Home > Cercle Brugge legt nu ook zwak Seraing over de knie en behaalt 12 op 12

Cercle Brugge legt nu ook zwak Seraing over de knie en behaalt 12 op 12

Geschreven op 15 december 2021 om 09:14 door Mario De Wilde

Na uitzeges bij Kortrijk en St-Truiden stond Dominik Thalhammer voor zijn thuisdebuut tegen Seraing. Meteen een belangrijke voor de strijd onderin en Groen-Zwart trok haar elan van de voorbije weken door. Na 20 minuten lobde Hotic een bal perfect in een leeg doel na slecht uitverdedigen van doelman Dietsch. Nog voor rust zette Lopes Da Silva de eindstand met een geplaatst schot op het bord. Coach Thalhammer had voor de 3de wedstrijd op rij weinig reden tot wisselen. Enkel de geschorste Matondo werd vervangen door Millàn.

Cercle pakte 9 op 9 in de voorgaande wedstrijden, en dat gaf de ploeg vertrouwen voor de 1ste thuiswedstrijd onder de nieuwe coach. Groen-Zwart begon fel aan de wedstrijd en al na 20 minuten kreeg Dietsch een diepe bal van Van der Bruggen niet goed weggewerkt. De bal kwam in de voeten van Hotic die vanop 30 meter uitpakte met een lob die perfect in doel viel. Cercle bleef met de voorsprong wel de meest dreigende ploeg. Behalve een schotje van Mikautadze kende Didillon een werkloze 1ste helft. Groenzwart bleef aandringen en op slag van rust leverde dat ook op. Boulenger kon nog net een voorzet van Millàn ontzetten voor de aandringende Somers, maar in de herneming kwam de bal voor de voeten van Lopes Da Silva. Die controleerde en zette de bal in de benedenhoek, voorbij een kansloze Dietsch.

Vanhoutte kwam aan de rust Deman vervangen en na 10 minuten in de 2de helft bracht Jordi Condom met Mouandilmadji en Sambu ook enkele nieuwe namen tussen de lijnen. Seraing kwam met meer verbetenheid uit de kleedkamer en het probeerde tegen te prikken. Mikautadze kwam oog in oog met Didillon, maar hij mikte zijn lob een paar meter over het Groen-Zwarte doel.

Groen-Zwart kende even een moeilijk kwartier, maar het herstelde gaandeweg wel het evenwicht. Hannes van der Bruggen kreeg nog 2 uitstekende mogelijkheden om de score uit te diepen, maar Dietsch was alert bij zijn 1ste poging en de 2de ging over het doel. Seraing probeerde er dan nog een slotoffensief uit te persen, maar de organisatie bij Cercle ving de Luikenaars goed op en gaf niets meer weg. Zo pakt Groen-Zwart 12 op 12 in de competitie en kan het zorgenloos toewerken naar de laatste 2 wedstrijden voor de winterstop.

Cercle: Didillon, Velkovski, Daland, Utkus, Decostere, Van der Bruggen, Da Silva Lopes (78′ Sousa), Deman (46′ Vanhoutte), Hotic (89′ Sampers), Millàn (73′ Denkey) en Somers

Seraing: Dietsch, Kilota (66′ Poaty), Mikautadze, Bernier (55′ Sambu), Lahssaini (77′ Pierrot), Nadrani, Boulenger, Del Fabro (55′ Mouandilmadji), Jallow, Cissé en Maziz

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.