Home > Cercle Brugge legt Anderlecht over de knie

Cercle Brugge legt Anderlecht over de knie

Geschreven op 31 juli 2022 om 09:41 door Geert Demuynck

In de aanloop van de eerste thuismatch van Cercle Brugge noemde Felice Mazzu zijn opponent een sexy tegenstander. Cercle haalde de schouders op en deed wat het tijdens de openingsmatch vergat te doen, namelijk voetballen. Anderlecht kwam nauwelijks in het stuk voor en gelegenheidsrechtsachter Louis Torres bezegelde het lot van Anderlecht in de 74ste minuut met een doelpunt. Het werd plotseling oorverdovend stil in het bezoekersvak van Jan Breydel.

Dominik Thalhammer had na de slechte prestatie in Westerlo zijn pionnetjes herschikt. Denkey verhuisde naar de bank en ook Warleson moest zijn plaats afstaan aan de huurling uit Monaco Radoslaw Majecki. In de Brugse defensie was Popovic geschorst na zijn rode kaart en moest ook Miangue afzeggen met een blessure.

Cercle begon vanaf het eerste fluitsignaal al met zijn geliefd spelpatroon en zette Anderlecht onmiddellijk onder druk. Anderlecht vond er nooit een antwoord op en mocht al blij zijn als ze even de middellijn haalden. In minuut 18 ontfutselde Hotic de bal bij Hannes Delcroix en bediende de Japanner Ueda die moederziel alleen voor Van Crombrugge opdook. Hij schoof de bal netjes in het hoekje. Maar dat was zonder scheidsrechter Boterberg gerekend want die had een (onbestaande) fout van Hotic gezien en keurde tot grote woede van het Brugse publiek, het doelpunt af. Later op de beelden was het wel duidelijk dat Ueda buitenspel stond. Bij Anderlecht ging het veel te snel voor nieuwkomer Ishaq die reeds na 6 minuten tegen geel aankeek. Op een vrije trap van Hotic kon Ishaq zijn handen niet thuishouden en verkocht Lopes Da Silva een oplawaai. De VAR greep onmiddellijk in en de Ishaq mocht gaan douchen. Anderlecht moest nog een uur verder met 10 man. Net voor rust redde Trebel nog op de lijn en haalde Anderlecht gevleid de rust met 0-0.

In de tweede helft voetbalde Anderlecht één kans bij elkaar. De linkerflank van Cercle werd opgerold maar de voorzet werd vakkundig de nek omgewrongen door Amuzu die op de lat kopte. Ondertussen had Anderlecht een hoop wissels doorgevoerd en ging het met twee spitsen spelen. Cercle had het daar enigszins moeilijk mee en Anderlecht kwam iets gevaarlijker voor de dag. Maar toch viel het doelpunt aan de overkant toen Olivier Deman zijn opponent Debast ter plaatse liet en de mee opgerukte Torres bediende die de 1-0 liet optekenen. Het feestje kon beginnen.

Cercle Brugge: Majecki, Decostere, Daland, Utkus (37’ Ravych), Torres, Van Der Bruggen (77’ Vanhoutte), Lopes, Hotic (76’ Denkey), Deman (84’ Sampers), Ueda, Somers

Anderlecht: Van Crombrugge, Debast, Hoedt, Delcroix, Ishaq, Trebel, Ashimeru (46’ Silva), Verschaeren (58’ Arnstad), Amuzu (83’ Angulo), Raman (58’ Sadiki), Esposito (70’ Refaelov)

Doelpunten: 74’ Torres (Deman) 1-0

Gele kaarten: 6’ Ishaq, 8’ Verschaeren, 90’ Angulo

Rode kaarten: 33’ Ishaq

Scheidsrechter: Jan Boterberg

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.