson, Miangue (83’ Torres), Decostere, Daland, Popovic, Da Silva Lopes, Van der Bruggen (60’ Vanhoutte), Hotic, Ueda, Somers (60’ Deman) en Denkey (34’ Utkus)