Home > Cercle Brugge in zware storm na thuisverlies tegen Eupen

Cercle Brugge in zware storm na thuisverlies tegen Eupen

Geschreven op 29 september 2019 om 10:11 door Mario De Wilde

Cercle Brugge trof KAS Eupen op de negende speeldag in het Jan Breydelstadion. Na de verloren bekerwedstrijd van dinsdag, moest Cercle zich tegen Eupen herpakken in de competitie. In de eerste helft kwam Cercle op voorsprong via een penaltydoelpunt van Peeters. Met nog een kwartier te spelen bracht Milicevic Eupen in de tweede helft terug op gelijke hoogte: 1-1. In de slotminuten maakte hij het helemaal af voor de bezoekers: 1-2.

Cercle startte met dezelfde opstelling als vorig weekend tegen Antwerp. De eerste kans kwam er via Gory, maar hij wachtte te lang en zijn trap was geen gevaar voor De Wolf. Ook een tweede grote mogelijkheid kwam er na tien minuten spelen via Gory. Bij een duel raakte de bal de hand van een Eupense verdediger. Na tussenkomst van de VAR ging de bal op de stip. Stef Peeters aarzelde niet en zette Cercle op voorsprong: 1-0.
Via Milicevic en Blondelle probeerde Eupen tot kansen te komen, maar deze zorgden niet voor grote dreigingen. Bij Cercle vloog een schot van Coulibably in de handen van de Eupense doelman. Het waren wel de bezoekers die overwegend het balbezit hadden. Vlak voor rust kreeg Groen-Zwart nog een grote kans. Foster trapte een voorzet van Biancone naast de tweede paal.

Eupen voerde tijdens de rust een vervanging door. Gnaka kwam in de plaats van Blondelle. Al vroeg in de tweede helft werd Foster stevig aangetikt en moest hij geblesseerd naar de kant. Hazard viel in voor de Zuid-Afrikaan.
Cercle probeerde op zoek te gaan naar een tweede doelpunt. Bijna werd de 2-0 gescoord door Kouame, maar zijn knal strandde op de onderkant van de lat. Aan de overkant was Badiashile alert op een schot van Cools. Bij Cercle ging een vrije trap van Peeters ging over. Met een snelle actie was Hazard op weg naar doel, maar hij werd onderuitgehaald door Koch. Eupen bleef druk zetten in de tweede helft. Een kwartier voor tijd was het dan toch raak via Milicevic met een vrije trap. Het doelpunt gaf Eupen vertrouwen en vlak voor reguliere speeltijd maakte Milicevic er 1-2 van voor de Panda’s. Panzo kreeg nog een tweede gele kaart en moest het veld af. Cercle verliest zo drie belangrijke punten.

Opstelling Cercle Brugge: Badiashile, Taravel, Peeters, Foster, Panzo, Coulibably, Kouame, Dabila, Gory (74’ Saadi), Donsah (87’ Mboula) en Biancone
KAS Eupen: De Wolf, Koch, Penaranda (87’ Schouterden), Ebrahimi, Bolingi, Toyokawa (65’ Embalo), Blondelle (46’ Gnaka), Verdon, Cools, Beck en Milicevic.